»
Büyük Türkiye Projesi (Yeni Program Eklendi)
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Proje hakkında düşünceleriniz... | |||
| Allah razı olsun devamını bekliyorum. |
|
11 | 64.71% |
Bu ne ya hiç beğenmedim
|
|
6 | 35.29% |
| Katılımcı: 17. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Büyük Türkiye Projesi (Yeni Program Eklendi)
ismi 'bence' fazla şovenist olan, fonksiyon ve stratejisi hiç düşünülmemiş, bir sürü sorgulama aracının bir pakette toplandığı bir çalışma. geçmişin teknolojisinde, seneler öncesinin fikrini ortaya çıkarmak için bence fazla geç kalınmış bir proje; projeye gömülmüş emeğe üzülmeden edemedim. programın kendisi ise, programlama eğitimi almış ama yaratıcılı fikirden uzak bir insanın yaapcağı tür bir çalışma. son günlerde moda olan buluş programlarında sıklıkla yapılan bir yorumu söylemeden edemeyeceğim:
"var olan birçok işlevsel ürünü bir araya getirmekten pek öteye gidemiyor, bir inovasyon ve yaratıcılıktan eser yok..." bu tür projelere onca emek ve vakit ayırmaktansa gerçekten herkesin hep kulalnacağı bir araç yazmak bence çok daha yararlı. mesela herkes, Telekom'un site yasaklamalarından şikayetçi; treewalk programı, bunların aşılabileceğini çok güzel gösterdi. bu tür bir program yazmak çok daha verimli olurdu. ya da gerçekten türkçeyi de düzgün kullanan bir virüs yazılımı... eminim bu sonuncusuna, sırf türk ürünü olduğundan binlerce kişi kullanırdı. hem de çok daha net bir yazılım olurdu; 'herşeyi kapsayan, ama hiçbirşey olamayan bir yazılım' yerine 'tek bir işlevi başarıyla kapsayan bir araç' arasında ciddi bir odaklanma farkı var. yemek tarifleri vs konualrına girmeyeceğim; ama web'de bugün blog'larda binlerce tarif var, türkçe, zaman zaman yöresel, fotoğraflı vs vs. bunların sonucunda bu yazılımı yazan kişiye sorabileceğim tek soru var: "internet'i hiç mi görmediniz?" |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!