|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
MacOS X Bootcamp'ı deneyen oldu mu?
http://www.apple.com/macosx/bootcamp/ Apple, Mac almamak için uydurduğumuz tüm nedenleri ortadan kaldırmaya çalışıyor Bu -Apple tarafından resmi olarak yayınlanmış- program kısaca Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlar üzerine WinXP kurabilmemizi ve MacOS X ile dual boot yapabilmemizi sağlıyor. Bu programı deneyen oldu mu acaba bizim forumdan? Varsa; performans, stabilite gibi konularda neler düşünüyorlar?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: MacOS X Bootcamp
Elimdeki Mac intel işlemcili olmadığı için deneyemiyorum maalesef, zaten en önemli sorunda bu.
![]() Boot Camp ile en çok zarar edecek olan firmalar, donanım-bilgisayar üretici firmalar. Çünkü MS hem PC'lere, hem Mac'lere Windows satacak, Apple Windows çalıştığı için bir çok kişiyi daha kolay ikna edecek. Yazın alacağım Intel iMac G5'te aslında Windows görmek istemem, fakat çapraz tarayıcı ve çapraz platform testleri için, ayrıca oyunlar için kullanabilecek olmam da ayrı güzel.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Şu an için gerek yok bana.. Zaten bi PC & bi PowerBook'um var.. windows'u pc'de kullanıyorum yeter =)
zati benimkide intel olmadığı için yapabilcek bişe yok =) eskidende virtualPC falan yükleyebiliodun ama sonuç nedir ne diildir bilmiorm yüklemedim ben.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Dreams
|
Sanırım bu bir dönüm noktası olacak.Eğer performans bakımından da başarıyı yakalarsa Apple Mac almamak için gerçekten bahane kalmayacak.(Tabi birde fiyatlar birazda makul seviyeye inmeli.)
Hayranı oldugum (Dokunmak bile nasip olmadı.) Mac'leri umarim daha yaygın şekilde görmek dileğiyle...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Bu haber ben gibiler için büyük bir gelişme diyebilirim.
Okula giderken sürekli yanımda aptal laptopu getirmek canımı sıkıo sırf delphi için windows kullanmak ![]() Ibookta aldığım zevki normal laptopta alamıyorum gerçekten. Tercihim yeni çıkacak olan macbook 13.3 olacak sanırım bu gelişmeyle beraber
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Ben de bunu bir dönüm noktası olarak görüyorum çünkü eğer performans iyi olursa, stabil olursa ve Vista'da da aynı şey yapılabilecekse o zaman bilgisayarımı yenilediğimde Mac alma ihtimalim 50%'ye kadar çıkar
Ama ben Microsoft'un Apple aleyhine dava açabileceğini ve bu programın yapımını ve dağıtımını durdurabileceğini düşünmüyor da değilim. İnşallah olmaz öyle birşey
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
harddiski istediginiz gibi ikiye bölüyorsunuz.
bir tarafını Mac os x, öbür tarafını windows xp kullanıyor. windows'a ait olan taraf tüm torjan, virüs.. vs. den etkilkeniyor. Mac'inizin sahip oldugu donanımla, windows olarak actiginiz oturumda istediginiz windows uyumlu programı çalıştırıyorsunuz. bilgisyarı açarken iki simge geliyor, Mac yada windows diye. seciyorsunuz. yani hic biri birbirinin altında çalışmıyor. bu nedenle hız sorunu olmuyor. benim makindam da intel i-Mac, daha denemedim. ama bu bilgileri deniyen bir kisiden veriyorum ve dedigine benzer donanımlı pc'sinden cok daha hızlıymıs windows ve programları.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama
|
||
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
Mesela MacOS X'in Apple lisansıyla "yasal olarak", Macintosh harici donanımlara kurulması söz konusu değil. Yani PC'lere MacOS X kurmak şu an için pek olası değil, bence olmaması da çok iyi. Windows'un Apple'da çalışması da bir tek donanım üreticilerine yaramıyor.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!