|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
network deki domain ile web sitesi isminin çalışması
Selam arkadaşlar. Geçen günlerden birinde hayatımda ilk defa olarak windows 2000 server kurdum. Artık şirketimizin xvizyon.com şeklinde bir domaini var ve tüm bilgisayarlarımız ile iletişim halinde. Son bir iki gündür www.xvizyon.com web adresine şirketimizden girilemiyor ve hatta mailler bile alınamıyor ama dışardan bu siteye girilebiliyor. Sanırım server 2000 i kurarken bazı ayarları yanlış yaptım. Acaba nerde yanlış yaptım ve bu hatayı nasıl düzeltebilirim? Hepinize kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Re: network deki domain ile web sitesi isminin çalışması
domain kurarken maalesef yanlış kurmuşsun ismi xvizyon.local şeklinde kurman gerekirdi, şimdi networkten sitene bağlanmak isteyen bir kişi sayfayı kendi domainiz içerisinde arayacak ve doğal olarak bulamayacak ,sorunu şu şekilde çözebilirsin server2000 dns inde xvizyon forward lookup zone içerisinde www diya bir A kaydı oluştur ve ip olarakta sitenin tutulduğu hostun ip sini ver bu şekilde çözemezsen tek tek makinelerde c:\windows\system32\drivers\etc klasörü içerisinde hosts adlı dosyayı notepad le aç ve en alt satırda
ipadresi http://www.xvizyon.com yaz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
calismasi , isminin , sitesi , web , domain , deki , network |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!