|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
windows ses problemi
Selamlar ilginç bir sorunla karşılaştım fakat bir türlü çözemedim. sorunum şu; bilgisayarda normal bir şekilde müzik dinliyebiliyorum fakat windows'un standart seslerini (MSN çevirimiçi olma, windows başlatma vs.) duyamıyorum. MSN ayarlarında sesler aktif, denetim masası "ses efekti ve ses aygıtları" bölümündeki ses düzenide windows standart olarak ayarlı, sistem yapılandırma bölümündeki hizmetler kısmındaki "windows ses" durumuda çalışır durumda, ses dosyalarıda windows'un media klasöründe durmakta. bunlara rağmen windowsun standart seslerini duyamıyorum. denetim masası > ses efekti ve ses aygıtları > ses efekti kısmındaki efekt dinlemelerini yapamıyorum, yanında hoporlor simgesi bulunmasına rağmen play düğmesi aktif olmuyor. sorunum sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? çözümü nedir? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: windows ses problemi
Bense tersine onları kapatıyorum ve siliyorum
, Sanırım windowsun regedit ayalarından kaynaklanıyor.. Bir ara arkadaşımında olmuştu çözemedi sonradan bilgisayarın işletim sistemini onardı ve düzeldi..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Ses Efekti ve Ses Aygıtları Özelliklerinde Ses sekmesinin Ses çalarken bölümünde kullandığın ses kartı seçili mi? Bazen çift ses kartı olan makinalarda (anakarta entegre+ses kartı) böyle sorunlar olabiliyor. Bir de aynı dialogun alt kısmındaki Yalnızca varsayılan aygıtları kullan kutucuğu işaretleyip ya da varsa işaretini kaldırıp tekrar denemeni öneririm.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
kullandığım ses kartı seçili yalnız midi bölümündeki bölüm boş ve "yalnızca varsayılan aygıtları kullan" kutucuğu işaretli fakat işareti kaldırıp uygula tamam dedikten sonra tekrar açtığımda eski haline dönüyor.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!