Zoque.Forum
»
Visual Basic ondalik sayı bölmede ilginç hata
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Visual Basic ondalik sayı bölmede ilginç hata
sorun şu 0.08 'i 60 'a doğru olarak bölemiyorum.
msgbox 0.08 / 60 yanıt = 0.0013 olmalı ama 1.13333 seklinde bir msg çıkıyor. Normal sayılarda sorun yok doğal olarak ama 0.08 gibi bir sayısı bölmeye çalıştığımda ortalık karışıyor. Her türlü veri türü tanımlamasınıda demedim ama ne double ne single ne de başka bir şey işimi görmedi. Tam sayıya döndürüp en son 100'e bölebilirim ama sayılar sabit değil 4 işlem içinde function yazmak istemiyorum sorun neden kaynaklı olabilir ya da basit bir çözüm. Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Visual Basic ondalik sayı bölmede ilginç hata
Her zaman olduğu gibi forum'a yazdıktan 10 dk sonra çözümü ürettim.
Cevap : Her türlü veri türünü denememişim. Dim a As Currency a = 0.08 / 60 msgbox a Sonuc = 0.0013 Dim a As Interger yada Double yaptığımda sonucun = 1.13333 seklinde çıkmasının sebebi halen bilmiyorum ![]() bir şekilde bölüm'ün sonucu baya bir uzun çıkıyor buda integer ve double türünün uzunluğundan fazla olmasından dolayı hata veriyor. ama 0.08 / 60 'ın değerini o kadar uzun nasıl çıkarttığını halen anlamış değilim herhalde bir bug belkide benim hatam. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!