Zoque.Forum
»
Windows üstünde MySQL ve otomatik yedek almak
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Windows üstünde MySQL ve otomatik yedek almak
Windows üzerinde belirtilen MySQL tablosunu günde en az 1 kere SQL dump olarak yedekleyebilecek bir yazılım veya script arıyorum.
Konuyla ilgili tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar bilgi ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: Windows üstünde MySQL ve otomatik yedek almak
günlük backup ihtiyaçlarını karşılamak için ben windows'un scheduled tasks olayından faydalanıyorum. bunun için
web folder'larımın ve MySQL directory'lerimin günlük backup'ını alacak ufak bir bat yazdım ve scheduled tasks üzerinden bu bat'ı gösterip günde 1/2 defa bu işlemi otomatik yaptırıyorum. .bat dosyamın içeriğinden bir satır: Alıntı:
oluşan dosya isimleri de 20070129_web_octalfoam.rar şeklinde olduğundan günlük olarak sıraya koyması çok pratik oluyor. aynı mantıkta tüm MySQL tablolarının bulunduğu datadir'i de backup'layabilirsin. açıkçası mirrored sata raid cihazımda çalışma folder'ımı uçurmayı başarıp 3-5 tane fark dosyası yaratan aracın da pratik olmadığını fark edince en aptal ve basit haliyle nasıl işimi görürüm ve backup'larım nasıl her yerde rahat taşınır, ama şifreli olabilir düşüncesinin sonucu bu. umarım sizin de işinize yarar... ![]() Mesaj cgencer tarafından 30.01.2007 (04:55) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
isine yaramasına sevindim. komutların detaylı açıklaması için daha iyi nette biraz daha detaylı bir yazı olarak sunuyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı: