|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
sürücülerin harflerini değiştirmek
merhaba, bilgisayara format attıktan sonra enteresan bir şekilde yeni windows kurulumu için harddiskin boş olan bölümünü "d:" yedeklerimin bulunduğu bölümü de "c:" olarak gösterdi. elim kolum mahküm yüklemeyi yapmak zorunda kaldım ancak tahmin edersiniz ki çok sinir bozucu bir durum. üzerine bir de yedeklerin olduğu bölümün çok yoğun olması sebebiyle sık sık hard diski temizleme uyarısı alıyorum. iki bölümünde etiketlerini değiştirebilmem, yani "c:"yi "d:"; "d:"yi "c:" yapabilmem mümkün mü? selamlar, berk
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: sürücülerin harflerini değiştirmek
teşekkürler ancak "Change Drive Letter and Paths" seçeneğinde ne değiştir ne de kaldır çalışıyor. ekle seçeneğinde ise harf atama opsiyonu devredışı kalmış durumda sadece boş NTFS klasörüne bağlama seçeneği açık. bu durumda ne yapılabilir? buna ne sebep olmuş olabilir?
selamlar.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Partition Magic ve benzeri yazılımlar sayesinde de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz sanırım. Ancak bu işlemler esnasında çok dikkatli olmanızı ve hayati verileri yedeklemenizi tavsiye ederim.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Malesef benim başımada gelmişti. bilgisayarın kendi üzerinden değiştirilemiyor. Partition Magic ile denedim hatta 2-3 kere başıma gelmişti ya birisinde düzelir diye p.magicle değiştirmeye çalıştm ama herseferinde hüsran, hatta ayrıyeten başlarken boot.ini dosyasına eklediği komut dan dolayı her seferde monitörüme mavi ekran geliyor p.magic de vardiğin işlemleri yapmaya çalışıyor yapamıyor, ama bazı bilgisayarların hd leri yiyor oluyor. yani istersen dene.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
peki, bu işini görür mü ?
başlat/çalıştır/aç regedit yaz HKEY_LOCAL_MACHINE/system/mounteddevices klasörüne gel ve istediğin sürücünün adını bul örnek \DosDevices\A: \DosDevices\C: \DosDevices\D: \DosDevices\E: istediğin adı vermeden önce o sürücünün ismini değiştir sağ tıkla isim değiştire bas sonra (j veya w gibi) kullanılmayan bir isim ver cünki aynı anda iki sürücü aynı ismi taşıyamaz sonra istediğin şekle getir yeniden başlat bitti. sistemin kurulu olduğu diskin sürücü harf ve yolunu değiştirmek windowsdan sonra kurulan programları etkileyecektir.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
merhaba, sağ tıklayınca ya değiştir, ya da ikili veriyi değiştir diye iki seçenek çıkıyor ki ikisinde de harf değiştirebilmem mümkün değil. binary code'a benzer bir şeyler çıkıyor ve onları değiştirebiliyorum. bir yerlerde hata yapıyor olabilirmiyim?
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!