|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
windows sürekli yeniden başlıyor
elektrik kesintisinden sonra pc açılmamaya başladı. sanırım sistem dosyaları hasar gördü. güvenli kip / ağ desteği ile güvenli kip vs.. bütün seçeneklerde denedim bir sonuç yok, yeniden başlamaya devam ediyor. basit bir formatla sorun çözülecek fakat harddiskim tek parça halinde ve yedeklerim yok. dosyaları kurtarmak için bir öneriniz var mı? ek olarak daha önce kullanmadım herhangi bir bilgim yok linux hakkında, ubuntuyu cd'den çalıştırdım harddiski görüyor fakat erişim izni vermiyor. bu doğal mıdır? ubuntu vs. kullanarak sorun çözülebilir mi?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: windows sürekli yeniden başlıyor
Cozulmez. Ubuntu'yu CD'den calistirdigin icin herhangi bir ayar degistiremezsin. Ayrica Win'de ya FAT32 dosya sistemini kullaniyorsundur ya da NTFS; Ubuntu'da ise ext3'tur muhtemelen. Bu nedenle islem yapamazsin.
Format atmadan once sorunun bozuk dosyalarda olup olmadigini anlaman lazim. Zira sorun RAM'den de kaynaklaniyor olabilir. Bu nedenle elinde varsa baska RAM, degistirip bir dene. Yok olmazsa, kurtarmak icin HDD'yi alip bir bilgisayarciya git. Ben bunun backup'ini istiyorum de; DVD'lere yazsinlar senin icin. Bir miktar para alirlar haliyle ama en azindan istedigin dosyalari kurtarmis olursun. Ayni sekilde bilgisayarini goturursen sana RAM'lerde sorun olup olmadigini da soyleyebilirler... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
bu disk sana harddiskine herhangiş bir şey yazmadan boot etme imkanı tanır. ancak sorunun harddiskte oldugunu sanmıyorum. elektrik giderken şu 3 donanım arızasında biri oluşmuş olabilir: 1. ram bozulmuş olabilir. ubcd içinde ki memtesti kullanabilrsin 1 saat sürer. 2. anakart kondanstörleri gitmiş olabilir. gözle anakart üzerindeki kondanstörleri kontrol et. üzerlerinde yağ sızması ya da taşma olabilir. 3. güç kaynağın gitmiş olaibilir. sağlam güç kaynağı ile donanımı kontrol edebilirsin. özetle ubcd senin verilerini cd yazmayı sağlayacak program (nero)ya sahip ve sana boot imkanı tanır. ntfs i görür. sadece klasörün ntfsile şifrelenmemiş olması gerekir. detayda Google da tarasan bunu çözecek uygulamaya erişebilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
normal windows kurulum CDsi ile başlatıp onar deseniz? eğer sorun yazılımsal ise...
ama elektrik ile ilgili bir durum söz konusu, galiba birşeyler hasar görmüş.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bence işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanan bir durum... kasanın içerisindeki fanları kontrol et özellikle de işlemci fanını (çalışmıyor ya da bi çalışıyor - bi çalışmıyor olabilir).
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Arkadaşlar elektrik kesilmesi, reset atmalar v.s bu gibi durumlarda Xp dosya sisteminde hatalar meydana gelebiliyor.
Kendi kendine Reset atma, mavi ekran v.b bir durumda: Xp Cd sinden boot edip "R" tuşu ile recovery consola düşüp chkdsk komutunu "r" parametresiyle beraber kullandığımızda sorun çözülebiliyor..: Kod:
chkdsk /r |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!