|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
fedora 7 için pc önerileriniz
arkadaşlar linux işletim sistemini kulanmaya başlıyorum ve kurmak istedigim linux sürümü fedora olarak düşünüyorum. ama sizlere danışmak istedigim bazı şeyler var ve bunları cevaplarsanız sevinirim. fedora için pc yi yükseltmek ve fedoranın isteklerine uyumlu hale getirmek istiyorum. sizden ricam fedoranın ksiksizce ve fonksiyonlarından maximum verim almak için pc nin nelere sahip olması gerektigidir. bunun yanında hdd degiştirmeyi düşünüyorum. hem eski bir şey hemde kapasitesi çok düşük. önere bileceginiz bir hdd markası ve özellikleriyle beraber aktarırsanız çok sevinirim. fedoranın iyi bir randuman vermesi için birde ram faktörü önemlidri.ram olarak neyi önerirsiniz??? neyse sözü fazla uzatmadan fedora kullanıcılarına sözü bırakıyorum. saygılar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Re: fedora 7 için pc önerileriniz
Fedora, linux işletim sistem tabanlı diğer ürünlere göre en sık güncellenen ve donanım desteği en çok olan bir işletim sistemidir.
En son çıkan Fedora 7 sürümünü hem kişisel bilgisayarıma hemde dizüstü bilgisayarıma kurdum. Donanım konusunda en az sıkıntı yaşayacağın sürüm Fedora'dır. Günümüzde standart olarak bir bilgisayarın 2ghz hız aralıklarında çalışması onu yeterli bir bilgisayar kılar, bence. Örnek olarak benim iki bilgisayarımda da 2ghz cpu ve 2gb ram var. Bu bilgisayarlarda genelde Zend ile kod yazıyorum ve aynı anda birçok pencere açık olarak çalışıyorum. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve yaşamayacağım gibi de görülüyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: fedora 7 için pc önerileriniz
Fedora 7 kullanıyorum, makinem;
AMD 64 2800 (1800MHz) 512 + 256 Ram 80 Gb Seagate Sata Geforece Fx5200 128MB Ekrankartı bilgisayarımı hem standart bir kullanıcı olarak hemde web sitesi geliştirmek için kullanıyorum. Apache, MySQL yüklü ve sürekli çalışıyorlar. Performansından memnunum. Arada Xgl (3d masaüstü) i açıyorum ancak o zaman biraz kasıyor ki çok normal bu ekran kartı ile çalışması bile bir olay. Yine de 3d olarak bile kullanılabilir durumda. Bu arada daha önce 256 ram ile çalışıyordum ve gerçekten yavaştı, daha sonra bir 512 daha ekledim oldukça arttı performans kesinlikle ram istiyor. Bana kalırsa 1 GB dan aşağı ram kullanma. Marka olarak ben Kingston kullanıyorum, tavsiye ederim |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!