|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
flashdisk ile bozuk windows'daki dosyaları kurtarma?
merhaba, açıkcası benim sormak istediğim şey şu ki; böyle bir şey var mı? farzedelim ki windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayar "/system klasöründe dosya eksik/bozuk" veya benzeri sebeplerle açılmıyor. yani biliyoruz ki dosyalarımız bilgisayarda duruyor, ama onları görmemize vesile olan işletim sistemi bozuk olduğu için onlara ulaşamıyoruz. bu gibi durumlarda kullanılmak üzere, flashdisk'e yüklenebilecek, flashdisk üzerinden çalıştırılabilecek ve çalıştığında hard disk'deki dosyaları görmemize hatta onları flashdisk'e* yazmamıza izin veren bir 'mini' işletim sistemi biliyormusunuz. kısacası aradığım sadece filesystem desteği olan okuma ve kopyalama yapabilen bi işletim sistemi. tabii küçük olması onun flashdiske sığabilmesini de sağlayacak. * cd-dvd yazma desteği de olsa müthiş olur, tadından yenmez. selamlar, berk
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: flashdisk ile bozuk windows'daki dosyaları kurtarma?
İki gün önce okuduğum bir yazı üzerine bugün sizin sorduğunuz soru :)
Linux'un taşınabilir Knoppix sürümünü CD ye yazdırdıktan sonra, bilgisayarınızı cd'den boot edip dosyalarınızı kurtarma şansınız var. İşletim sistemi pek mini değil. 700 mb civarında. Ama arşivlik bi cd olacağından,ve ne zaman gerekceği belli olmadığından yüklemenizde fayda var. Flashdiskinizin boyutunu yazmamışsınız, umarım 1gb boyutundadır :) |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@metsatöll dedigi gibi cd den başlatılan linux sürümleri ile yaparsanız veri kurtarma işi oldukça da iyi oluyor..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Knoppix'in boyutu fazla geldiyse yaklaşık 100MB boyutu olan, her türlü veri depolama aygıtı üzerinden çalışabilen Puppy Linux da kullanılabilir.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!