Zoque.Forum
»
Windows XP Professional Türkçe CD kopyası arıyorum
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Windows XP Professional Türkçe CD kopyası arıyorum
Merhabalar,
Kusura bakmayın, valla zoque'dan başka yazacak bir yer aklıma gelmedi. Dayımın notebook'u göçtü, bugün neredeyse bütün gün evde recovery CD'lerini aradık, yok da yok, hiçbir yerde bulamadık. O nedenle bana acilen "Windows XP Professional Türkçe" kurulum CD'sinin kopyası lazım, SP1 veya SP2 olabilir, hiç sorun değil. Notebook'un altında zaten orjinal seri numarası var, yani crack'li falan aramıyorum, sadece orjinal bir Türkçe XP Professional CD'sini kopyalayacak ve bana kargo ile gönderecek bir hayırsever arkadaş arıyorum. Ama lütfen normal XP olsun, yani notebook'lar ile verilen recovery veya notebook'a özel bir CD olmasın. Tek ricam ne olur CD'yi düzgün şekilde kopyalasın, sonra evinden / işinden çıkmadan Yurtiçi, Aras, MNG, hangi kargo şirketini isterse arasın, kargo gelip zarfı evinin kapısından alsın, bana ödemeli olarak göndersin, yani arkadaşa vereceğim zahmet sadece CD'yi kopyalaması, kargoya telefon etmesi ve evin kapısına kadar yürüyüp zarfı kargocuya teslim etmesi. Adres ve telefon bilgilerimin hepsi http://www.hayat.com/iletisim.asp sayfasında var, orada yazan adrese yollanacak. İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler. Lütfen yollayan arkadaş bu mesaja cevap yazsın, diğer arkadaşlara zahmet olmasın. Sağolunuz varolunuz.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Windows XP Professional Türkçe CD kopyası arıyorum
üzgünüm. ama her ne kadar elinde orjinal kodu falan da olsa, başka birininkini kopyalamak o durumda bile suç. bilmen iyi olur diye düşündüm; buna dikkat etmeyecek biri değilsin sonuçta.
haklısın, elde şifresi varsa aslıdna herhangi bit kopyayı alıp kullanabilmen lazım. ama her kopyanın kendine özgün olduğunu düşünürsen... m$ kendini çook sağlama almış... en makulu, laptop'u aldığın yerden bunu istemen. sonuçta ürününe destek vermekle onlar yükümlü; laptop göçtüyse servisin tekrar kurması gerekir, garanti süresindeyse... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sağolasın cgencer. Ama geçen hafta başıma geldi, bir müşterim Koç Sistem'den Beko PC'ler almış, hepsinin üzerinde Windows XP lisans numaraları var, ama hiçbirinin yanında CD verilmemiş. Birkaçını baştan kuracağız, elimizde CD yok, Koç Sistem'i aradık, durumu anlattık, tabii ki orjinal CD veremeyiz dediler, Microsoft'u aradım, durumu anlattım, şimdi gidip bir yerden bir kopya XP bulsam, onu kursam olur mu dedim, olur dediler. Konuşmalar banta alındığı için bir daha dikkatlice ve yavaş yavaş konuşarak sordum (normalde biraz hızlı konuşurum da
, hiç sorun değil, bir yerden orjinal CD'yi veya kopyasını bulun, ondan kurun, ama kendi seri numaranızı kullanın dediler. Yani Microsoft da artık durumu kabullenmiş, bunu suç olarak kabul etmiyor.Laptop ASUS marka, ama Türkiye'de her marka çalışanlar yüzünden ayaklar altına alındığı için ASUS da böyle bir durum içinde. Ne doğru dürüst cevap verecek bir elemanları var, ne de konudan anlayan biri. Her iki ithalatçısı, hem Boğaziçi bilgisayar hem Hızlı Sistem feci bir durumda. En sağlam ASUS firması Çizgi, o da notebook ithal etmediği için bu konuda birşey yapamıyor. Yani geçen haftaki Microsoft ile konuşmama dayanarak bunun suç olmadığını öğrendim. Zaten aksi de mümkün değil, Microsoft bu OEM lisanslama ile CD maliyetlerini ortadan kaldırdı, Beko, Arçelik, KeySmart ve daha bir sürü yerli marka bilgisayarlarını bu lisanslama modeli ile satıyor, ama hiçbiri de orjinal XP CD'si veya recovery CD'si vermiyor. Dışarı çıkıp malum yerlerden korsan bir XP de kolaylıkla bulabilirim, ama onlar da ya crack'lenmiş ya da sağı solu değiştirilmiş bir şekilde satılıyor, o yüzden temiz ve sağlam bir XP kopyası arıyorum.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Yazmayı unuttum, notebook'un garantisi de bitti maalesef.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
size en iyi desteği verebilecek kurum asus türkiye 0216 521 4605. ben de eski asus notebook umda çok sorun yaşamıştım fakat benim tüm sorunlarımı en geç bir hafta içinde çözdüler. zaten işletim sisteminin çökmesi garanti kapsamına giebilecek bir arıza değil. sistemden kaynaklanan sorunlar eğer donanımsal değilse firma arıza tanımları içerisinde yer almaz. benim evdeki pc xp pro. lisanslı eğer acil değilse sana pazartesi günü bir kopyasını gönderebilirim.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Sağolasın Nurkan. Asus Türkiye'yi tanımazmıyım, kendi notebook'um da Asus, DVD yazıcısı bozulmuştu, onlara göndermiştim. Ama dediğin gibi bu donanımsal bir arıza değil, o nedenle yardımcı olamıyorlar. Recovery CD'lerinin de doğal olarak ellerinde kopyaları yok. Yani onlar da yardımcı olamıyorlar.
Eğer Pazartesi sendeki CD'nin bir kopyasını yollarsan çok memnun olurum, ama Türkçe XP Pro değil mi?
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Nurkan arkadaşıma çok teşekkürler. CD'ler tertemiz bir şekilde elime ulaştı, ne muradı varsa olsun diliyorum, sağolsun varolsun.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
DVD yazıcılara genelde bir süre sonra cd yazmıyor, bazı dvd'leri okumuyor sizinki böyle bir sorun ise dün akşam kendi dizüstü bilgisayarım için dvd firmware yükledim kısmen sorun çözüldü, yardımcı olmabilirm.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Maalesef, onu da denedim. Benim DVD yazıcıyı bilgisayar hiç görmüyor, ne BIOS'tan ne de dolayısı ile Windows'tan hiç görülmüyor. Söylediğiniz gibi son firmware'ini çektim, ama görülmediği için firmware de yüklenmedi. Halbuki ışığı yanıyor, herhalde başka bir arıza oldu. Dediğim gibi ASUS Teknik Servis'e de gönderdim, onlar da yapamadılar.
Biraz eski model olduğu için (Toshiba SD-R6112) kimsenin elinde yok, Asus Taiwan'a sordum, bana uyumlu modelleri yolladılar, tabii ki hepsi eski model, onlar da piyasada yok. Neyse, lafı uzatmayayım, sonunda Ebay'de bir Amerika'lıda buldum, ondan aldım, geçen hafta da elime geçti. Şimdi zaman bulursam gidip bir yerlerde taktıracağım.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!