|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
internet güvenliği
Forumda internet güvenliği hakkındaki yazılara biraz baktım ama biçoğu geçmiş dönemlerde yazılmış.Firmaların yeni sürümleri de göz önünde bulundurularak; sizce en iyi antivirüs,firewall,anti spyware vs. programları hangileri? Yeni PCimde hangisini kullanacağıma karar veremedim ![]() Birde hızımı düşürmemesi önemli. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: internet güvenliği
Ben antivirüs olarak ücretsiz olduğu için avast kullanıyorum. Firewall olarak windows firewall kullanıyorum. domain işiyle uğraştığım için çok sayıda adrese girip ne var diye kontrol ettiğim oluyor. Bazen virüs içeren sitelere denk geliyorum. Avast hemen devreye giriyor bu durumlarda.
Aslında benim antivirüs veya firewall'a pek aldırdığım yok çünkü acronis ile 5 dakikada windows'un ilk günkü haline geri dönüş yapıyorum. Zamanla windows'u ilk kurduğum zaman bulunmayan ama benim eklemek istediğim programlar veya ayarlar oluyor. Onları kurmak için önce windows'un ilk haline geri gidiyorum sonra değişiklikleri yapıp hemen yeni bir kopya alıyorum. Böylece elimde sürekli geliştirilmiş ama asla birkaç saatten yaşlı olmayan bir windows kopyası oluyor. Örneğin geçenlerde illustrator kurmam gerekti. Windows'un ilk günkü haline geri gidip pogramı kurdum, sonra yeni bir kopya aldım. Her defasında program kurma, aktive etme gibi işlerle uğraşacak değilim ya. İşte, acronis bütün bu sorunları çözüyor. Üstelik benim İnternet Explorer ve windows ayarlarında, ayrıca bazı programların ayarlarında yaptığım pek çok optimizasyon var. Excel'de, word'de, flash'ta, her programda kendime göre ayarlar yapıyorum. Acronis ile bütün bunlar saklanıyor. Eğer güvenlik için para harcamak gibi bir niyetiniz varsa mutlaka acronis alın. Ben 10 dolara OEM versyonunu aldım. Çok memnunum. Acronis benim hep hayal ettiğim programdı. Windows içinde bulunan system restore'un mükemmelleştirilmiş hali diyebiliriz acronis için. Belgelerinizi D'ye atın. C'nin kopyalarını da D'ye atın. Sonra canınız sıkıldıkça C'yi 5 dakika içinde komple silip eski halini yeniden yükleyin. Acronis, geçmişteki bir ana geri gidebilme gibi mükemmel bir olanak sağlıyor. Keşke herşey acronis gibi mükemmel çalışsaydı. Bir tasarım üzerinde değişiklikler yapmak için dosyayı açarsınız. Uzun süre çalıştıktan sonra yaptığınız şey eskisinden daha iyi olmaz. Bu durumda dosyayı save etmeden kapatıp yeniden açma şansınız var. İşte acronis aynen bu benzetmedeki kadar kolay ve pratik çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Merhaba,
Acronis gerçekten çok iyi bir yazılım fakat bilgisayarınıza sızan kötü amaçlı şeyler(!) bilgilerinizi tehdit edebilir, sızdırabilir. Bu durumda Acronis bir işe yaramaz malesef. Aynı soruyu ben de soracaktım ki bu başlığı gördüm. Forumdaki arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Kendi bilgisayarlarının güvenliğini hangi yazılımlarla sağlıyorlar?
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Bayadır zone alarm kullanıyordum ama son versiyonlarında sistemi fazla kasmaya başladı..o yüzden firewall olarak ücretsiz bir program olan comodo firewall kullanmaya başladım şu anda gayet memnunum..antivirus olarak yine ücretsiz olan clamwin programını kullanıyorum anlık koruma özelliği yok ama yinede işimi görüyor.açıkcası bankacılık gibi işlemleri bilgisayarımda yaptığımda linux kullanıyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Antivirüs yazılımlarını 2 yıl öncesine kadar hiç kullanmıyordum. Ancak internet'le kendi bilgisayarımda haşır neşir olmaya başladıkça sistemi fazla yormayan ve güvenilie bir yazılım arayışı içerisine girdim. Açıkçası şu ana kadar hiç bir virüsle başım belaya girmedi. internet'te belirli bir birikiminiz varsa zaten hangis sitelerden ev programlardan zarar gelebileceğini tahmin ediyorsunuz. Antivirüs yazılımımım ülkeye göre değiştiriyorum. Bulgaristan'da okuyorum ve buradaki internet sağlayan şirketim NOD32 şirket sürümünü stın almış durumda. Burada iken NOD32 kullanıyorum. Türkiye'de bulunuyorken Avira AntiVir PersonalEdition Classic yazılımını kullanıyorum. Geçen yaz bir gaflette bulunarak Avast macerası yaşadım. Tanıtımı epey ilgi çekici gelmişti. Türkçe desteği, sadece antivirüs değil komple güvenlik çözümü sunduğunu iddia ediyordu. Fakat bir süre sonra bilgisayarımın sağ alt ekranında sesli uyarılar eşiliğinde sarı fonlu yazılar çıkmaya başladı. Bu bilgilere göre bilgisayarım güvenlikçilerin tabiri ile zombi makineye dönüşmüş. Yani hepimizin mail adreslerine gönderilen spam mailler gönderilen bilgisayarlardan birine sahip olmuştum. Avast bu kötü amaçlı kod bulaşırken hiç bir müdahelede bulunmamıştı ama mailler gönderirken sürekl benim sinirlerimi bozmaya başarmıştı. Hemen kaldırdım ve yeniden tüm sistemi kudum ve Antivir'i kullanmaya devam ettim.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Uzun süredir uğramıyordum ve şimdi sadece bir sorunum olduğu için uğramış gözükmek istemem lakin başımda ciddi bir sorun var sanıyorum.
