|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Visual Studio 2005'i kuramıyorum
Visual Studio 2005 Professional'ı kurmaya çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorum: Alıntı:
Daha önce Beta 2'yi birkaç kez kurup kullandım. Tam sürümü yüklemek gerektiğinde Beta'yı kaldırmam gerekti. Kaldırdım, ama tam sürümü kuramayınca tekrar Beta 2'yi kurayım dedim. Aynı hatayı Beta 2 de verdi. Birkaç denemede bu hatayı atlatıp Beta 2'yi kurdum. Ama kurulumdan sonra da düzgün çalışmadı. Proje oluşturmaya çalışırken hata verip kapanıyordu. Velhasıl demek istediğim problem DVD'de falan değil buradan anladığım üzere. Bilgisayardaki birşeyler bunu engelliyor ama ne olabilir çözemedim bir türlü... İşletim sistemim Windows XP Pro SP2 . Bu problemi çözmenin bir yolunu bilen var mı? |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Visual Studio 2005'i kuramıyorum
Başka bir dvd'den kurmayı deneme şansım olsa zaten bunu yapardım o kadar uğraşmadan önce. Ben dvd'yi netten indirdim. 2-3 hafta falan sürdü indirmem. Zaten dvd'de bir problem yok. Tüm dosyaları harddiske kopyalayıp harddiskten kurmayı denediğimde de aynı hatayı alıyorum. Ve bu hatadan bahseden birçok kişinin mesajını gördüm değişik forumlarda. Bazıları 'Deamon Tools' ile çözmüş problemi ama bende o da işe yaramadı. Problemin kaynağı sanırım bilgisayarımdaki bazı programlar veya ayarlar. Tam çözemedim. Ama format çekmek de istemiyorum...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Evet, sonunda oldu... Bir çok şey denedim ama en son yaptığım hamle sanırım sonuca ulaşmamı sağladı. Netten indirdiğim DVD image dosyası img uzantılıydı. MagicISO adlı programla bunu ISO'ya çevirdim ve yine Deamon Tools programıyla sanal disk yapıp kurdum. Ve bu sefer sorunsuz kurmuş oldum. Tüm bunlar bana yaklaşık 20-25 saat kaybettirdi ama yine de problemsiz bir VS2005 sahibi olmak teselli ediyor.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Böyle durumlarda bilgisayarın bir yedeğini alıp, windows'u yeniden kurmakta fayda var.
Eskiden bir problem oldu mu, makineyi kolayca formatlardık, artık nedense ne ben ne de etrafımdaki insanlar windows kurulu makinelerini pek formatlamaz oldular. Microsoft daha iyi işletim sistemleri mi yapmaya başladı ne?
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Şahsım adına konuşacak olursam, eskisinden çok daha fazla uygulama kuruyorum ve çok daha fazla ayar yapıyorum. Eskiden en fazla 2-3 saatte yeni sistemimi kullanır olurdum ama artık aynı düzenimi kurmak 6 saatten fazla zamanımı alıyor. Windows kur, servis paketi kur, updateleri yap, driverlerı kur, virüs programı kur, update yap, programları kur, ayarlarını yap... Bir de arada bi problem çıktı mı, yandık!
Problemleri formatla çözmeyi de aslında BT'ci olmaya çalışan biri olarak kendime yakıştıramıyorum artık. Problemin çözümünden kaçmak gibi geliyor. Artık hakiki "çözümler" üzerine kafa yormak makul geliyor. Belki de yanlış yapıyorum. Windows XP, servis paketi 2 ile beraber daha kararlı bir görüntü çiziyor. Yeterli değil tabi ama Windows 98'le arada dağlar kadar fark var. Windows 98, pencereyi açık unutsak çökebilecek bir işletim sistemiydi. XP'de 5-6 ay formatsız kullanabiliyorum. Eskiden problem olmasa bile temizlik olsun diye format çekerdim 1 ya da 2 ayda bir. Ama artık bununla vakit kaybetmek gözüme hoş gelmiyor. bilgisayarımı bir server gibi 1 yıl boyunca kapatmadan kullanabilmek istiyorum. Bakalım, belki Vista bu konuda bize daha çok şey verir... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
düşünüyorum da windows 95/98 kullandığım dönemlerde favoriler, IIS, emailler, email hesapları, MySQL, antivirüs, firewall, vs programlara muhatap olmazdım. artık bu programlarla muhatap olduğum için windows kurmak eziyet geliyor. windows kur 45 dakika, programları kur ayarlarını yap 3 saat. nice formatsız aylara...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!