|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: firewall gerekliliği
evet ya modemlerinde ayarları var ama bi ara hırstan baktım öyle çıktım hemen ...Ama sanki bi işe yaramıyor gibi yaa illa ayar yapmak can sıkıcı, uyarı falanda vermiyo hiç...Çalışmıyo sanırım
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Alıntı:
Yani senin numaran hariç başka birisi serverı arasa bile bağlantıyı sağlayamıyor çünkü server gidip senin telefonunu arıyordu. Yani benim hatırladığım bu şekilde idi...
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Modemin firewall ayarları doğru yapıldığında sorun çıkmayacağını düşünüyorum. bilgisayarımda antivirus ve antispy yazılımlarım var ama bir de firewall kurmadım.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Ağ içindeki(192.168.*.*) ve Router arkasında ki(10.0.*.*) IP'lere bağlanabilmeyi sağlar. Normalde WAN(Wide Area Network) IP'ye sahip yani direk nete bağlanan Pcler'e trojan atmak ve bağlanmak çok kolay iken, günümüzdeki ADSL modemlerle beraber gelen, dahili router ve firewall ile beraber imkansız olmaya başladı. Örneği daha da açacak olursak, emule vari yazılımları tam performans ile kullanabilmemiz için, port açmamız gerekiyor. Yani router'ımızdaki portlardan birini açıp, kendi portlarımıza yönlendirmemiz gerekiyor. Trojanların bağlantı sağlayabilmesi içinde, routerdan bir port açıp onu kendi makinemize yönlendirmek gerekiyor. Trojanlar bu routerdan port açıp-yönlendirme olayını gerçekleştirebilmek için de reverse connection metodunu uyguluyor. Yani sizi server yapıyor. @StNonStop'un da dediği gibi, server bağlantıları olarak düşünürsek ve olaya trojanı sokarsak, bir bakıma trojanı yiyen server oluyor... şeklinde anlatılabilir. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
Şu adamlar bir kerede lütfen benim bilgisayarıma girsinler. Burada hacker var ise kendilerinden rica ediyorum. Masaüstünde kendileri için bir dosya hazırladım. Onu almanızı bekliyorum
![]() Korunursanız kimse birşey yapamaz. Port scan programları ile portlarınızı tarayın. Kendinize sahte saldırılar düzenleyin bilgisayarınız ne alemde görün. Güvenlik duvarı + antivirüs + casus yazılım kalkanı kullanın. Haftada bir spyware + malware + adaware + trojan + truva v.b. casus yazılım taraması yapın. Tüm güvenlik yazılımlarını güncel tutun. Sitelerdeki active x'leri yüklemeyin. Mozilla Firefox kullanın. Ve daha sı...
|
|
|
#18 (permalink) |
|
bir ay önce dialup çilesinden kurtulup dsl'e geçmenin mutluluğu içindeydim. bilgisayarım eski, network kartı yoktu. gittim onu aldım usb'den kitleniyo dediler. her neyse. dsl'e geçtiğimden beri bilgisayarımdan böcük eksik olmuyo. ne yazıkki güvenlik programlarını ve virus programlarını kullanamıyorum çünkü bilgisayarım açılırken parçalanacak gibi oluyo. şuan zone alarm 5v yüklü o bile kasıyo... sürekli bilgisayarım kitleniyo. bilgisayarı kapat diyorum mavi ekran çıkıyor. kapansa bile nasıl oluyorsa hard diskim kapanmıyo (eskiden bilgisayarı kapat diyince 2-3 sn içinde hard diskin tık diye sesi ile birlikte kapanırdı) kapanırsa da garip bir şekilde kapanıyor. internete dial upla bağlandığımda istediğim siteye giriyodum şimdi ne mümkün Explorer'ın yada modemin keyfini bekliyorum bağlanmak için. bir siteyi açtığımda tıkladığım köPage Rankingüyü Explorer hiç sallamıyo anca 3. tıklamada açmaya başlıyo. bunların hiç birinin sebebini bilmiyorum. Sadece dsl bağlandım tek değişiklik bu bilgisayarımdaki yeni network kartımla birlikte
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Between '<?' and '?>'
|
linux kullanmaya başladım başlayalı bilgisayarım çok daha randumanlı çalışıyo ve virus trojen falan die bir korkumda olmuyo. herşey açık ama güvenli...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!