Zoque.Forum
»
İnternet Paylaşımı Hakkında
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
İnternet Paylaşımı Hakkında
Evimdeki internet bağlantısını birkaç bilgisayarla daha paylaşıyorum.İlk başlarda sorun yoktu fakat interneti kullanan diğer kişiler sabahtan akşama kadar film indirdiklerinden ben internete giremez oldum.Sanırım download yaparken kullanılan Flashget,ares gibi programlar tüm bağlantıyı tek başına sömürüyor, başkalarının interneti kullanmasına müsade etmiyor.
İnterneti paylaşan ve sömüren diğer kişilere yapmayın etmeyin diyecek durumum malesef yok.Mecburen kendi önlemlerimi almak zorundayım.Acaba ne yapabilirim? Bağlantı türü ADSL, modemin şifresini bilmiyorum. |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: İnternet Paylaşımı Hakkında
Sevgili Azer,
Network olaylarından pek anlamam ama yarın bizim teknikçiye soracağım bizzat. Sanırım proxy yazılımları ile halledebiliyorsun. Mesela eski şirkette ben D.A.P. ile bir şeye asılmaya başladığım zaman 700K'yı gördüğüm oluyor, milletin ise Google'ı açılmıyordu Sonra ISA kurdular. Bu sefer ben de farklı free proxy adresleri ile çıkmaya başladım. Sonu yok gibi sanırım. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
bir şey yapamazsan sen de asıl internete, gerekli gereksiz ne varsa indir, onlar şikayet etsin durumdan, sen de onların sorununa çözüm olarak onların bilgisayarına da senin bilgisayarına danetlimitter kur ve onu makul bir seviyede ayarla; en azından biri çılgınlar gibi download yapıyor olsa bile diğeri siteleri rahat rahat gezebilsin
) |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
www.clarkconnect.com + p133 128 mb ram 2GB hdd + switch (yada hub)
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bizim teknikçiye sordum, modem'in Bandwith Control özelliği varsa oradan Mac adresine göre konfigüre yapabiliyormuşsun. Proxy olayına girersen hem adamların bilgisayara kurulum yapman gerekiyor hem de sunucunun 24 saat açık olması gerekli. Artı olarak yukarıda dediğim tehlike de var. Diğer türlü bütün çözümler yalan olur dedi arkadaş. En iyisi modem'den konfigürasyonmuş.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
hmmz..sanırım elden gelen birşey yok malesef.
@mow, o programdan pek birşey anlamadım, benim bilgisayarım server değil ayrıca. |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
@manhem
Mac adresleri değiştirilebilir olduğu için pek bi işe yaramaz o yöntem.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
|
|
|