»
Wan üzerinde yedekleme
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Wan üzerinde yedekleme
Merhaba, İhtiyacımı kısa şekilde anlatmam gerekirse; Aynı binada bulunan "70-75" (çoğu 98se), leasdline ile bağlı başka illerde bulunan "35-45" (xp sp2 & 98 se ) , vsat ile bağlı yurtdışında bulunan "30-35" (xp sp2, w2k,) kadar bilgisayara bağlı bir ağda yedekleme işlemleri için tavsiye verebilecek kimse varmı? Terminallerin hepsinde bulundukları birimlere göre değişik yazılımlar var. Şu andaki sistemde tüm kullanıcılar merkezde bulunan sunucuya önemli dosyalarını, kendilerine ait klasörlere kopyalamak şartı ile yedekleme yapıyorlar. Ancak iyice karmaşıklaşan ağ yapım ve ağ üzerindeki hız kaygım nedeniyle tüm sistemleri gerekirse eş zamanlı, gerekirse uzaktan kontrol ederek kendi bünyeleri içinde yedeklemek istiyorum. Çözüm öneriniz yazılım tabanlı olmak zorunda değil, önemli olan yedekleme sisteminin sorunsuz olarak çalışması ve restorasyonda bana sorun çıkarmaması. İyi Çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Wan üzerinde yedekleme
anahtar kelime "rsync"
http://optics.ph.unimelb.edu.au/help...rsync_pc1.html http://www.belgeler.org/man/man1/man1-rsync.html sistem olarak, her LAN a bir rsync sunucusu koyabilirsin bu sunucu belli zaman aralıkları ile yedekleri alır, daha sonra WAN daki tüm sunucuların aldığı yedekleri ana sunucuna gene rsync yolu ile alabilirsin, hem ağın yavaşlamaz hemde güvenlilir bir çözüm olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Wan üzerinde yedekleme
@mukus
İlgin için teşekkürler, okuduğum kadarı ile sistem olarak gerçekten çok iyi ancak benim gerek konfigrasyon gerekse testler için yeterli zamanım yok. Alternatif olarak aklımda ancak şu anda en aklıma yatan "Acronis True image server for Linux 8.0", Halen alternatif tekliflere açığım iyi çalışmalar. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!