Zoque.Forum
»
Mac OS X Leopard
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Mac OS X Leopard
Ilk ciktigi gunden beri kullanmaya (alismaya) calisiyorum. Fakat tanitimlari yapilirken asiri derecede abartildigini dusunuyorum. Tiger da bulunan ozellikler cok ufak suslemeden gecmis. Su an severek kullandigim tek ozelligi Stacks. Eger aramizda deneyenler var ise goruslerini merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mac OS X Leopard
bende kullanmak istiyorum PC 'mde Mac... nasıl yapabilirim.. ? hangi sürümünü indirmem gerekiyor. ve sistem gereksinimleri nelerdir.. bilgilendirebilir misiniz hafiften?
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bir Mac kullanıcısı olarak bende Leopard'ı merak ediyorum.Yaklaşık iki hafta sonunda elimde olacak.Kullanmaya başladıktan sonra ki düşüncelerimi de eklerim.
Bu arada Ajemix.Leopard'a Tiger'ın süslü hali demişsin.Bu konuda haklısın.Time Machine, Spaces gibi bir kaç eklenen yazılım dışında görünümde bazı değişimler var.O kadar da kökten bir değişim yok.Zaten sürüm notundan da anlaşılacağı gibi Leopard'ın sürümü 10.5.Tiger'ınki 10.4 idi.Bu da demek oluyor ki o kadar da köklü bir değişim yok.Ama Leopard'ın sürüm notu 10.5 yerine 11 olsaydı bu daha köklü bir değişim gerektirecekti. Dahası bana göre Mac OS X'in tasarımı ve işleyişi tamamlanmış durumda.Yani binanın temelleri sağlam ve yerine oturmuş, hatta dış görünümü de güzel.İnsan XP-Vista geçişinde yaşanan kadar fark bekliyor olabilir ama Apple yolu çoktan aldığından öyle de köklü bir değişim her zaman olmaz. Apple yaptığı binasına kat eklemek olmuş diyebiliriz.Ajemix'in Leopard ve PC hakkında dediği de doğru.Mac OS X, PC'lere kurulamaz.Ancak Apple üretimi bilgisayarlarda, yani Mac'lerde,çalışır.Chip Online'da Leopard'ı PC'ye kurmak hakkında bir yazı çıktı bugün.Buradan ulaşabilirsiniz.Ama böyle bir yazı var diye de umutlanmayın derim.Leopard'ı PC'ye yüklemek halen deneme aşamasında.Yazıda da okuyacağınız gibi yapamayanlarda olmuş.Bence hiç bulaşmayın.Zamanınız ve paranız boşuna gitmiş olur. Eğer Leopard'ı kullanmak istiyordsanız Mac alın derim.Memnun kalacaksınızdır.Hem zaten gerekirse sanal olaak veya olmayarak da Windows kurabilirsiniz.Ayrıca hatırlatayım.Mac üzerinde Windows işletim sistemi kurmaya yarayan yazılım, Boot Camp, Leopard ile beta aşamasından çıktı ve Leopard ile birlikte geldi. Mesaj cansurmeli tarafından 30.10.2007 (20:47) yeniden düzenlendi.. Açıklama: link'i vermeyi unutmuşum.:) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Gerçi Linux sistemleri istediğim herşeyi yaptırıyor bana... ama ben bir de Mac OS X kullanmayı en azından kurmayı denemek istiyorum.
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
![]() Bir kac yol var PC de kullanabilmen icin ama hicbiri sana tam bir deneyim vermeyecektir. VmWare altinda Leopard veya herhangi bir Intel versiyonu calistirmayi deneyebilirsin. FreeBSD sablonunu secerek olusturursan daha verimli olabilir. Ya da Leopard' i PC de calistirmayi beceren arkadaslar olmus, slashdot vs. gibi heryerde haberleri var bu olayin. Onu da deneyebilirsin. Son olarak bir de mouse' unun bir butonunu sokmen gerekiyor, yoksa Mac' in tadini alamazsin. :P
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Ben de cumartesi günü Tiger'dan Leopard'a geçenlerdenim...
Açıkçası söylenen herşeye katılmadan edemeyeceğim, Leopard adeta Tiger'ın makyajlı hali. En çok işime yarayan, ve gerçekten zaman kazandıran özelliği sonradan eklenen Stacks, bunun dışında mail.app, yeni Finder ve sistemin genel arayüzü gerçekten harika. Bunun dışında 'Time Machine'i hiç kullanmadım, kullanmayacağım da. Bütün bilgisayarı bir external hard-disk'e kopyalaması gerekiyor, bilgisayarın saatlerce açık kalması gerekiyor. Bunun dışında Tiger'da olmayan ve keşke olsa dediğimiz özellikler de var. Hani bu sisteme 'Tiger Premium', normale de home edition diyebiliriz gibime geliyor ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Muhammet'in de dedigi ben de tam olarak yeni bir isletim sistemi diyemeyecegim. Hatta bir suru eksik ve hatayla geldiginide es gecmez isek, sanirim bir Microsoft ozentiligi de yok degil. Daha ilk gun guncellestirmesi yayinlandi
![]() Eger kurulumda Tiger dan Leopara yukseltim yaparsaniz. Bircok hatayla karsi karsiya kalabilirsiniz. Zira ben yasadim ve tekrar temiz olarak kurdum. Sorunsuz gibi gozukuyor su an bakalim zaman icinde neler ile karsilasacagiz. Bir de iChat gercekten hosuma gitti. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Bence Leopard'a Tiger'ın makyajlı hali demek haksızlık olur. Bir çok kullanıcı dostu yenilik gelmiş. 300 tanesinin listesini şuradan görebilirsiniz: http://www.apple.com/macosx/features/300.html
Özelliklerin bir kısmının tanıtıldığı "tanıtım viedosu" için ise şuraya bakabilirsiniz: http://www.apple.com/macosx/guidedtour/ Ayrıca bunların dışında burada yazılamayacak kadar çok detay özellik söz konusu. Bunun için sanırım "Killer Tips" kitabının yayınlanmasını beklemelisiniz. Ya da bir Leopard alıp kendiniz keşfedersiniz. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!