|
|
#1 (permalink) |
|
windows kurulumu icin primary sürücü olusturma
Acronis ile ugrasirken, saniyorum C sürücüsünü primary olmaktan cikardim. En azindan C'yi formatlamama ragmen Windows XP'yi C de dahil olmak üzere, hicbir sürücüye kuramiyorum. Google sonuclarindan ulastigima göre, kurulum icin en az 1 sürücünün primary olmasi gerekiyor(mus). Simdi sorum, bunu en basit bir sekilde nasil yapabilirim? Yardimci olacaklara simdiden tesekkürler.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: windows kurulumu icin primary sürücü olusturma
@zoque, aklıma gelen şu:
Eğer bu sabit diski başka bir bilgisayara takabiliyorsan, Norton Partition Magic (ya da Windows'un Disk Yönetimi aracı, bilgim yok bununla ilgili) ile bütün bölümleri silip "Create New Parition" ve özelliklerden "Primary" diye oluşturmaya çalış. Tam olarak anlatamıyorum, menüler falan aklımda değil ama ben her disk sorununu PM ile çözüyorum. Dediğm gibi, eğer başka bir bilgisayara takabiliyorsan yap bunları. Geçmiş olsun.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bu sayfadan Gparted isimli open source bir programı indirerek çözebilirsiniz. Listenin en üstünde son sürüm olan gparted-livecd-0.3.4-7.iso dosyasını görüyorsunuz. O dosyayı alıp CD'ye yazmanız lazım. İso dosyalarını örneğin deep burner gibi bir programla CD'ye yazabilirsiniz. Ardından o CD ile boot edip değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Yalnız dikkatli olun. Gparted çok güçlü bir program. Şurası nasıl oluyormuş derken diğer sürücüleri de bir anda değiştirebilirsiniz.
Acronis ile ilgili karışıklığa neden olan durumu anlatırsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
@gemeaux, ayni bilgisayara 2. bir sabit disk taktim. Fakat XP kurulumunu yine gerceklestiremedim.
@erdinç, gparted ile deneyecegim. Acronis ile yasadigim problem; C'ye ait eski bir yedegi yüklerken, en son asamada sorulan sürücünün primary mi yoksa logical hard disk olarak kayit edilmesi sorusuna logical secenegini isaretlememdi.
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
![]() Sen böyle deyince aklıma BIOS sorunu olabileceği geldi. BIOS'u varsayılan ayarlara getirmeyi de deneyebilirsin. Ayrıca, bilgisayar ve sabit disk ile ilgili Ultimate Boot CD'yi deneyebilirsin: http://www.ultimatebootcd.com/ Bundan başka, sabit disk üreticisinin, disk işlemleri için hazırladığı açılış CD'leri de kullanılabilir. Mesela Seagate'nin böyle bir CD'si vardı.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Microsoft'un fdisk araci bu is icin (partitioning tool) uretilmistir. lakin 64 GB büyük disklere ayar vermez.
digg de alternatif bir araç hakkında yorumlar da var. http://digg.com/software/The_best_Fr...T,_NTFS,_HFS_+ |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
2 sürücüyü formatlamak isterken tüm sabit diski ucurdum. Neyse ki önemli sürücülerin yedegi vardi. Son 2 günde de sayisiz winddows kurulumu gerceklestirdim. Su an yasadigim problem ise, bilgisayarimda sadece 2 XP versiyonu kurulurken, bilgisayari calistirdigim zaman bana en basta 2 yerine 3 XP versiyonu gösteriliyor olmasi, ki en sonuncusunu sectigim zaman eksik .dll hatasi ile birsey olmuyor. Kisacasi en basta bu 3. gösterileni nasil iptal edebilirim?
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bunun altinda bu acilis ozellikleri var. teknik olarak bu detaylar c:/boot.ini de tutuluyor. Basitce bu dosyadan istemedigin satiri silersen calisacaktir. Dosyada bozukluk olursa boot CD si ile acip tekrar duzenlemen gerekir yoksa acilmayacaktir
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!