|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
IE 7 Flu font sorunu
Merhaba Arkadaşlar; IE 7'yi an itibariyle yükleyip ilk sıkıntımı çözmeniz konusunda sizden yardım istiyorum. Şimdi IE 7 yazıları flu ve kalın bir şekilde gösteriyor.Sanki arkasında bir gölge varmış gibi. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Aşağıda ekran görüntüsü koyuyorum.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: IE 7 Flu font sorunu
Aslında ben Vista'yı denediğimde gözüme çarpan ilk şey bu olmuştu, sadece IE7'de değil tüm uygulamalarda yazı tipleri bu şekildeydi. Linux'larda bu olay yıllardır var ama doğrusu ben Windows'un keskin hatlarını daha çok seviyorum ve bu yüzden Vista'nın da böyle olmasına üzülmüştüm. Mesela camsı efektleri de keskin hatlar daha iyi veriyor gibi geliyor bana. Kısacası bu sorunun bir çözümü varsa ben de merak ediyorum. Hatta Linux için de bir çözüm bilen varsa, söylerse sevinirim
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Cleartype MS in patentli bir teknolojisi oldugu icin linuxlarda olmasi pek mumkun degil. Orada kullanilan standart anti-aliasing.
Bu cleartype halihazirda zaten XP de bile var ve cok yeni bir teknoloji degil. IEBlog da cleartype in default olarak acik gelmesine karsi onlarca yorum varken MS yetkilileri default olarak acmanin zaten az kullanilan bir teknolojiyi kullanicilara tanitmak konusunda faydali olacagini soylemisler ve bu sekilde olacagini belirtmislerdi. Hatirladigim kadari bu. Kapatmak icinse: 1* Windows tan tamamen acip kapamak icin: Display Properties > Appearance > Effect altindaki Use the following method .... gibi bir sey. 2* IE7 ise sistem seceneginden bagimsiz olarak calisiyor, onu degistirmek icinse: internet Options > Advanced tabindaki seceneklerden Multimedia> Always use ClearType for HTML (HTML ne ki diyen olmayacak sanki )
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Ben de bu özelliğini okumuştum daha önce gayet iyi birşey yapmış Ie7 geliştirici ekibi.
Daha önceki sürümlerde kimi bilgisayarda "Cleartype"sız yazılar gözüküyorken artık her Ie7' yüklenmiş bilgisayarda yazılar "Cleartype"lı gözükecek. Öyle görünüyor ki artık sadece CSS konusunda değil diğer konularda da Microsoft standartları izlemeye başlamış.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
kesinlikle alışamadığım bir görünümdür. Astigmat olan biri için oldukça zor bu şekildeki yazılara bakmak. Düzeltebildim çok sağolun.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!