|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
FTP Upload edemiyorum
Çok enteresan bir problemim var. Çok uğraştım bi türlü çözemedim. Bakalım dermanımız burada mı? Ben FTP programlarıyla upload edemiyorum. 3-4 farklı program denedim. Farklı hostingler denedim. Hepsinde aynı. Sitelerin FTP'lerinde gezinebiliyorum, dosyaları indirebiliyorum. Ancak göndermeye çalıştığımda çok minik bir bölümü gidiyor ve orada kalıyor. Sanki 1 KB upload sınırı konmuş gibi. Windows XP'nin firewall'ını kapattım, Virüs programını kaldırdım, modemin firewall'ını kapattım ama çare olmadı. Çok ender de olsa bazen (en son 2 hafta kadar önce oldu) bir süreliğine (15-20 dakika) normal çalıştığı da oluyor. İşin bir başka enteresan tarafı, Windows'un command prompt'undan ftp'ye girebiliyor çok da güzel dosya gönderebiliyorum. Ama işkence oluyor tabi. Nasıl başladı diye bir soru birilerinin aklına gelebilir. Onu da anlatayım müsadenizle. Ne kadar ilgili bilemiyorum. 1.5 ay kadar önce eve hırsız girdi. Hırsız kardeş ufak tefek alınabilecekler arasında benim ADSL modemi görmüş. Dolayısıyla yeni modem aldım. Yeni modem eskisiyle aynı marka (LINKSYS) eskisinin wireless'siz olanı. Sonra bilgisayara format çektim. İlk başlarda hiçbirşey upload edemiyordum. Yani forumlara mesaj bile gönderemiyordum. Sonra o mesele çözüldü kendi kendine (!) ama ftp meselesi kaldı... Var mı bir önerisi olan? Mesaj MuratCorlu82 tarafından 04.01.2006 (22:44) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: FTP Upload edemiyorum
"passive mode" u ftp client özelliklerinden aktifleştirebilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Çok teşekkürler ilginiz için. Eğer şu arada bir düzelmelerinden biri değilse, dediğinizin tam aksini yaptım ve düzeldi. WS_FTP'de bağlantı ayarlarında "Use Passive mode for connections" ın seçili olduğunu gördüm. Bunu kaldırdım ve denediğimde problemsiz olarak upload ettiğimiz gördüm. Hatta aynı anda 2 hostinge bağlandım. Birinde passive mode aktif, diğerinde değil. Aktif olanda yine dosya gitmedi, aktif olmayanda gidiyor.
Bunun mantığı nedir? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
http://slacksite.com/other/ftp.html#passive sanırım yardımcı olur
böyle olmasının birçok sebebi olabilir, sunucudan dolayıda olabilir, modemin firewallı var ise ondan dolayı olabilir, windows un abidik gubidik service packlerinden olabilir bakmak lazım yani.son olarak ws_ftp den derhal vazgeçip filezilla (http://filezilla.sf.net) kullanmanızı önerebilirim
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Arkadaşlar şu an itibariyle aynı sorunu ben de yaşıyorum.. Ki durum daha da kötü PORT modu PASSIVE mod her türlü olayı denedim olmadı.. Araştırdım soruşturdum sorunun tamamen Linksys modemlerin yazılımından kaynaklandığını buldum.. Birkaç yerden PortRange tanımlayıp PORT modu ile kullanmayı deneyeceğim umarım çalışır ama sadece bu olayda çıkardığı sorun nedeniyle bile asla kullanmayın diyebilirim...
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
bilgisayarıma mecburiyetten format çektim ve tahmin edin ne oldu; yine upload edemiyorum...
Formattan sonra olması bana modemden olmadığı inancı veriyor. Ama neden böyle oluyor bir türlü çözemedim. Bütün firewalları kapattım, hatta bütün programları kapattım, ama nafile. Komut isteminden gayet güzel gönderebiliyorum dosyalarımı ama herhangi bir ftp programı veya internet Explorer'ın ftp kullanımından gönderemiyorum. Ne menem birşeydir anlayamadım... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Yahu ben ne safım. Yukarıda Passive modu iptal edince çalıştığını tecrübe ettiğimi yazdım ama ona bakmadan saatlerce uğraştım gene. Yok kardeşim yok, eğitim şart...
Velhasıl, Passive modu iptal ettim, çalıştı... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Efenim, burada kendi kendime konuşuyormuş gibi olsam da, konuyla ilgili tecrübelerimi paylaşmakta fayda görüyorum. Zira Passive modla ilgili tecrübeler anlık çözüm sunmuşlarsa da bu problem aylardır yakamı bırakmadı. Problemin modemimden kaynaklandığına kâni olduktan sonra ilk çözümüm modemi değiştirme düşüncesiydi. Ancak maddi imkanlar el vermeyince iş başa düştü ve araştırmaya devam dedim. Çok şükür ki bu modemden dertli tek kişi ben değilmişim. Birini daha bulunca ne kadar sevindim anlatamam. Adam da baya uğraşmış ve modemini -belki de bu arada üretilmiş olan- yeni sürüm bir firmware'e upgrade edince çözmüş. Ben de hemen bahsi geçen sürümü indirip upgrade ettim ve gözlerime inanamadım. Artık ben de herkes gibin rahatça dosya upload edebiliyordum. Ne mutlu bize...
Linksys AG241 modemi olanlara ftp://ftp.linksys.com/international/firmware/ adresinden 1.00.23 (EU version) upgrade'ini yapmaları şiddetle tavsiye olunur... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!