|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Giresun
|
Kodla klasöre kullanıcı eklemek
Yaklaşık 4 gündür tüm MSDN yi taradıktan ve Google amcayı bayağı yorduktan sonra benden başka bu derdi yaşayan yok galiba diyerek sorumu soruyorum. Yapmak istediğim şey, kodlama ile NTFS ile formatlı bir sürücüdeki klasöre yeni kullanıcı eklemek. Mesela D:\Deneme isimli klasöre sağ tıklayıp Security bölümüne geçtiinizde Administrator, SYSTEM, CREATOR OWNER gibi kullanıcılar ve onların izinlerini görüyorsunuz. İşte ben buraya yeni bir kullanıcı eklemek istiyorum. Nasıl yaparım. İnternette ki tüm örneklerde hakların nasıl düzenleneceği anlatılıyor. Yeni bir kullanıcı nasıl eklenir anlatan yok. Herhangi bir dille ilgili yardım işimi görecektir. İster masaüstü ister web programlama dili olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: Kodla klasöre kullanıcı eklemek
Windows ta console da "net" komutu ile kullanıcı eklenebiliyor ama klasöre eklemek için ne yapmak lazım onu bir araştırmak lazım.
http://www.ss64.com/nt/net_useradmin.html http://www.microsoft.com/technet/pro....mspx?mfr=true
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Verdiğin linklerde ActiveDirectory yapısı üstünde nasıl kullanıcı ekleneceği felan anlatılmış. Onu WMI ile LDAP kullanarak zaten yapabiliyorum.
Günlerdir araştırıyorum ama bulamadım sorunun cevabını. Abartmış olmayım ama, tüm MSDN ve Technet'i okudum nerdeyse
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Active Directory kurulu olmadan da "net" komutu ile kullanıcı ekleyebilirsiniz.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
CALSC komutu işi görecektir.
Dosyaların erişim denetim listelerini (ACL) gösterir veya değiştirir CACLS dosyaadı [/T] [/E] [/C] [/G kullanıcı:izin] [/R kullanıcı [...]] [/P kullanıcı:izin [...]] [/D kullanıcı [...]] dosyaadı ACLleri gösterir. /T Geçerli dizinde ve tüm alt dizinlerde belirtilen tüm ACLleri değiştirir. /E Değiştirmek yerine ACL'yi düzenle. /C Erişim reddedildi hatalarında devam et. /G kullanıcı:izin Belirtilen kullanıcı erişim haklarını ver. İzin için: R Oku W Yaz C Değiştir (yaz) F Tam denetim /R kullanıcı Belirtilen kullanıcının erişim haklarını iptal et (yalnızca /E ile geçerli). /P kullanıcı:izin Belirtilen kullanıcının erişim haklarını değiştir. İzin için: N Hiçbiri R Oku W Yaz C Değiştir (yaz) F Tam denetim /D kullanıcı Belirtilen kullanıcının erişimini reddet. Bir komutta birden çok dosya belirtmek için joker karakterleri kullanılabilir. Bir komutta birden çok kullanıcı belirtebilirsiniz. Kısaltmalar: CI - Container Inherit. ACE dizinlerce yüklenilir. OI - Object Inherit. ACE dosyalarca yüklenilir. IO - Inherit Only. ACE geçerli dosya/dizini için geçerli olmaz.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
".bat" dosyasına gömüp içinden çalıştırabilirsiniz en kısa yoldan.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
basic ailesinden bir dille yapacaksan
shell komutu olabilir ancak bat dosyası içerisine yazman ve yine shell komutu ile o dosyayı çalıştırman ileride yapacağın değişikliklere kolaylık sağlar. küçük bir bilgi. bat dosyasına komut satırından gönderilen parametrelere %n yardımcısı ile ulaşabilirsin örnek> deneme.bat içeriği echo %1 echo %2 echo %3 c:\>deneme.bat bir iki uc gibi.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Yapmak istediğim bunu bir fonksiyon haline getirip sadece klasör ve kullanıcı ismini gönderdiğimde yetki işlemlerinin halledilmesi.
Yazgelistir.com forumunda bir cevap aldım, bunu VS.NET 2005 ile hatasız bir şekilde DLL olarak derledim, ama DLL yi register etmek istediğimde Giriş noktası bulunamadı diye hata verip duruyor. Kod:
Imports System.Security
Imports System.IO
Public Class NergissUser
Public Sub AddUser(ByVal strFolder, ByVal strUser)
Dim WebUser As String
WebUser = strUser
Dim dSec As New System.Security.AccessControl.DirectorySecurity()
dSec.AddAccessRule(New System.Security.AccessControl.FileSystemAccessRule(System.Environment.MachineName + "\\" + WebUser, System.Security.AccessControl.FileSystemRights.FullControl, System.Security.AccessControl.AccessControlType.Allow))
System.IO.Directory.SetAccessControl(strFolder, dSec)
End Sub
End Class
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|