Zoque.Forum
»
acil yardim cagrisi! partition tum verilerimi yok etti!
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
acil yardim cagrisi! partition tum verilerimi yok etti!
arkadaslar elimde 80 gb hdd vardi. ve 160 gb yeni hdd ile almistim, bilgisayarima yeni hdd yi bagladim.
yeni hdd'yi windows uzerinden partition magic programiyla ikiye bolup bicimlendirecektim. fakat lanet olasi partition magic programi bilgisayarimin 80gblik bolumundeki, onca emegimin onca dosyamin bulundugu 50gb lik bolumu yok etti! simdi ben o yok olan bolume ubuntu ile baktim.bolumu gormuyor, disk yoneticisini acinca unknown gibi bisey yaziyordu. windows ile baktim, ayni sekilde bilgisayarimda kaybolan bolum yok disk yoneticisindeyse bolum gozukuyor fakat sanki bicimlendirilmemis.. arkadaslar lutfen bana yardimci olun, bu verileri kaybettigimi dusunemiyorum bile (kafayi usutme riski var cunku, haftalardir ugrastigim isler tamamen yok oldu!!!!) |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: acil yardim cagrisi! partition tum verilerimi yok etti!
Öncelikle geçmiş olsun ve kesinlikle herkesin söyleyeceklerini sakın yapmayın.. size bu konuda uzmanlar yadımcı olabilir.
İki yıl önce benzer bir şekilde verilerimi kaybettim, kendimi şişlide ilk görüdüğüm veri kurtarma firmasında buldum, sorumunu %80 oranında çözdüler. En iyisi böyle bir firmadan teknik destek alın.! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
windows xp acilis cd siyle bicimlendirme menusune geldim. kaybettigim alan gozukuyor fakat "bolumlendirilmemis alan" yaziyor
![]() ![]() ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
"ontrack easy recovery" isimli bir program var, dosyalarını bir ihtimal onunla kurtarabilirsin, özellikle üzerine birşey yazmadıysan için rahat olsun dosyaların kaybolmaz, olan şey bölümleme tablosunun -ki bu başka bir yer- karışmış veya silinmiş olmasıdır, şimdi sen easy recovery yi denemeden önce "partition recovery" işini yapan programları aramalısın, hepsinin demoları vardır indir kur dene beğendiğini alırmısın artık naparsın bilmem
![]() eğer bunlarda olmadıysa, xp açılış cd sini takıp "fixboot" ve "chkdsk" programlarını çalıştırmanı öneririm.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
evet kurtardigim icin kendimi acayip sansli hissediyorum.. bu forum disinda birkac forumda yardim aldigim kisiler genelde file recovery programlarini onerdiler.
fakat bu durumda file recovery programlari ise yaramiyor. sadece ici dolu ama bolumlenmemis hdd alanini, silmeden bolumlendiren bir program gerekiyor.. bu durumda sadece fixboot komutu ise yariyormus.. ve sonucta da fixboot 1 saniyede herseyi eskisine dondurdu, tesekkurler zoque ![]() |
|
![]() |
| Etiketler |
| etti , verilerimi , tum , partition , cagrisi , yardim , acil |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!