Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » Vista'dan memnun musunuz?

Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 23.08.2007   #1 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

Yer: istanbul
Vista'dan memnun musunuz?

Size bi sorum olacak.Vista'dan memnun musunuz?Çünkü Vista bana göre tam bir baş belası.Hiç bir şeyi desteklemiyor ve böylece başınıza bir sürü dert çıkartıyor.Yok sürücü destekli değil, yok yazılımın Vista sürümü lazım.Ne bu ya?Microsoft'takilerin yaptığı insanlığa karşı.

Çevremde Vista kullananlara soruyorum nefret ettiklerini söylüyorlar.Bazılarıda acele etmeyip halen XP kullandıklarını belirtiyor.

Bana sorarsanız Vista dediğim gibi tam bir baş belası.Halen tam değil.Bir işletim sistemi yazılım yüklemek için hiç 3 kere izin ister mi?Veya kendi uygulamasını çalıştırırken?Ya da her gün güncelleştirme alır mı?İnsanın kotası zorlanır.Dahası Chip Onlien'ın dediğine göre Vista Service Pack 1 yükleme DVD'si halinde gelecekmiş.Yok artık.

Bu yüzden size tavsiyem yola XP'nizle devam etmeniz.Eğer illa değiştiricem diyorsanız Mac'e geçip rahatlayın derim.Ya da Linux.

Mesaj cansurmeli tarafından 23.08.2007 (09:51) yeniden düzenlendi.. Açıklama: ekleme yaptım
cansurmeli şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.08.2007   #2 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Re: Vista'dan memnun musunuz?

ben 2 aydır laptop'ta kullanıyorum gayet memnunum, öyle envai çeşit yazılım kullanan biri değilim ancak şu ana kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım. tam hatırlamamakla birlikte sanırım flash player ile bir uyumsuzluk sorunu olmuştu başta, onun da çözümünü Google'dan aratıp bulmuştum. vistam şu ana kadar hiç kitlenmedi. ben ilk defa bir windows sürümünden zevk alıyorum. arayüz şahane, artık ne zaman xp yüklü bi pc görsem geçmişe yolculuk yapmış gibi hissediyorum. ayrıca her şey için benden izin istiyor olması da hoşuma gidiyor. vista nedendir bilmem bana çok güven veriyor. vista'ya karşı başlatılan bu "xp'de kalın" kampanyasına da her denk gelişimde anlam veremiyorum
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.08.2007   #3 (permalink)
xuma

xuma's Avatar

Yer: Dreams

Microsoft Vista görsel olarak gerçekten tatmin edici.Hernekadar sürekli karşımıza çıkan onay pencerelerini kapatma şansımız olsada kapatılmadığı zamanlarda çok can sıkıcı oluyor.Tam olarak ne işe yaradığını açıkcası bilmiyorum.Teorik olarak güvenlik amaçlı ama sadece devam tuşuna basmak biraz garip geliyor.
Programlar konusunda sadece 64bit vista sürümlerinde sorun yaşadımki zaten 64bit herhangi bir OS'da sorun yaşayabilirsiniz.
Geleneksel bir linux-windows kavgası başlatmak istemem ama Vista sistem kaynaklarını oldukça fazla kullanıyor ancak aynı görsellikte linux sistemlerde bu kadar kaynak kullanılmıyor(artısı eksisi olabilir iddalı bir cümle değildir.) ve buda oldukça can sıkıcı.XP'nin yaklaşık 200mb olan gereksinimleri Vista'da 500-600mb ulaşabiliyor.Aynı işi yapan iki sistemin sadece görsellik uğruna bu kadar kaynak tüketmesi pek mantıklı gelmiyor.
Kişisel tercihim yinede Vista'dan yana olacak olsada internet Explorer 6'ya ( CSS) ihtiyacım var ve bu yüzden XP+Linux kullanıyorum.
Old 23.08.2007   #4 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

sorun yaşamamanıza sevindim.Ben çok yaşadım.Bari siz çekmeyin.

Genel yazılımlar demek ki Vista'ya hazır ama XP de çalışan her şey tam anlamıyla hazır değil.Bunun olması zaman alacak ve bu sırada bir sürü Vista kullanıcısı sorun çekecek.Sırf bu yüzden istediğiniz ürünü alamayabiliyorsunuz.Mesela bir Skype telefonunun Vista ile uyumlu sürücüsü bulunmuyor.Ya da Skype telefonunun kutusunun içindeki CD'de Vista sürücüsü olmayabiliyor.
Old 23.08.2007   #5 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

bilgisayarımın konfigürasyonu Vista'ya yeterli gelmediğindn dolayı deneme şansım bile olmadı. Görüntüsü gerçekten insanı cezbediyor ancak verimli olarak çalışıp çalışamadığını denemediğimden söyleyemeyeceğim.
Old 23.08.2007   #6 (permalink)
cansurmeli

cansurmeli's Avatar

Görüntüsü kesinlikle XP'ye göre daha iyi.Daha estetik ama bence halen başlat menüsü kullanışlı değil.
Old 23.08.2007   #7 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Yeni bir konfigürasyon toplarken XP 32 bit lik işletim sisteminin 4 Gb RAMden yukarısını gçrmediğini ve yüksek kapasiteli Hdd leri tanıtmakta sorun yaşadığını biliyorum.

Sırf bu yüzden Vistaya geçecektim ama Çeşitli programlarla uyumsuzluğu, sistemi çok sömürmesi (ki bu işleitim sistemi için tam bir blobware diyorlar duyduysanız) beni başka bir çözüm bulmaya itti...XP'nin 64 bitlik versiyonu bu ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim bir işletim sistemi imiş. Hala araştırıyorum...

XPnin 64 bitlik versiyonunu kullanan ve olumsuzluklarla karşılaşan var mı aramızda?
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2007   #8 (permalink)
teddmcload

driver sorunu yoksa programların 64 bitlerini kullanmanızı tavsiye ederim. o zaman hiç sorununuz olmaz.
teddmcload şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2007   #9 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

Vistanın çıkış aşaması Xp ve hatta win98 in piayasaya çıkışına göre çok daha başarılı sayılabilir. Xp çıktığın ilk birkaç denememde kullandığım bilgisayarda çalıştırmamaıştım bile, ama vista ilk kurduğumda başarı ile açılmıştı. Şu anda vista kullanmak için çok erken olsa da belki bir sene veya biraz daha fazla zaman sonra stabil olarak kullanabileceğimi düşünüyorum.
Old 23.08.2007   #10 (permalink)
oCRaCy

Yer: ist

Bende çoğu arkadaşlar gibi, uzun bi süre xp ile devam edip, Vista'nın yazılım+donanım piyasasına tam anlamıyla hazır olduğunu hissettiğim anda geçmeyi planlıyorum.
oCRaCy şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
vista , memnuniyet , isletim sistemleri , windows

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?