»
MacOS X Bootcamp
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | ||
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: MacOS X Bootcamp
Alıntı:
Alıntı:
Ben şeyi düşünmüştüm; hani MacOS, Windows'tan daha iyi deniliyor ya hep. Ama millet Windows'un çok yaygın olmasından ve ayrı olarak bir Mac almaya gücü yetmediğinden bir türlü MacOS'a geçiş yapılamıyor. Artık insanlar bir Macintosh alarak Windows da kullanabileceklerse PC'ler yerlerini yavaş yavaş Apple'lara bırakmaya başlar. Bu durum herkeste MacOS ve Windows işletim sistemi olmasını sağlar ve dünyada yavaş yavaş daha iyi bir işletim sistemi olan MacOS'a geçiş yaşanır. Çünkü artık insanlar -hedef kitlesi dar diye- MacOS'a ait bir program yazmaktan çekinmez örneğin. Veya birbirlerine sadece MacOS'un desteklediği uzantılara sahip dosyalar göndermek bir sorun olmaktan çıkar. Gün gelir ki Windows, MacOS'tan daha az tercih edilir bir sistem olur. Microsoft da doğal olarak MacOS'a geçiş sürecinin yaşanmasını istemez. Yani bence Microsoft eline geçen ilk fırsatta dava açacaktır
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 08.04.2006 (18:36) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Öncelikle;
-Microsoft bir yazılım firması. -Apple bir donanım firması. Apple, tasarım-kullanılabilirlik ve yazılımları donanım satabilmek için araç olarak kullanıyor. Tasarım ve kullanılabilirlik şirket prensibi adeta. Yazılımları bir bütünlük ve tam hizmet aracı olarak hazırlıyor, hatta artık yazılım konusunda bir çok devden daha iyi işler de çıkartıyor. Belki daha az kazanıyor ama gerçek bu yönde. Microsoft'un sorunu Apple'ın yazılım üretmesi ve bunu gerçekten iyi yapması. Hatası ise esinlenmelerle 10 yıl geriden takip etmesi... Halbuki bir yazılım firması olarak daha önde olması gerekiyor. Bugünden sonra ne olacak? Apple iPod ile ilerlettiği "satılma-yer edinme" stratejisini, 1.5 sene önce çıkarttığı macmini ile pc kullanıcılarını Macintosh dünyasına çağırdı. Fakat bir şeyler eksikti... Öncelikle Intel geçişi ve şimdi Boot Camp-Windows ile bu çözümü tam olarak tamamladı. Artık donanım üreticiler "kararlı-stabil" sistemler çıkartmak zorunda kalacak ve bu konuda Apple bir önder olarak kabul edilecek. Apple Macintoshların sayısı artacak ama piyasayı ele geçirmeyecek, fakat artık yazılım ve donanımlar daha kararlı, daha kullanıcı dostu ve iyi tasarımlı olacak. Bu rekabettir.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
yasal olup olmadığı konusunda bi bilgim yok fakat pc'lere de eğer donanımınız uygunsa macosx kurulabiliyor.
osx86project.org adresinde adım adım anlatıyorlar. ayrıca şimdi gördüm vistayı da bootcamp ile yüklemeyi başarmışlar.
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
bir sitede okumuştum,aktarmak istedim bulamadım....
MS ile Apple bu projeyi birlikte ilerletiyorlarmış... ikisinin de işine geliyor malum ![]() yani tamamen yasal, legal.... // linkler apple'ın sitesi (resmi olduğuna dair... )turkmac.com'da da yorumlar...
kişisel site kişisel şeyler... Mesaj cok_yasa_kamil tarafından 10.04.2006 (10:50) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Şimdi şöyle bir komplo teorisi yazılabilir:
Microsoft zaten son zamanlarda eskisi kadar sağlam ilerleyemiyor. Mac sistemleri de özellikle ipod ve mini sayesinde belli bir trende girdi. Bunlar biri donanım biri yazılım firması olsa da sonuçta "bilgisayar" denen şeyin yaygınlaşması ile para kazanıyorlar. Microsoft diyorki bunlara gel sen önce hızıdır fiyatıdır bi bahane intel'e geç, bir süre sonra windows çalıştıracak bir sistem kuralım. Sistem mimarisi ve masrafları benden... Hem sen yıllardır kıramadığın toplama pc piyasasına dal, hem biz yıllardır kıramadığımız Mac os sistemine musallat olalım, ikimiz de para kazanalım. Sonuçta birçok Microsoft programı Mac için de yazılıyor ve adamlar bundan az da olsa para kazanıyor şimdi niye bindiği dalı kesip dava açsın? Apple hayrına bir iş yapmış işte. Bize de güzelliği bir oyun oynayacağız, iki Mac'de bulunmayan bir sürü utility program kullanacağız. Bence güzel olmuş. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
merhaba,
bootcamp'i intel işlemcili Mac'ime kurdum. şu an hem OS X, hem de Windows XP var.. Mac sistemim: 20" 2.0 ghz Intel, 1.5 GB Ram, 250 GB HDD 250 GB HDD'nin 50 GB'ını Windows'a ayırdım. Bu arada Mac tarafı Windows'un harddiskini görüyor ama sadece okuyabiliyor, üstüne yazamıyor. Windows tarafı ise Mac'in harddiskini hiç görmüyor. Windows'a i-sight kamera dışındaki tüm driverları tanıtabiliyorsunuz. Şu an bende sorunsuz çalışıyor (nazar değmesin )Windows tarafını sadece oyun oynamak için kullanıyorum, bir de bazı Mac de olmayan programlar için, mesela Fruitty Loops gibi.. Windows tarafını internet baglantısına tamamen kapadım, böylelikle virüs trojan olaylarını da engellemiş oldum. Mac OS X tarafında ise geri kalan tüm işlerimi yapıyorum.. Güzel bir seçenek, ama bir kez daha OS X in Windows'a göre ne kadar kusursuz ve mükemmel bir sistem olduğunu anlamama yarıyor. Boot Camp hakkında sorularınız varsa yardımcı olabilirim..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!