|
|
#1 (permalink) |
|
ritmik yazı editörü
şöyle bir yazı yazma editörüne ihtiyacım var: ben yazımı normal olarak yazıcam ama bir karakterden diğer karaktere atlaması benim belirlediğim süre kadar sürecek. mesela diyelim sürelerimiz şöyle; 1 sn, 3 sn, 3 sn, 1 sn ve ben "zoque forum" yazıcam: z(1sn)o(3sn)q(3sn)u(1sn)e(1sn)boşluk(3sn)f(3sn)o(1sn)r(1sn)u(3sn)m böyle bir şey mümkün mü? n'olur mümkün olsun.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ritmik yazı editörü
bunu flash ile bir writer yazarak ekrana daktilo stilinde getirmek için yapabilirsin. ama editör olarak niye böyle birşey yapmak istediğini anlayamadım. bahsettiğim writer mantığını commodore ve amiga zamanlarında demo yazarken pek çok defa kullanmıştık, ekrana hayali bir daktiloyla yaı yazıyormuşsun gibi senin tanımladığın aralıkla yazıyı yazar... tabii bu aralığı da dilersen parametrik değiştirebilme lüksün var, ne de olsa writer'ı yazacak olan sensin. örnek olarak seneler önce yaptığım bir deneme vardı; JavaScript'te demoya benzer birşey yapmıştım... uyumluluk falan aramayın; o zamanlar ne Firefox ne de düzgün bir CSS oalyı vardı, IE5.5 için yapmıştım, 6'da da çalışması gerek... oradaki yazı yazdırma zımbırtısı aradığın şey mi?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
aslında evet, ama yapmak istediğim müzik ile metnin ilerlemesini uyumlu hale getirmek. klip gibi bir şey çekmek istiyorum yani, hikayesi tamamen yazı yazma üzerine kurulu. dediğin gibi flash'la yapmaya çalışmak daha doğru sanırım. gerçi hiç aram yok onla da, zaten bu yüzden hiç aklıma gelmemişti onla yapılabileceği. ya da müziği açıp kendim ritmik yazmaya çalışmalı ve görüntü olarak kaydetmeliyim. belki birkaç denemeden sonra tutturabilirim
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
AS3 ile audio-visual efektleri oluşturabilirsin (SoundMixer.computeSpectrum() özelliğini kullanarak elde edeceğn spectrumla yazı ile ilişkilendirme kurarak)
..ama kodlama bilgin yoksa tek yöntemin (Eğer flash ile yapacaksan) manuel yapmak bunları (aşırı zaman kaybı) After Effects kullanmasını biliyorsan; Trapcode'un sırf bunun için bir plug-ini vardı.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!