|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
MacOSX Önerebileceğiniz Programlar
Mac için önerebileceğiniz programlar var mı Photoshop, flash vs. dışında tabi.. widgetlarda olur soundstudio var benim kullandığım çok güzel bir program isminden belli zaten sound studio =) özellikle mikrofondan bir şeyler kaydetmek için ideal flip4mac WMV player, bu da hem kendi başına bi program hemde quicktime'a plug-in gibi birşey, wmvleri quicktime'da sorunsuz oalrak izlememizi sağlıyor cyberduck, bu da güzel bir ftp programı.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: MacOSX Önerebileceğiniz Programlar
Ben de yineleyeyim;
MySQL GUI: CocoaMySQL Metin Editör: TextMate (XHTML, CSS, Ruby on Rails kodluyorum) video Oynatıcı: Quicktime Pro, VLC player FTP: Cyberduck WMV: Windows Media player for Mac MSN: Windows Messenger for Mac (ekstra smiley ekleme, titretme, ses-video aktarımı vs. yoktur ama iyidir) CD/DVD: Roxio Toast Titanium font Düzenleyici: Extensis Suitcase Torrent: Bittorrent E-Posta: mail.app Tarayıcı: Safari 2 RSS veya Mozilla Firefox, Opera (Safari kesinlikle çok güzel) Ses Oynatıcı: açık ara iTunes (Hele iPod kullanıyorsanız. Özellikle renkli ekran iPod'u olanlara tavsiyem, müziklerinizi hep albüm albüm saklayın, bütün detaylarına kadar kayıtlı arşiv oluşturun, albüm kapaklarını ekleyin... gerçekten çok düzenli bir listeniz oluyor.) Fotoğraf Arşivleyici/Basit ayarlar: iPhoto P2P: Limewire Ofis programı: Aslında çok ihtiyacım olmuyor ama sadece dışarıdan gelen dosyalar için MS Office kullanıyorum, ama bana kalsa Open Office kendi işimi görmekte. MS Office sadece uyumluluk için. Rar Arşivleyici: UnRARX Bu arada şunu farkettim ki, Windows'un kendi yazılımları ve Belgelerim klasöründeki "Müziklerim", "Resimlerim", "Videolarım"... klasörleri çok kullanılmıyor, en azından ben kullanmıyordum fakat MacOSX'te bu öylesine organize çalışıyorki kesinlikle varolanlarla yetiniyorsunuz. Ben Dock'um da bulunan ikonları listeleyim... Sadece sık kullandıklarım veya hep açık olanlar vardır. Finder, Terminal, Dashboard, Safari, mail, iTunes, MSN, iChat(GTalk için), Photoshop, Freehand, TextMate, Cyberduck, VLC player, Toast, Calculator, TextEdit, iPhoto, Suitcase
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
çoğu dediğiniz programı kullanıyomuşum zaten..
tabi bir kaçı hariç.. örneğin suitcase nasıl birleydir? ben fontbook kullanıyorum Mac os x le gelen ancak şöyle bir problemim oldu.. durup dururken bir gün photoshopda fontları göstermez oldu.. S den sonraki hiçbir font yok anca illustrator, flash vs. görebiliyorum nedendir acaba? bir de 2 gündür problem var safari açılıyor açıldığı an kapanıyor.. çok şükür Firefox yüklemiştim önceden ancak ondada sorun çıakrtıyor arada bir.. analamdım gitti.. nice player'ı merak ettim ben quicktime & vlc ile yetiniyorum.. mplayer, wmplaey falan var ama bunlar yetiyor.. bide Adobe lightroom'u merak ettim ne gibi özellikleri var acaba? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yukarida verilen listeye fazla bi ekleme yapamam zira bilgisayar, yazilim, tasarim vs. isleriyle cok alakasizim. ama bahsedilmemis olan bi programa degineyim. Firefox yerine camino tarayicisini tavsiye ederim, Mac'ler icin daha uyumlu gorunuyorlar ve daha stabil calisiyorlar. safari'nin yedegi olarak bulunduruyorum.
bir de nedense openoffice cok yavas calisiyor benim bilgisayarimda [x11 teknolojisi yuzunden olabilir belki de], o yuzden Mac office'o tercih ediyorum. RSS reader olarak da vienna programini tavsiye edebilirim.
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
Lightroom, Profesyonel fotoğrafçılar için Apperture ye rakip olarak Adobe tarafından geliştirildi. Fakat sistem gereksinimi hayli yüksek ![]() Detalı bilgiyi buradan edinebilirsin.. http://labs.adobe.com/technologies/lightroom/ Bir de ek olarak, iWorks ve iLife olmazsa olmaz, helede Garageband
|
||
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
AppZapper/: program ekle kaldır kafasında bir program.Programları sılerken programla alakadar tum dataları bır seferde cope atmaya yarıyor.
Mypsp : Psp ipod ve bir kac tane daha portable cihaza video convert etmek için faydalı bır program. Clear Dock: Programdan cok bir haxie.Dock u transparan yapmaya yarıyor. ShapeShifter : Bu da Osx ın carbon gorunumunden daralanlara bir arayuz skini degistirme programı.Pc ortamında denenıp pısman edenlere oranla gayet hayırlı , sorunsuz ve yormadan calısıyor. sanıyorumkı bu kadar. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Konya
|
Divx göstericilerle ilgili yazılanlar dikkatimi çekti. Eğer uzaktan kumandalı bir Mac'iniz varsa, Divx'i Quicktime'da izlemek istiyorsunuz haliyle. Bunun bir yolunun olmadığını söylüyorlardı Mac forumlarında ama Toast Titanium yüklediğimde Quicktime için bir tür eklentiyi de beraberinde yükledi. Bu sayede Quicktime'da Divx izleyebiliyorum. Aklınızda bulunsun, belki faydası olur.
( Bu arada VLC ve Mplayer için hiç sözüm yok. PC'nin aksine tek bir kodek bile yüklemeden her tür Divx'i Türkçe altyazısıyla sorunsuz gösteriyor. ) |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!