Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Vista'dan memnun musunuz?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 24.08.2007   #21 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Vista'dan memnun musunuz?

Ben sitemde uzun uzun bir cok deneyemimi yazdim ve kesinlikle memnun degilim. Vista Experience puani 5 ama kesinlikle beklenenin altinda performans ile calisiyor.

Ozetle ve kesinlikle memnun degilim sanirim toplam 4 defa bu sefer memnnu kalacagim diye denedim ama beceremedim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.08.2007   #22 (permalink)

Yer: İstanbul

Bir de ben alışkanlıklarına düşkün bir insanım. Ne bileyim XP'ye alışmışım, Vista ne kadar albenili görünsede, kullanamıyorum işte

Ben en çok server 2008'i merak ediyorum. Duyduğuma göre birçok değişiklikler olmuş. Başımıza birde 2008 çıktı Zaten 2003'ü öğrenemedik tamamıyla, bir de 2008 öğrenmek için uğraşacağız.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.11.2007   #23 (permalink)

Benim Vista tecrübelerimde de hemen hemen aynı sıkıntılar geçerli.
Bir kere bu güvenlik önlemi biraz abartılmış ve görsele kaçıyor.

Vista benden içinde MS nin dijital imzasi olan bir uygulamayi çalıştırmak istediğimde güvenlik uyarısı veriyorsa, bazı şeylerin yolunda gitmedii ap açık ortadadır.

Vista fazlası ile sistem tüketiyor.
Sanırım buradaki mantık bir bilgisayarda Vista dışında birşeyin barınmaması.

Ayrıca küçük bir bilgi vereyim.
Gereksiz yere sistem tüketiyor diye kapattığınız o kenar çubuğunun aslında kapandığından emin olun.
Kenar çubuğu uygulamasını göresel olarak kapattığınızda görünen birşey oladığı, ve üzerindeki uygulamalar çalışmadığı için sistem raahtladı diye düşünüyorsunuz.
Ama yanılıyorsunuz. Kenar çubuğunu kapatığınızda sistem bunu ekranın altına alıyor. Yani durum cubuğunun altında, ekranda görünen alanın dışına konumlandırıldığından farketmiyorsunuz. Tabii sistem kaynakları yine güme gidiyor, zira kapanan bişreyler yok.

İşi basitleştireceğine iyice karmaşık hale getiren kontroleri mevcut.
Sistemime JDK kurdum, doğal olarak en son doc paketini indirip JDK nin içine açacaktım.
Vista .zip doslarının içinde kalsor gibi hareket etmenizi sağlıyor. Ama ne yazık ki hiç pratik bir yöntem değil.
Ek bir program kurmadan Vistadan doc.zip içerisindeki dosyaları gösterdiğim klasöre açmasını istedim.
Bana 8 Saat (Evet 8 Saat) süre verdi. Her halde bir yanlışlık var dedim ve beklemeye başladım. 15 dakika onra süre 4 küsür saate inmiştii, ve daha dosyaların %10'u bile kopyalanmamıştı.

Elimin altındaki WinRar ile dosyaları istediğim klasöre açmam 10 dakika bile sürmedi.

Bağımlı olduğum bazı windows tabanlı programlar yüzünden kullanıyorum.
Ama bazı saçmalıkları devam ederse her halde XP ye geçmem gerekebilir.
Eğer bağımlılğım olmasaydı çoktan Linux'a geçmiştim.

NOT : Üzerinde Ubuntu Linux kurulu bir PII 350, 186MB RAM li emektar bir bilgisayarım var.
Şimdiye dek gık demedi. dijital makinemi baülarım tanır. Yazıcımı takarım tanır, flash diskimi tanır.
Üzerinde her tür uygulamayı çalıştırırım, hem ofis paketlerini (Ki open office .org un Java motoru ile sisteme nekadar yük bindirildiği malum) hemde grafik programlarını kullanırım. Gıkını çıkarmaz.

E niye kendime işkence edeyim?
ZZombie şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2007   #24 (permalink)

MaviKartaL's Avatar

Yer: Sakarya

3 Ay gibi bir süredir Windows Vista Ultimate kullanıyorum görselliğe çok önem veren bir mesleğim olduğundan dolayı Vista bana göre görsel açıdan mükemmel... Zaten web üzerinde gezerken açıkça anlaşılıyor ki kendi stilini oluşturmuş ve kabul ettirmiş durumda... ama aynı şeyleri arka plan için söylemek pek mümkün değil . . gerçekten de bir oturmamışlık var ama bence iyi olacaktır, bahsedildiği kadar çok sorun yaşamadım ufak tefek problemler ile karşılaştım onun dışında stabilitesi kuvvetli ve güvenli bir sistem.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

vista , memnuniyet , isletim sistemleri , windows

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 20:57.