Zoque.Forum
»
Delphide Integer Parametre Hatası
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Delphide Integer Parametre Hatası
Sistem analizi dersinin projesi için lanet olası delphiyi zorunlu tuttular ve her seferinde karşılaştığım abuk sabuk hatalar yüzünden canımdan bezmiş durumdayım. Son 5 gündür ortalama günde 1-2 saat bu problemim için çeşitli varyasyonlar deneyip çözmeye çalışıyorum fakat bir tülü olmuyor. Delphi 6 nın helpinde birşeyler bulabilmenin tek yolu Google arama motoru yerleştirmek sanırım.
Sorunumu anlatacağım ama teorikte sorun bile sayılmaz aslında çünkü herşey kitabına uygun görünüyor. Parametreli bir SQL sorgusu hazırlıyorum ve WHERE kısmından sonra aldığım parametreye göre sorguyu gerçekleştiriyorum. String alanlarda yaptığım string parametreli sorgularda sorun yok fakat rakama (integer) göre arama yaptığımda her seferinde farklı bir hata alıyorum hatta o kadarki yetersiz hafıza, bilinmeyen alias hatası (alias vs tanımlar yapıdığı halde) bile veriyor. Yuh diyorum! Yardımlarınıza hiç olmadığı kadar muhtacım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Delphide Integer Parametre Hatası
Sorunun masaüstü bilgisayardan kaynaklandığını sanıp notebookumda string alan denemesi yapmaya çalışırken WHERE sorgusunda sütun adını yanlışlık sonucu AboneAd yerine AboneFID yazmam sonucu gridte sonuç göremememin sebebini araştırırken yanlışın farkına vardım ve aynı zamanda hata da vermediğini gördüğüm içinde hiç bir değişiklik yapmadan tekrar derleyip edit nesnesine kayıtlı abone numaralarından birini verdim ve sonucu gördüm.
Bu kadar saçma syntaxlı başka bir varmı bilemiyorum, stringden integera, integerdan floata 40 takla atıp duruyoruz ve bu kurallara uymayan anlamsız özel durumlarla karşılaşabiliyoruz. Delphi, adeta bilgisayar dillerinin Arapça'sı gibi! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | ||||
|
Yer: Bursa
|
Re: Delphide Integer Parametre Hatası
Alıntı:
Alıntı:
Mesajınızda sanırım kodu kopyalarken eksiklik oldu. Eşittir işaretinden sonra gelmeli ikinokta. Kod:
Query1.SQL.Add('SELECT * FROM abone WHERE AboneFID = :edit1no');
Alıntı:
Alıntı:
![]()
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!