|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Windows XP'de HTTP 80 Engellemesi.
Merhaba, Windows XP'li 3 adet bilgisayarımız var. Yapmak istediğimiz, sadece 1 bilgisayarın 80 nolu portunu dolayısı ile sörf yapmasını engellemek. Fakat bunu proxy ile yapmayı denediğimde MSN Messenger'lar haliyle bağlanamıyorlar. Her bilgisayar MSN'e erişmeli, sadece 1 bilgisayar MSN kullandığı halde sörf yapamamalıdır. XP'd bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? Teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Watford / UK
|
Re: Windows XP'de HTTP 80 Engellemesi.
Ben bu islemin tam tersini TCP/IP Filtering ile yapmistim. Yani sadece 80 nolu porta izin verip, diger portlari engellemistim.
Sanirim sunu deneyebilirsin: (hem Ingilizce hem turkce olarak yaziyorum) - Local Area Connection / Yerel Ag Baglantisina sag tusla tikla - Properties / Ozellikler'i sec - Listenin en altindaki internet Protokol'e cift tikla - Advanced / Gelismis butonuna bas. - Options / Secenekler kulakciginda TCP/IP filtering olacak. (yada TCP/IP Suzme vs.vs.) Cift tikla. - Cikan pencerede en ustteki secenegi tickle (Enable TCP/IP Filtering yada TCP/IP suzme aktif vs.) - TCP ve UDP bolumlerinde Permit Only secilmeli. (Turkcesinde Izin ver olabilir) - TCP portlara 1863, 6891, 6891, 6892, 6893, .. (6901 e kadar, 6901 dahil olmak uzere) - UDP portlara sadece 6901 eklenecek. Umarim calisir. Ben hic denemedim. Ama teknik olarak butun network kartlarinda sadece bu portlara izin verilecek, 80 nolu port kapali oldugu icin surf yapilamayacak. MSN 'in kullandigi portlar acik oldugu icin MSN baglanabilmeli. Gerci MSN'de 80 nolu portu kullaniyor olabilir ve MSN'in baglanti ayarlariyla oynamak gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Windows XP'de HTTP 80 Engellemesi.
Teşekkürler deneyeceğim.
|