Zoque.Forum
»
Mac işletim sisteminde Internet Explorer
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Mac işletim sisteminde Internet Explorer
Merhabalar
Bir firma için Dynamics CRM geliştiriyorum Şirketteki tüm çalışanlar Mac kullanıyorlar. CRM Mac tarayıcısını desteklemediği için açamıyorlar ve Remote Desktop kullanmak zorundalar. internet ten araştırdım ama Mac için IE bulamadım. Microsoft yıllar önce yapmış fakat desteği bırakmış. Son geliştirdiklerinide bulamadım. Arannızda bu Mac için IE yi nereden edinebiliceğimi varsa lütfen yardımcı olsun gerçekten çok ihtiyacım var Teşekkürler
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Mac işletim sisteminde Internet Explorer
Mac OS X Tiger'la birlikte Explorer bitti. Fakat Mac OSX Panther (10.3) sisteminde Explorer 5.2.3 versiyonu vardı en son. Panther yüklü olan sistemde bu versiyon vardır. Fakat Mac'teki Explorer, Windows'taki Explorer gibi değil tam olarak. Yine bazı şeyleri desteklemeyebilir. Yani sorun programdan daha çok sistemden kaynaklanıyordur.
Firefox, Opera gibi tarayıcılar desteklemiyor mu CRM'yi? Bir de onları deneyin isterseniz. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Ne yazık ki desteklemiyor. Windows üzerinde ki Firefox a internet Explorer tab eklemek gibi bir add on var fakat Mac sistemde bu çalışmıyor.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Şu zamanda hemde kendi geliştirdiğin bir uygulamanın sadece internet Explorer da çalışıyor olması biraz düşündürücü.
Kendi çalıştığın ortamda uygulamanın Firefox ve Opera için optimize edersen Mac kullanıcılarını da buna yönlendirebilirsin. Bu arada 12 Şubat günü Microsoft IE6'yı tamamen IE7 yapmak üzere tüm lisanslı kullanıcılarına patch geçecek, bu da bu tür kırılgan yapılar için kötü bir haber, tabi Türkiye'de kaç kişi lisanslı kullanıyor, o ayrı. Sen IE7 de mi geliştirdin uygulamanı? FF ve Opera geçişin nispeten daha kolay olabilir. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Bence yunus::t haklı.Kendi geliştirdiğin bir uygulamanın sadece IE'de çalışması iyi değil.Tamam, Safari ile çalışmayabilir ama en azından Firefox ve Opera ile kesin çalışmalı.Sonuçta artık sadece IE yok.
Bence Microsoft'a asla güvenme.Microsoft desteğini geri verse bile daha sonra tekrardan kaldırabilir.Bu yüzden Firefox ve Opera ile çalışabilir yap.Hatta mağdem bütün şirket Mac kullanıyor diyorsun Safari ile de uyumlu yap derim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Tekrardan merhaba
Sanırım sorunumu tam anlayamamışsınız. Uygulamayı baştan sona ben yazmadım Kullandığım ürün Microsoft Dynamics CRM ve Micrsoft yanlızca IE ile çalışabilir yapmış. Ben sadece bu ürünü şirkete uygun hala getiryor iş akışlarını CRM üzerinde hazırlıyorum. Yani danışmalık yapıyorum. Sorunum şu ki Microsoft bu ürünü IE de çalıçabilir tasarlamış. Hatta son sürümü yeni çıktı fakat IE den başka tarayıcıda çalışmıyor. Daha önceden Microsoft Mac işletim sistemleri için IE yazmış fakat artık desteğinide çekmiş. En azındad deneme amaçlıda olsa ben Mac için son geliştirdikleri sürümü arıyorum. İlginiz için teşekkür ederim. Ne yazıkkı Microsoft bir tekel ve beğensekte beğenmesekte onun dediklerini yapmak zorundayız. Belki bir gün Pardusta CRM çalıştırırım. Neden olmasın değil mi?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bütün ekibi Apple kullanan bir şirket neden Microsoft'a ait bir CRM alır enteresan bir vakaymış gerçekten.
En iyisi makineler Intel ise BootCamp ile windows da kurdurt, oradan çalışsınlar ![]() Biraz Google yapınca çıkan sonuca göre; http://particletree.com/notebook/get...6-on-your-mac/ adresinde OSX sistemler üzerinde IE6 çalıştırmak mümkün, incelersen belki çözüm olabilir. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Microsoft CRM'in varsayılan webarayüzü activex gibi windows'a özel servisleri de kullandığından Mac üzerinde çalışan internet explorerda çalışmada sorun yaşıyor, işletim sistemi bağımlı olduğundan Mac'te sorunları yalnızca internet Explorer Mac versiyonuyla geçmek mümkün değil.
Fakat şöyle bir çözüm önerebilirim, eğer varsayılan arayüz yerine crm web servislerini kullanarak işini görecek bir web arayüzü geliştirirsen safari de sorunsuz kullanabilirsin. Yada tamamen Mac kullanan bir şirketseniz crm uygulaması olarak HansaWorld 'ün CRM uygulamasını kullanabilirsiniz. Ya da Apple çözümleri için isviçrede vayen firması var yazışabilirsiniz. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!