Zoque.Forum
»
Camtasia ile Hoparlörden Kayıt
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Camtasia ile Hoparlörden Kayıt
Camtasia ile ekran görüntüsünü kaydettiğim sırada hoparlörden çıkan sesi de kaydetmek istiyorum, daha önce açılmış başlıklara baktım fakat bir sonuç alamadım.Eğer bunu başka bir rpogramla ile yapabiliyorsam tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Camtasia ile Hoparlörden Kayıt
Merhaba,
Camtasia hiç kullanmadım ancak Camstudio kullandım. Camstudio ile istersen hoperlerden, istersen mikrofondan kayıt yapabilirsiniz. Üstelik bu open source bir program. www.camstudio.org Camstudio ile ilgili şöyşe bir karışıklık var: Sondan bir önceki versyonu hem mikrofon hem hoperlör çıkışını destekliyor ancak beceriksiz bir programcı Camstudio'nun yeni versyonunu geliştirdi ve onda sadece bir özellik destekleniyor. Sanırım sadece mikrofonu destekliyor. O nedenle son versyonunu değil sondan bir öncekini kullanmanız lazım. Tam emin değilim ancak son versyonu 2.5, ondan önceki düzgün çalışan versyon ise 2.0 olabilir. Bildiğim kadarıyla Camtasia, camstudio'nun ücretli versyonu. Aşağıdaki videoda hoperlörden kayıt özelliği gösteriliyor (3:21sn). Mesaj erdinç tarafından 24.02.2008 (19:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
yardım için teşekkür ederim erdinç fakat hoparlörden ses kaydını seçtiğimde
"waveoutgetselectcontrol failed" gibi bir hata alıyorum, Google da arattığımda aynı hataları başkalarının da aldığını gördüm ama bir çözüm yok ortada maalesef. sanırım sorunum ses kartımdan, daha doğrusu olmayan ses kartımdan kaynaklanıyor=), onboard kullanıyorum.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Merhaba,
Bende hem onboard hem de pci ses kartı var. Senin için onboard kartı ile bir test yaptım ve çalıştı. Yapman gereken şey, eğer xp kullanıyorsan, sağ alt köşede volume düğmesine çift tıklamak. Açılan pencerede options, sonra properties tıkla. Açılan pencerede recording seçeneğini işaretle. Aşağıdaki seçenekler arasında hepsinin seçili olduğundan emin olduktan sonra OK tıkla. Recording control isimli bir pencereye geri dönüş yapacaksın. Orada recording yapılacak kaynak olarak "wave out mix" seç. Şimdi cam studio 2.0'i ayarlayalım. Senin karşılaştığın hata otomatik tanıma özelliğinde oluyor. Ses kaynağının otomatik tanınması yerine manuel seçim yapacağız. Cam Studio 2.0'ı çalıştır (2.5 kullanmayın çünkü speaker kaydı yok). Options > Audio Options > Audio Options for speakers seç. Açılan pencerede manual search seç. Cam studio 6 farklı ses kaydı yapıp bunları teker teker farklı kanallardan sana geri çalacak. Sonra bir ses duydun mu diye soracak. Manual seach seçince yes tıkla. OK tıkla. O 6 kaydı yapmasını bekle. O iş bitince tekrar OK tıkla. Şimdi 6 kaydı teker teker geri oynatıp ses duydun mu diye soracak. Genellikle ilk kaydı duyman lazım. Ses duyunca yes diyorsun. Hepsi bu kadar. Aşağıdaki kayıt onboard soundmax ses kartı ile yapılmıştır. http://erdinc.org/test/camstudio.html |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
erdinç ayrıntılı anlaımın için teşekkür ederim,
bahsettiğin ayarları ekteki şekilde yaptım.ben de wave out mix yerine rear mic seçmem gerektiğini düşündüm ama olmadı.ekteki resimde arkadaki pencerede görüceksin neler olduğunu, sanırım orda bir sıkıntı var. uğraştırdığım için üzgünüm ![]()
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Senin ses kartı farklıymış. Rear mix seçeneğini işaretledikten sonra CS'da söylediğim manuel seçimi yapıyorsun sanırım. İstersen bir de gelişmiş ayarlarla oyna veya giriş seçeneğini dene. Kayıt konusunda yaptığın değişiklikten sonra yine CS'da manuel seçim kısmını çalıştırman lazım. O ses kartı ile test yapma imkanım olmadığı için çalışır mı çalışmaz mı bilemiyorum. Bana kalırsa çalışmaması için neden yok.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Konuyu çabucak araştırdım. Senin kart o özelliği desteklemiyor ancak kablo yardımıyla bu işi çözebilirsin.
Burada ve burada konu açıklanmış. İkincisi daha açık anlatıyor: Alıntı:
Sana şöyle bir kablo lazım. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!