|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Pardusu kaldırmak.
Merhaba ben C,D ve G'den oluşan HDD bolumlerinden D'ye pardusu kurdum sanırım açılış uygulaması GRUB'u da C bölümüne kurdum. D'yi NTFS formatıyla biçimlendirdiğimde başlangıçta GRUB'a ulaşmaya çalışıyor ve sorun çıkıyor bu GRUB'u nasıl iptal edebilirim ve sorunsuz olarak Pardusu nasıl kaldırabilirim yardım ederseniz sevinirim..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Pardusu kaldırmak.
3 yıl önce bir linux seminerine katılmıştım, fedoranın kurulumunu göstermişlerdi.ben de nasıl kaldırıyoruz onu da göstersenize dediğimde linux'u kaldırmak için en baştan fdisk yapmak gerek demişlerdi.umarım artık bir kaldırılabiliyodur ama pek sanmıyorum.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Sorunu halletim Windows XP cdsi ile bilgisayarı başlatıp Kuruluma giriyoruz ilk olarak mavi ekranda dosyalar kopyalandıktan sonra R'ye basarak onarma bolumune geçiyoruz burada komut satırına fixmbr yazar MBR'yi orjinal haline döndürüyoruz böylece GRUB başlatma uygulaması silinmiş oluyor. Ardından Pardus'un yuklendiği bolumu biçimlendirerek kullanmaya devam ediyoruz.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Diğer bir seçenek ise;
Sisteminizi win98 başlangıç diskti ile boot ederek DOS komut satırına düşünce, FDISK /mbr yazıldığında Master Boot Record'da bulunan tüm bilgiler silinebilir. Bu sayede grub veya lilo silindikten sonra sisteminiz Windows ile başlayacağı için, windows ta ilgili Linux bölümünü formatlayabilirsiniz.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
@ba kubah
hayır tabi ki öyle bir şey yok. windows nasıl kendi chainloader'ını mbr'ye kopyalıyorsa linu dağıtımları da boot loader olarak grub'u mbr ye kullanıyor. hiç bir fark yok yani aralarında. üstelik grub'un listesine windows eklenebilirken windows'ta bunun tersi mümkün değil.
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Pardus da bilgisayarınıza kurduğunuz her işletim sistemi gibi diskinizde bir partition kaplamaktadır. Dosya sistemi, yapısı ne olursa olsun..
Nasıl bir Windows silmek istediğiniz zaman Partition Magic ya da benzeri bir programla diskin o bölümünü siliyorsanız, sildiğinizde Padrus'u da kaldırmış olursunuz.. Disk bölümünü sildikten sonra bootting ayarlarını düzenlemeniz yeterli. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Hemen arada sormuş olayım. Makinede 2 ayrı Windows işletim sistemi kurulu. Birinin bütün dosyaları uçurulmasına rağmen açılışta hala "İşletim sistemi seçin" diyor. Booting ayarlarıyla bunun çıkmamasını sağlayabilir miyiz?
Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı: