Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » firewall gerekliliği

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 17.12.2005   #1 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1
firewall gerekliliği

merhabalar.

ağ, ağ paylaşımı ve network'e dair konularda yeterli birikime sahip olmayan arkadaşlar için kendilerine acil olarak bir firewall programı edinmelerini salık veririm...

şöyleki;
laptopumla ofis makinasını basit bir ağ kablosuyla direkt birbirine bağladım. her iki makinada da zonealarm yüklüyken interneti paylaşamadım. derken zonealarmı iptal edince mesele çözülmüştü. iki bilgisayardan veri aktarımı için de sadece paylaşılan belgeler klasörünü kullandım...
bir zaman sonra bazı dosyalar lazım olduğunda bir baktım ne göreyim. benim dosyalar yok! ve oracıkta bir txt dosyası var ve adı: buna bak ta ibret al.txt
içeriği ise şöyle:
Alıntı:
ben hackerim
akıllan diye bazı dosyalarını sildim
bundan sonra ayğını denk al
ve hemen virüs Page Rankingğ mı yükle

hacker_x
tabii en acilinden zonealarm tekrar göreve başladı...

diyeceğim şu; benim gibi olan arkadaşların bir anlık gaflet sonunda başlarına olmadık şeyler gelebilir, dolayısıyla gerekli tedbirleri alsınlar.

bu mesaj sadece yaşadıklarımı aktarmaktan ziyade şu anda savunmasız bulunan arkadaşlara uyarı, hatırlatma mahiyetindedir...

teşekkürlerimi sunuyorum!
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 17.12.2005   #2 (permalink)

gemeaux's Avatar

Yer: İstanbul
Re: firewall gerekliliği

Benzer bir olay da benim başıma geldi. İşyerindeki bilgisayarlar birbirine bağlı. internet bağlantısı ADSL ve bağlantıyı dağıtan bir de switch mevcut. Bilgisayarlar arasında dosya alışverişi yapmak için aynen ZoneAlarm'ı kapatmam gerekti (yeteri kadar ağ bilgisine sahip değilim) ve bir şekilde sorunu çözdüm (sandım). Hem modemin hem de switch'in güvenlik duvarları var ayrı ayrı. O yüzden ZA'yı kapatmanın önemli bir sorun oluşturmayacağını düşündük ve bir süre devam ettik.

Sonra bir gün yine işlerimi yaparken fare takılmaya başladı. Optik fare olduğu için, belki de temas etmemiştir falan diye geçiştirdim. Sonra bu takılmalar sıklaşmaya başladı. Bir ara elimi fareden çektim ve 5-6 saniye bekledim. Baktım fare imleci yavaş yavaş masaüstündeki C sürücüsünün kısayoluna gidiyor. Sonra onu tıkllıyor ve C'nin içinde garip isimli bir TXT dosyasını açıyor. İçinde de bu marifetli(!) arkadaşımızın reklamı var. O zaman anladım ZA'nın (ya da herhangi bir güvenlik duvarı yazılımının) ne işe yaradığını. Öyle ki, şu güne kadar böyle bir olayla hiç karşılaşmadım. Hem evdeki bilgisayarımda hem de dizüstü bilgisayarımda hep açıktır ZA. Demek varmış bir hikmeti.

Uzun lafın kısası, kesinlikle güvenlik duvarı kullanın. Virüs, casus yazılım vb. programlardan bahsetmiyorum bile.

Zaman kötü
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 17.12.2005   #3 (permalink)
ba kubah

zone alarmda trusted zone ayarını yaparsan paylaşım sorunu ortadan kalkar.

Old 18.12.2005   #4 (permalink)

7 yıldır bu makinenin tepesindeyim henüz böyle bişi gelmedi başıma allahtan Kaldı ki bilgisayar sunucu gibi benim 7/24 açık neredeyse...Firewall önemli tabi ama doğrusu dosya paylaşımı olsun, bluetooth olsun IIS olsun bunları çalıştaramadıgım için hep soğuk baktım.Hoş illaki ayarları vardır ama beceremeince saldım gitti
Tekila şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #5 (permalink)

fatihturan's Avatar

Yer: Rize
Görsel: 3

Benim başıma gelmedi bu tür olay herhalde sizin makinelere trojan türü birşey yutturmuştur. Birde şu var çoğu dsl modemlerde zaten bir güvenlik duvarı var. İllede yazılımsal bir güvenlik duvarı arıyorsanız kerio personal firewall vardı güzel bir programdı.
fatihturan şu an çevrimdışı  
Old 18.12.2005   #6 (permalink)

gemeaux's Avatar

Alıntı:
slay3r tarafından gönderilen mesaj:
... Birde şu var çoğu dsl modemlerde zaten bir güvenlik duvarı var...
Ben de onu diyorum, bizim ADSL modemin ve ayrıca switch'in de güvenlik duvarları var ama bir şekilde patladı demek ki. Ne olursa olsun yazılım olarak da sistemde bulunmalı güvenlik duvarı.
Old 18.12.2005   #7 (permalink)

fatihturan's Avatar

Belkide modemin güvenlik duvarını ayarlamak gereklidir mesela nat/virtual server bölümünden bilgisayarınızın üzerinde kullandığı standart portları elle girip diğer portlara izin verilmemesi gibi birşey. Belki daha farklı birşey de olabilir benim bilmediğim. DMZ falan filan birçok zımbırtı var modemlerin kontrol panellerinde.
Old 19.12.2005   #8 (permalink)

ephe's Avatar

Yer: Ankara

Ne yaparsanız yapın, reverse connection metodu ile dahi -ki yeni bir şey çıkmaz ise- rahatlıkla dalınabilir pcye. Neyse, bunlardan öte, 2,3 yıldır anti-virüssüz tam hızla çalışan bir pcnin sahibi olarak;
Bence neyi nerden indirdiğimize dikkat edip, sürekli en son çıkan programları kurmaya çalışmayalım. Hele hele windows gibi ne yapacağı tam belli olmayan sistemlere muhtaçken...
ephe şu an çevrimdışı  
Old 19.12.2005   #9 (permalink)

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

öyle bilip bilmeden yazılım falan indirdiğim yok ki... doğru dürüst download bile yapmıyorum internetten, buradaki eksikliğim bence şu; portların ne olduğunu, hangisinin ne işe yaradığını anlamıyorum. manuel olarak müdahale edeyim. ki anlamam da gerekmez network'çü değilim ZA benzeri programlar bizi bu dertten kurtarıyor...
Old 19.12.2005   #10 (permalink)

fatihturan's Avatar

Alıntı:
ephe tarafından gönderilen mesaj:
Ne yaparsanız yapın, reverse connection metodu ile dahi -ki yeni bir şey çıkmaz ise- rahatlıkla dalınabilir pcye. Neyse, bunlardan öte, 2,3 yıldır anti-virüssüz tam hızla çalışan bir pcnin sahibi olarak;
Bence neyi nerden indirdiğimize dikkat edip, sürekli en son çıkan programları kurmaya çalışmayalım. Hele hele windows gibi ne yapacağı tam belli olmayan sistemlere muhtaçken...
Reverse connection metodunu biraz açıklarmısınız? Nedir ne değildir falan?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gerekliligi , firewall

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:55.