Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Dreamweaver CS3 yada 8 Almak istiyorum ??

Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.08.2007   #1 (permalink)
bunyaminkopdur

Yer: Ankara
Dreamweaver CS3 yada 8 Almak istiyorum ??

Dreamweaver CS3 yada 8 Almak istiyorum ama bir türlü Türkiye satış fiyatlarını öğrenemedim bunları nereden öğrene bilirim bu arada dağıtıcılarını da bulamadım yardımcı olurmusunuz.
bunyaminkopdur şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.08.2007   #2 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

Yer: istanbul
Re: Dreamweaver CS3 yada 8 Almak istiyorum ??

Türkiye'deki dağıtıcısı Bilkom.Buradan, ilgili sayfaya ulaşabilirsin.

Açılan sayfadaki menü de bulunan "estore" yazısına tıklayarak çevrim içi mağazalarına gidebilirsin.Almak istediğin ürünler için soldaki arama kutucuğundan arama yapman yeterli.

Kolay gelsin.
cansurmeli şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.08.2007   #3 (permalink)
bunyaminkopdur

Yer: Ankara

Türkiye dağıtıcılığını Bilkom dan almışlar ve iki firmaya vemişler ama bunlardan da ses çıkmadı daha..
bunyaminkopdur şu an çevrimdışı  
Old 06.08.2007   #4 (permalink)
fatihturan

fatihturan's Avatar

Yer: Rize
Görsel: 3

Dreamweaver alternatifi olarak bir sürü açık kaynaklı ve bedava erişebileceğiniz uygulama varken neden gidip WYSIWYG(What You See Is What You Get-Ne Görürsen Onu Alırsın) özelliği için 400-500$(bu yurt dışı fiyatı) harcamak istiyorsunuz ki?

Mesela (x)Html ve Css'yi öğrenip Komodo Edit'de veya Aptana'da o da olmadıysa Pspad'de elle kod yazıp web sitenizi veya web uygulamanızı geliştirebilirsiniz.
Old 06.08.2007   #5 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

hazır Aptana'nın adı geçmişken ben de yorum yazayım, geçenlerde bir arkadaşımın yoğun ısrarı üzerine bu editörü bir süre denedim, kendisi ile biraz haşırneşir olduktan sonra neden DW'nin 400$-500$ ettiğini daha iyi anladım
Old 06.08.2007   #6 (permalink)
fatihturan

fatihturan's Avatar

Ben şu an Komodo Edit kullanıyorum ve Aptana Milestone 9'un çıkmasını bekliyorum. Çıkınca hemen Aptana'ya geçiş yapacağım. Zira bu sürümde PHP desteği de geliyor.

Bu arada Meteryus neden Dreamweaver 400-500$ ediyor bize de anlatabilir misin biraz?
Old 06.08.2007   #7 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

Alıntı:
Bu arada Meteryus neden Dreamweaver 400-500$ ediyor bize de anlatabilir misin biraz?
Öncelikle aptana ile nasıl tanıştığımdan bahsedeyim, son zamanlarda yeniden ajax için bir freamwork kullanmama gerektiğini farkettim ve jquery'yi keşfettim hoşuma gitti, üzerinde çalışırken aptana'ya jquery fonksiyonlarını tanıyıp tamamlayabildiğini öğrendim (Dojo , YUI .. vs. gibi bazı diğerlerini de) bana aptanayı tavsiye eden arkadaştan "aptana sana Dreamweaver'ı kesinlikle aratmaz" gazını aldıktan sonra indirdim ve sıradaki projeyi aptana ile geliştirmeye başladım, ama dw'den aptanaya geçiş benim için tam bir düşüş oldu, bu benim dw'nin sağladığı kolaylıklara fazlaca el aşinalığı kazanmış olmamdan kaynaklanabilir, mesela ben form validation için bile kod yazmadan dw'nin forma validation özelliğini kullanıyorum, ama ne kadar objektif bakmaya çalışsam da dw ile aptananın kıyaslanacak bir tafaını göremedim, bence aptana kendisine ücretsiz bir editör arayan web geliştiricileri için iyi bir alternatif olabilir ama bu güne kadar dw kullanmış olanlar için bundan sonra aptana kullanmaya çalışmak ancak bir düşüş olacaktır

Aptana'nın sevmediğim özellikleri.
Hepsinden önemlisi görsel editörü yok, mesela birkaç pixel uzaması gereken bir layerı tutup çekemiyorum mesela , ya da bir text i seçip bold yapamıyorum ve bunun gibi yüzlece özeeliği kullanmak için kodalrın arasında gezinmem gerekiyor. Uzun bir üye kayıt formu oluşturmak istediğimde tüm inputları elle yazmak istemem doğrusu. Ya da mesela bir style etiketine color: yazdığımda karşıma bir renk paleti geleceği yerde kod tamamlama aparatı geliyor. Ya da farklı olarak bul ve değiğştir kısmı çok yetersiz, belli bir klasör içindeki dosyalarda bul değiştir yapma ve regex desteği yok.
Old 07.08.2007   #8 (permalink)
fatihturan

fatihturan's Avatar

Meteryus seni anlıyorum. Dreamweaver ticari program olarak iyi ama zaten anlatmak istediğim görsel editör ve senin de bahsettiğin diğer hazır fonksiyonlardan ötürü gidip 400-500$ bayılmak gerçekten gereksiz.

Eğer deneyimli bir web tasarımcı/geliştiriciyseniz zaten projenizi elle yazmanız gerekir. Ayrıca görsel editörü kullanmadan elle kod yazmanın avantajları da var.

Örneğin elle kod yazarak projenizi gereksiz kodlardan arındırırsınız bu da kontrolün sizin elinizde olmasını sağlar. Belki biraz daha zahmetli ama en azından ne yaptığınızı biliyor olacaksınız.
Old 07.08.2007   #9 (permalink)
ibrahimsar

Yer: istanbul

@fatihturan,

Esasında Dreamweaver pek gereksiz kod eklemez. Bu tarz programlar, Frontpage'in ilk çıktığı zamanlarda öyle bir yığın gereksiz kod ekliyorlardı.

Projenin her aşamasını kod yazarak gerçekleştirmek zevk meselesi. Görsel editörler kullanarak da temiz işler çıkabiliyor artık.
ibrahimsar şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
dreamweaver , cs3 , yada , almak , istiyorum

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:40.