|
|
#1 (permalink) |
|
Linux Dağıtımları
Aranızda daha önce linux işletim sistemi kullanan ya da hala kullanıyor olanlar vardır. - Peki hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz? - Kullandığınız dağıtımdan memnun musunuz? - Eksik gördüğünüz noktalar nelerdir? - Hangi linux dağıtımına geçmeyi düşünüyorsunuz? Neden? ( Eğer geçmeyi düşünüyorsanız ) Şu sıralarda bilgisayarıma linux işletim sistemi kurmayı düşünüyorum. Daha önce Ubuntu ve Pardus kullanmıştım. Ubuntu'dan daha çok memnundum. Pardus da güzeldi fakat eksiklikler vardı tabi. Pardus 2007.3 çıktı sanırım son olarak. Ben tv kartında problem yaşamıştım örneğin. Aver Media tv kartı ile tv izleyememiştim. Pardus için Türkçe destek alabileceğimiz insan sayısı çok ve birçoğu da gönüllü. Bu da bir avantaj oluyor. Sorulara cevaplarınız ve tecrübeleriniz neler acaba? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Linux Dağıtımları
Pardus ın arkasının sağlam olduğunu düşünüyorum, çünkü çok fazla yardımcı olabilecek Türk bulabilirsin, bu da derdini daha kısa sürede anlatmana yarar İngilizceye oranla. Evet, son sürümü 3. versiyon lynx di sanırım adı yanlış yazmadıysam. Caracal caracal kuramadan bu geldi:P
Bir ara live cd den çalışan turkix i denemiştim, ama vazgeçtim ![]() Ubuntuların eski dağıtımları daha duruyor. Bir ara yeni dağıtımlarını da kargo ile isteyeceğim. 3. versiyon için eğer sayfaları karıştırmıyorsam destekledikleri donanımları yazmışlardı diye hatırlıyorum.
Kişisel Mesaj aspcibertan tarafından 14.12.2007 (22:48) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Harf hatası |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
http://www.linuxmint.com/ kullandığım en kararlı en ağzı yüzü düzgün dağıtım.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
Cok fazla hasir nesir olmuslugum olmasa da, sekize yakin degisik linux denedim. Heryerlerini cok kurcaladigim söylenmese de SuSe icin daha cok eklenti oldugunu ve sorunsuz kurulup kullanilabildigini gördüm. Forumlarinda orta zorlukta karsilasilan sorunlara cözüm üretecek birileri ile karsilasmak mümkün oluyor.
Gönül ister ki Pardus icin de gün gelip bunlari söyleyebilelim. Bir cihazi tanitma sorununa dahi akliselim cevap verenleri cok az. Kitlesi saniyorum daha cok temelde. Sisteme hakim insanlar biraz daha az sayida gibi. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
bayadır dizüstü bilgisayarımda pclinuxos kullanıyorum livecd olarak indiriliyor boot ettikten sonra 5-10 dakika icinde kolayca kurabiliyorsun..ayrıca masaustu bilgisayarıma linux xp kurdum windowsa benzer temasıyla guzel bir linux dagıtımı..profesyonel olarak linux ile ugrasıcaksan gentoo yada debian kur derim.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Ubuntu ve Debian kullandım. Pardus'la da haşır neşir oldum. PArdus henüz temel seviyedeki kullanıcı ihtiyaçları için tasarlandığından programlamaya yönelik ihtiyaçlarda biraz daha zayıf kalıyor. Ayrıca neden bilmiyorum Gnome masaüstü bana KDE'den daha cazip geliyor.
Donanım tanıma ve genişleyebilirlik olarak da Ubuntu şimdilik daha iyi gibi ancak onda da bazı konularda sıkıntı yaşadım. Yine de ilk zamanlarına göre Linux çok çok büyük ilerlemeler kaydetti ve bence oyun oynamayan bir ev kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde, hatta zaman zaman Windows'tan daha iyi bir şekilde karşılayabiliyor. Hatta oyun oynamayan bir programcı da Eclipse ile hemen hemen herşeyi yapabilir gibi geliyor bana
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ubuntu kullanıyorum.. çok iyi
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
- Gentoo, X içinde WindowMaker
- Memnunum. Geneli olarak memnun olmamak diye bir şey söz konu değil zaten ![]() - Açık kaynakların enterprse sürümünün olmayışı ![]() - Dağıtımla sorunum yok. Not: Pardus'un programlamaya yönetlik kullanımındaki zayıflığına katılmıyorum. Hali hazırda bir çok paket ile geliyor, IDE'yi de kullanıcı kursun çok mu
|
Zoque'a hoşgeldiniz!