|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Windows hangi programlama dili ile kodlanıyor?
Windows şu an hangi programlama dili ile kodlanıyor? Daha önceden farklı bir programlama dili kullanılıyor muydu, örneğin Dos veya Windows 3.1 için yoksa en başından beri hep aynı dil mi kullanıldı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Windows hangi programlama dili ile kodlanıyor?
Temel olarak c ile kodlanmış, sonraları ise c++' la geliştirilmiş diye biliyorum..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Bende aynı şekilde biliyorum heralde doğrudur.Bu arada konuyla ilgizi ama acaba birgün windows kodlarıda açık kaynak kodu olarak sunulurmu? Bence asla sunulmayacak...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
geçen sene illegal yollarla belli bir kısmı sunulmuştu..Yine gün gelecek illegal yollarla hepsi sunulacak..
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Ya arkadaşlar birşey aklıma takıldı. C dilinin gücü anlatılırken hep Linux'un da baştan sona C ile yazıldığı mutlaka söylenir. Peki eğer Windows da C ile yazıldıysa neden Windows'u örnek vermezler (Açık kaynak taraftarlığından dolayı olduğunu sanmıyorum çünkü okuduğum kaynaklar C ile ilgiliydi, Linux ya da açık kaynak ile değil ve belki de onlarca kez görmüşümdür bu örneği en azından biri örnek verebilirdi Windows'u diye düşünüyorum.)?
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Bildiğim kadarıyla Windows'ta Assembly'de kullanıldı. Ayrıca Linux açık-kaynak, C için hem örnek teşkil ediyor hem ne olduğu biliniyor.
Bir kitap yazarı C için Windows'u nasıl örnek verebilsin ki? Hem tam olarak C kullanıldığından emin değiliz hem de kodların kalitesini bilemiyoruz. (windowsun performansını linux gibi sistemlerle kıyaslarsak durumu ortada -ikiside c ile yazıldıysa- ) Bu arada C ilk defa 69 yılında Unix'i kodlamak için türetildi diye hatırlıyorum. (ya da ilk Unics 69'da çıkıp, yeni sürümünü yazmak için 70-71 arasında C çıkmışta olabilir.)
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Valla Windows XP bende Linux'a göre daha hızlı çalışıyor
Ubuntu, Kubuntu ve Suse'yi denedim şimdiye kadar. Ama dediğin gibi nedeni birden fazla dil kullanılmış olması olabilir.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
saydığınız dağıtımların hepsi öntanımlı bir masaüstü yöneticisi ile geliyor. üstelik bunlar kde ve gnome. tamam, kde yi her ne kadar sevmesem de gnome ile birlikte ikisi en çok göze hitap edenler. ama eğer tercihiniz performans ise daha hafif masaüstü yöneticileri olan fluxbox ve xfce'yi deneyebilirsiniz.
bunun yanı sıra dağıtımınızı değiştirebilirsiniz. suseyi bilmiyorum ama ubuntunun son versiyonunda gerçekten bi yavaşlık var. bunların dışında bir dağıtım kurup (debian, arch, gentoo..) kernelinizi kendiniz derleyebilir, bu sayede performansta bi artış sağlayabilirsiniz. debian projesi özgür yazılımın kalbi denebilir. her şeyi önceden planlanmış bir dağıtım. üstelik projenin isim babası olan Ian Murdock 24-25 şubatta bilgi üniversitesinde düzenlenecek özgür yazılım günlerine geliyor. arch linux, daha çok i686 lar için uygun bir dağıtım, eğer bu tip bir bilgisayarınız varsa, tam verim alabilirsiniz. gentoo ise yüklenmesi sırasında her şeyi ihtiyaçlarınıza göre derlediğiniz için ve nptl'nin aktif olması sayesinde gerçekten çok hızlıdır. wikipedia daki gentoo makalesinden alıntı: Alıntı:
Mesaj tapoem tarafından 14.01.2006 (18:32) yeniden düzenlendi. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!