|
|
#1 (permalink) |
|
MSOCache'ten kurtulmak?
office programı yüklü pclerde beliren MSOCache adlı gizli bir dosya var. boyutu genelde 200 mb civarı. bu dosyadan kurtulmayı bir türlü başaramadım. sağ tık > sil demekle zaten olmuyor, tavsiye de edilmiyor. windows dist temizleme ile birkaç defa denedim ancak başaramadım. sadece boyutu 7,8 mb'a düştü. ancak disk temizlemede boyutu 0 bayt olarak, yani silinmiş olarak görünüyor. sorularım şunlar: - acaba gerçekten silindi de sadece gölgesi mi kaldı? - bu dosyayı silmek caiz midir? - eğer caizse ve ilk sorunun yanıtı olumsuzsa, nasıl kurtulabilirim? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Watford / UK
|
Re: MSOCache'ten kurtulmak?
MSOCache, Microsoft Office'in kurulum dosyalarinin tutuldugu yer. Microsoft, her Office guncellemesi cikardiginda bu kurulum dosyalarini kullaniyor. O yuzden MSOCache yerel surucude bulunmasini tavsiye ediyor. Hatta bildigim kadariyla Office 2007'de bu zorunlu hale getirilmis. Eger disk alani sorununuz yok ise MSOCache'in kalmasi yerinde olur. Aksi takdirde hemen hemen her Office guncelemesi Office CD'sini takmanizi istiyor.
MSOCache'in hic yaratilmamis olmasini istiyorsaniz, en iyi cozum kurulum yaparken CDCACHE=0 parametresini kullanmak. (orn: setup.exe CDCACHE=0 ) Zaten Office kurulu ve MSOCache yaratilmissa, Microsoft LIS tool'unu kullanarak silmek mumkun(mus). Ben henuz denemedim. LIS su adresten indirilebilir: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: MSOCache'ten kurtulmak?
evet işe yaradı, çok teşekkür ederim
![]() aslında disk tasarrufu gibi bir sorunum yok ancak film arşivi yaptığım ayrı bir diskte belirdi ve deyim yerindeyse görüntü kirliliği yapıyordu bu yüzden silmek ya da başka bir yere taşımak istiyordum. tavsiye ettiğim program tamamen silebildiği gibi başka bir diske taşımaya da imkan tanıyor. ben de taşıdım. tekrar sağol
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!