Zoque.Forum
»
internet uzerinden sabit ipye sahip webcame baglanma
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkey
|
internet uzerinden sabit ipye sahip webcame baglanma
Mrb. İpsini bildigim bir routere baglı yerel ipye sahip bir webcame bağlanmak istiyorum. Biraz açayım konuyu. Yerel ağdaki bilgisayar sabit ip girerek (192.168.1.xx gibi) came baglanıyor. Ben bu bilgisayarın ipsini biliyorum. Ben uzaktan bu came bağlanabilirmiyim. Bir yolu varmı?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: internet uzerinden sabit ipye sahip webcame baglanma
Bağlanabilirsin. Ancak öncelikle o router'a erişimin (yani router'a giriş için şifren) olması gerekiyor. Eğer router'a erişimin varsa, dışarıdan hangi porttan bağlantı yapılacaksa (veya direk 80. port kullanılacaksa) onu içerideki ip adresine yönlendirebilirsin. Router dediğimiz cihaz basit bir ADSL modem gibi bir cihaz ise bunların web arabiriminde genelde Virtual server olarak geçer bu ayarların yapıldığı yer. Orada yeni bir kayıt ekleyip içerideki makinenin ip adresini ve kullanılan portu girmeniz yeterli.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkey
|
Zaten bu bir ADSL modem. Airtiesin wireless modemi. Ben telekomun verdiği ip ile baglanmak istiyorum. açıkcası mesajınızdan çok fazla bir şey anlayamadım.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Biraz daha açayım.
Şimdi öncelikle o modemin ayarlarına giriş izniniz olmalı. Genelde bu ayarları (başka bir şekilde ayarlanmadıysa) ancak modem ile aynı ağ üzerinden yapabilirsiniz. Yani sizin yapmanız gereken 192'li ağ üzerinden modemin yönetim arabirimine girmeniz ve "Virtual server" bölümünden gerekli ayarı yapmanız. Modemde ayar bölümü "Virtual server" olmayabilir. Airties'ta bu ne olarak geçiyor bilmiyorum. Ama genelde bu isimle kullanılır. Bu bölüme girdiğinizde sizden yeni bir kayıt girmenizi isteyecek. Airties'ta tam olarak nasıl geçtiğini bilmediğim için geneldeki şeklini yazıyorum, siz o modeme göre adapte edersiniz. Yeni kayıt ekle bölümünde bir iç ip adresi, port ve "tcp/udp" gibi bağlantı şekli sizden istenecektir. Orada iç ip adresine kameranın bağlı olduğu makinenin ip adresini, port bölümüne, kameradaki görüntüyü izlemek için hangi porttan bağlantı yapmanız gerektiğini (eğer direk web tarayıcıdan ip adresini yazıp bağlanıyorsanız port bölümüne 80 yazın) ve diğer bölümde bağlantı şekli TCP seçip kaydederseniz kayıt tamamlanacak. Bu aşamadan sonra modemi resetlemeniz gerekebilir. Bu işlemide yaptıktan sonra artık dışarıdan bir makineden ADSL ipsini girdiğinizde kamera görüntüsünü gömrebilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| internet , uzerinden , sabit , ipye , sahip , webcame , baglanma |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!