Zoque.Forum
»
Bilgisayar BOştayken CPU 100% çalışıyor...
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Isparta
|
Bilgisayar BOştayken CPU 100% çalışıyor...
Merhaba Arkadaşlar,
bilgisayarım da hiç bir program çalıştırmazken (arka planda çalışanlar hariç) cpu 100% çalışıyor. KAspersky antivirüsle 2 defa tarama yaptırdım bişey çıkmadı. Windows Görev Yöneticisinden, İşlemlere bakıyorum bilgisayarı yoracak bi işlem de gözükmüyor... Bu sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum yoksa son çare olarak format atmak zorunda kalacağım...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Bilgisayar BOştayken CPU 100% çalışıyor...
format atmadan önce hangi işlem(ler)in bu CPU yükünü yarattığını öğrenirsen, belki çözebilirsin. task manager'daki processes sekmesinde görebilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
spoolsv.exe adlı dosya sistemi 99% oranında kullanıyor. bunu sonlandırınca sistem normal hale geliyor.
sistemi ad-aware ile de taradım yine bişey çıkmadı bu dosyadan naıl kurtulurum acaba?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Sorunu çözdüm
ve burada da paylaşmak istedim:Basla Calistir a cmd yazip bir dos penceresi ac. Bu komutlari yaz net stop spooler del /q %SystemRoot%\System32\spool\printers\*.* net start spooler daha snra herşey normale dönüyor... ohh beee...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!