Zoque.Forum
»
Üyelerin birbirine mesaj yazamadığı forum istiyorum
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Üyelerin birbirine mesaj yazamadığı forum istiyorum
Bir forum düşünün, normal üyeler ve konunun uzmanları şeklinde iki kullanıcı topluluğu olsun. Örneğin doktorlar ve sağlık sorunlarını olan üyeler şeklinde.
Üyeler yeni konu açabiliyorlar ama cevapları sadece uzmanlar verebiliyor. Elbette üye kendi açtığı konuya cevap yazabilmeli ama onun dışındaki konuları sadece izleyebilmeli. Aynı zamanda konuyu açan kişi isterse kişiye özel olarak açabilmeli. Bu durumda konu sadece açan kişi ve uzmanlar tarafından görülebilmeli. Doktor-hasta konusunu örnek olarak kullandım. Başka bir şey de olabilir. Örneğin çevirmen-üye şeklinde bir forum olabilir. Bu konuyu bir forum yazılımı ile çözebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Üyelerin birbirine mesaj yazamadığı forum istiyorum
turkce rastlamadim ancak yabanci dillerde yayinlanan birkac forumda bu tip uygulamalara rastlamistim. uye bir baslik aciyor, uzman gelip cozuyor ve konu basligini [cozuldu] seklinde degistiriyordu.
hic kullanmadim ama tahmin ediyorum, vbulltetin bu is icin yeterlidir. |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Şanlıurfa
|
Re: Üyelerin birbirine mesaj yazamadığı forum istiyorum
Aslında zor değil, Phpbb ile de yapabilirsiniz.
Phpbb'nin izin ayarlarından mesaj yazımını kapatıp, sadece okumayı açabilirsiniz. Bu şekilde normal bir üye başlık açabilecek, tüm yazıları okuyabilecek fakat mesaj yazamayacaktır. Daha sonra bir üye grubu oluşturup tüm doktorları o gruba atarsınız. ve grup izinlerinden, o gruba mesaj yazabilme yetkisi verebilirsiniz. veya dilerseniz direkt moderator de yapabilirsiniz.
|
![]() |
| Etiketler |
| istiyorum , forum , yazamadigi , mesaj , birbirine , uyelerin |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!