Zoque.Forum
»
Uzaktan Erişim Hakkında Bilgi Lütfen?
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istnabul
|
Uzaktan Erişim Hakkında Bilgi Lütfen?
Bildiğiniz üzere ADSL lerde talep edilmediği sürece statik IP verilmiyor ve bende programımın desteği için uzaktaki bir bilgisayar ile bağlantı kurmam gerekli ne önerirsiniz? Bunu su anki şartlar altında nasıl gerçekleştiririm. Statik IP olmadan uzaktaki PC'nin masaüstüne nasıl düşerim?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Uzaktan Erişim Hakkında Bilgi Lütfen?
Merhaba
iki yolu var eğer işletim sistemin windows xp ise Denetim Masası / sistem / Uzak menüsün den Kullanıcıların uzaktan bağlanmalarına izin ver 'i seçip kullanıcı ayarı yapıyorsun, diğer bir bilgisayardan Başlat / Tüm Programlar /Donatılar /iletişim /Uzak Masaüstü bağlantısı programı ile bağlantı yapılıyor. Ancak bağlandığın makinada o an oturum kapanır ve senin adına oturum açılır, diğer bir alternatif program ise Radmin (www.radmin.com Remote Administrator v2.2 ) doğrudan erişim ve bağlandığın bilgisayarda oturum falan kapanmıyor direkt eş zamanlı kontrol var. Kullandığı port 4899 windows'unkini bilmiyorum. İp için DNS programı yükleyebilirsin her zaman güncel olur. http://www.dynu.com/DynuDNS.asp kullaıcı.dynu.com şeklinde bir adres yaratılır bu adres doğrudan makinendir her zaman ip ni öğrenebilirsin farklı ip updater lar var ama ne kadar güvenli olduğu tartışılır. Mesaj arsende tarafından 02.12.2005 (00:22) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
VNC di galiba programın ismi direk olarak karşıdaki bilgisayarı kullanabiliyorsun. http://www.realvnc.com/
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: istnabul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
No-ip.com dan ip ni statik hale getirip kullanabilirsin.
Ayrıca işini hertürlü rat görür vnc,radmin,prorat gibi kolay gelsin no-ipden statik yapamazsan bununla ilgili bir döküman gönderebilirim sana.. Görüşmek Üzere.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ben size kendi çözümümü anlatayım;
Dinamik olan IP numaramı bir program ile belirlediğim bir e-mail adresine e-posta mesajı şeklinde göndertiyorum. Bu sayede IP numaram değiştiği zaman bile bana gelen e-posta mesajı sayesinde yeni IP numaramı heryerden öğrenebiliyorum. IP numaramı öğrendikten sonrası ise kolay. Daha önceden, evdeki bilgisayarıma tanımladığım kullanıcı hesabı ile Windows XP'nin kendi Remote Desktop Connection programı sayesinde uzaktan erişebiliyorum. Burda gerekli olan programı softpedia adresinden bulabilirsin. acılacak sayfadaki programın haricinde sayfanın altında alternatif programlar var onlarıda deneyebilrsin. Merak ettiğin bir nokta varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya calışırım. Ayrıca uzaktan erişimde Vincenzo'nun da bahsettiği gibi bir port sorunu olacaktır. modemden TCP - 3389 nolu portu acarak bu sorunu aşabilirsiniz. ( açılacak linkte modeminin modelini yada ona yakın bir model secerek resimli acıklama ile rahatca port açma olayını halledebilirsin) Yanlız birtek sorun cıkabilir. bazı Windows sürümlerinde ( bunlar genelde Türkçe olan sürümler oluyor) remote desktop connection desteği olmayabiliyor. Bu durumda arsende'nin bahsettiği RADMIN programını kullanabilirsin. Yada ücretsiz çözüm olan RealVNC de olabilir. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Dikkatinizi çekmek istediğim uzaktan bağlantının kullanımı ;
Ben dışardayken laptop ile iş yerine bağlantı kuruyorumı muhasebemiz eta üzerinde eğer windows un kendi aracı ile bağlanırsanız o bağlandığınız an işyerindeki makine oturumu kapatıyor ve uzaktan bağlandığım user e oturum açıyor Radmin programı oturum kapatmyor eş zamanlı kontrol sağlıyor bazen sekterimiz hata yapıyor bende sadece izleme moduyla ekranda onu izliyorum hatalarını MSN den düzenliyorum.. Çocuğunuz ne yaptığını izlemek istiyorsanız radmin yine kullanışlı tv gibi haraketlerini izliyorum.. Radmin ücretli, windows a ait araç ücretsiz. seçin sizin. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!