|
|
#21 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: firewall gerekliliği
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Alıntı:
yani sıkıştırılmış dosyayı açıp kurulum yapamadım. yeterli yönergesi yok, ben de linux bilgisi de yok... internet yok! yani windows gibi daha güzel bir arayüz, kabuk neyse işte yapsınlar fakat bir yükleme programı olmasın... kafam basmadı yani...açıkçası linux kullanmak istiyorum ama, kullanamıyorum..
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
benim de ubuntuda başıma gelmişti.modemi bir türlü tanıtamamıştım sonrası malum hevesim kırıldı.eskiye döndük ama ileride ne olur bilinmez..
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
aslına bakarsanız network üzerinden bağlanan sistemlerde bilgisayara firewall kurmak gereksiz : network üzerinden bağlandığınız zaman modem sizin yerinize siteye gider bilgiyi alır ve size gösterir. size saldıran biri ise ilk olarak modemi geçmek zorundadır. Siz olur olmaz sitelere girip bilgisayarınıza trojan bulaştırırsanız , ondan bundan gelen dosyaları hemen kabul ederseniz, modemin default admin ve user şifresini "aman kim bana saldıracak yaa" mantığı ile değiştirmezseniz daha çok dosyanızı kaybeder ve evriminin başında olan bu insansı varlıkların maskarası olursunuz kusura bakmayın.
Linux konusunda : modemi ayarlayamayan arkadaşlara şimdilik mozillianın win versiyonu ile devam etmelerini tavsie ederim ve evet bir modemi tanıtmak için son kullanıcıya taklalar attırtmak çok saçma bu konuda eksik kalınıyor kimbilir belkide eth portlu modemleri kullanmak daha mantıklı geldiğinden ve çoğu lnx kullanıcısı bu yolu izlediğinden pratik bir çözüm çıkmıyordur ? (evet modemim eth'a bağlı ve kurduğumdan beri - 1yıl+ - admin paneline uğramadım)
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Bende PCI slota takılı ADSL modem var o usbyi tanıtmakdan beter bir hal. En son tanıtamadım ve debian'ı kaldırdım sistemimden.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!