Zoque.Forum
»
var olan ağa pc ekleme
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: muğla
|
var olan ağa pc ekleme
sayın arkadaşlar şirkette 3 pc ADSL modem üzerinden ethernet kartı ile ağ oluşturulmuş ben bu sisteme 4. pc yi nasıl bağlarım 4. pc ADSL modem arkasındaki porta ethernet kartı ile bağlı ve internete sorunsuz bağlanıyor fakat server deki ortak belgelere ulaşamıyor servera 4. pc yi nasıl tanıtabilirim server de win 2003 server yüklü diğer pc ler de xp yüklü teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: var olan ağa pc ekleme
Network yapısı hakkında bilgi vermediğin için direk bunu yap şunu yap demek yanlış olabilir. En mantıklı yöntem şu anda sorunsuz çalışan bilgisayarların network ayarlarını kontrol edip (manual ayarlıysa) onlara göre ayar yapmak,
Eğer bu işlerden hiç anlamam ben kardeşim dersen, sadece bilgisayarların workgroup'unu öğrendikten sonra xp'deki network setup wizardı çalıştırmak. Resimler ve örneklerle sana yardımcı olur. Çalıştırmak için; Network Connections'a girdikten sonra (Ağ Bağlantıları) File'ın altında Network Setup Wizardı tıklamak. Networkle ilgilenene sorarsan belki network disteki oluşturmuştur. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Eğer bahsettiğin çalışma gruplarından girdikten sonra bilgisayar adını ve dolayıısyla dosyalarını görememekse, çalışma gruplarını aynı ayarlaman gerekiyor..
Genellikle windows XP yüklü olan bilgisayarlar EV-AĞI tanımını kullanırken ; Windows 2000 de Workgroup olarak tanıtılabiliyor.. (varsayılanlar) Değiştirmek içinse windows xp de yeni bağlantı oluşturma esnasında bağlantı adı olarak (Sihirbazda karşına çıkacaktır) , veya tüm windowslarda bilgisayarım'a sağ tıkladıktan sonra gelen özellikler seçeneğinden giriş yaparak bilgisayar adı, ağ kimliği gibi bölümlerden değiştirebilirsin... Kullandığın işletim sistemini ve diğer bilgisayarların bilgilerini biraz daha açık yazabilirsen daha net yol gösterebileceğimi tahmin ediyorum... Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Diğer makinelerin ağ yapılandırmalarına bak istersen, onlarda manuel ise sende manuel yap. Farklı bir çalışma grubunda da olma. bilgisayarım sağ tuş özellikler bilgisayar adı bölümünden çalışma grubunu değiştirebilirsin... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
diğer bilgisayarlarda aynı sorun yok sanırım.. şöyle bir çözüm yapabilirsiniz: server'da guest accountunu enable edin ve bir şifre verin ve ortak klasörü ntfs security den guest accountuna izin verin. böylece clientlardan serverda ki bilgilere şifre girerek ulaşabilirsiniz
|
Zoque'a hoşgeldiniz!