Oldukça uzun süredir kullandığım ve neredeyse bütün tanıdığım insanların MSN adreslerinin bulunduğu MSN hesabım birkaç hafta önce hacklendi lakin bunu yapan kişi şifremi değiştirmediği için hesabıma tekrar ulaşabilme şansım oldu. Mamafih, bunu yapan insan herhalde hesabımı çok sevdi ki alışkanlık haline getirdi ve sürekli tekrarlar hale geldi, canı sıkıldıkça bu işi yapmakta, şifremi değiştirmeyip bıraksa da rahatsızlık verici bir durum. Hesabım Hotmail.com veya MSN.com uzantılı değil, kendi sitemin uzantısına sahip. Sorularıma gelirsek; 1) Hemen bu olaydan sonra NVIDIA'nın Active Armor Firewall'unu çalıştırdım ve güvenlik seçeneklerini en üst seviyeye çıkardım, bu tam anlamıyla güvenilir bir koruma sağlayabilir mi? 2) Bunu nasıl yapabilirler, işin teknik kısmına gelecek olursak bir MSN adresinin nasıl hacklenebileceğini sormuyorum, bu duruma karşı yukarıda belirttiğim şekilde bir Live hesabına sahip olduğum göz önüne alınırsa, kendimi hesap bazında -karmaşık bir şifreye sahip olduğum varsayımından yola çıkarak- daha başka nasıl koruyabilirim? İşin aslı karmaşık şifreye sahip olmam da bir işe yaramıyor sanırım zira şifremi olduğu gibi bulamasa hesabıma nasıl girecek? 3) Bu kişi bir "hacking" sitesinde yönetici ve bu işlemi yaptığı zamanlarda MSN kullanıcı adımı kendi sitelerinin adresi ile değiştirmekte, az önce başka bir arkadaşıyla birlikte MSN adresime teşrif ettiler ve elimde bu işi yaptıklarını site adresiyle birlikte kanıtlayan bir konuşma kaydı bulunmakta. Hukuki olarak elimden ne gelir? Sabredip okuyup bir de yanıtlarsanız, şimdiden çok teşekkürler dilerim...
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Ben kendimi bildim bileli Kaspersky antivirus kullanıyorum. Şu ana kadar hiç bir sorunum olmadı sadece bazen virusler ilk çıktıgında biraz sorun olabiliyor.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
mirturk'ün bahsettiği format atıp herşeyi yeniden yukleme işini ben haftada bir yapıyorum. Daha doğrusu bunu acronis benim yerime 5 dakikada yapıyor. Ben beş dakikalığına TV izlemeye gidiyorum, Acronis ne varsa komple silip windows'u ilk günkü haliyle, üstelik bütün sürücüleri yüklenmiş, bütün programlar kurulmuş ve bütün ince ayarlar yapılmış haliyle yeniden yüklüyor. Bütün programlar derken, akla gelebilecek bütün programları, ayarlar derken de yine akla gelebilecek bütün ayarları kastediyorum. Buna programlar üzerinde yaptığım ayarlar da dahil.
İyi bir antivirüs programı ve firewall kullanmak güvenlik açısından tabii ki işe yarar ancak aradan zaman geçtikçe bunlar size daha yepyeni kurulmuş bir işletim sisteminin ferahlığını vermez. Acaba bilgisayarda bir şey var mı diye tedirgin olursunuz. Acronis'i yabana atmayın. İşletim sisteminiz ne olursa olsun yeni bir kurulum yaptıktan sonra ilk işiniz acronis.com'dan deneme sürümün indirip sistemin kopyasını almak olsun. Zaten deneme sürümü ile herşeyi yapabiliyorsun. Acronis'in getirdiği rahatlık duygusunu ne kadar anlatsam azdır. Bilgisayarla ilgili yaşadığın her sorunda acronis seni kurtarabilir. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|