Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Yazılım/Software » PassPack - Çevrimiçi Parola Yönetimi

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.03.2008   #1 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
PassPack - Çevrimiçi Parola Yönetimi

Merhabalar,

Zoque ahalisini güzel bir servisle tanıştırmak istedim. Burada bulunan kişilerin çoğunun bir çok yerde çeşitli e-posta, blog, web sitesi vs. hesapları var ve her birinin de doğal olarak parolaları var. İnternet hayatımıza girdiğinden beri hayatımızdaki parolaların sayısı, çeşidi ve zorluk seviyesi kademe kademe arttı.

İnsanlar bir noktadan sonra her yerde aynı şifreyi kullanmak(ki her zaman yapılamayabiliyor), şifreleri kağıda ya da bir txt dosyasına yazmak gibi oldukça güvensiz parola yönetim sistemleri geliştirdiler. Bazı daha "geek" ya da paranoyak olanlar bu işi bilgisayarda KeePass gibi daha güvenli ve pratik yazılımlarla yapmaya başladılar ki bir süre için bu gerçekten sorunları çözdü.

Uygun fiyatlı taşınabilir sabit diskler ve flash diskler piaysada yaygınlaşmaya başladığıktan sonra bir gün "taşınabilirlik" kavramı yazılımlar için de konuşulmaya başlandı. KeePass kendini bu konuya da ayak uydurdu ancak parolalarını bu tarz yazılımlara emanet edenler ya taşınabilir ortamlarıyla simbiyotik ilişkiye girerek onları hiç yanlarından ayırmamak zorundalardı ya da zaman zaman istedikleri halde bazı sitelere girememeyi göze almak zorundalardı. İşte bu buhranlı zamanlarda PassPack adlı beyaz atlı bir prens çıkageldi.

İstemci tarafı şifrelemesiyle sunucularında bilgilerinizin sadece şifrelenmiş halini tutması, şifrelenmemiş verinin hiç bir şekilde sunucuya gönderilmemesi, şifreli verilerinizi açmak için kullandığınız şifrenin de yine asla sunucularında tutulmaması gibi ince özellikleriyle benim gibi bir çok paranoyağı etkilemeyi başaran bu site yemleme(phising) saldırılarına karşı aldığı yenilikçi önlemler ve kullananı kendine hayran bırakan öğrenebilir tek tıklamayla sakladığı parolaları uyugn sitede uygun şekilde ve güvenli olarak kullanma özelliğiyle gönüllere taht kurdu.

İşte şimdi BYK adlı Zoque okur-yazarı bir kişi bunları anlatıp sitenin/servisin daha çok yaralı gönüle ulaşmasını istiyor. Tanışmak isterseniz adresi www.passpack.com , adresi benim verdiğimi söylemeyin, bozulmasın

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.03.2008   #2 (permalink)

Yer: Eskişehir
Re: PassPack - Çevrimiçi Parola Yönetimi

Birde yağmurlu günler için ( internet kesintisi olan günler için ) offline versiyonu varmış ben yine de güvenmem bu siteye diyenler için kendi bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz . İndirdim offline versiyonu sanırım PHP falan da değil JavaScript ile çalışıyor yanılmıyorsam yine de çok bakmadım daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa daha iyi olur . Benim aklıma ilk gelen offline versiyonu usb diskle senkronize bir şekilde kullanmak oldu . Başka bir yere gider de bu zımbırtıyı kullanmak istersek internete girebilirsiniz veyahut usb diskinize attığınız offline versiyonu kullanabilirsiniz . Yalnız Google Gears gerekiyor . Google Gears da Firefox 3 beta 3 de çalışmıyor . Operayı desteklemiyor bile . internet Explorer da kullanmak istemiyorum . Varmı çözümü olan ?
myrmidon şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.03.2008   #3 (permalink)

bahadrix's Avatar

Evet, bende kullanıyorum bu siteyi. Import için CSV dosyası seçebilmek, hızlı bir başlangıç yapmak için ideal bir yol hele benim gibi Password Depot gibi programları kullanıyorsanız.
bahadrix şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2008   #4 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Google Gears çok yakında Firefox 3'le de uyumlu olacaktır, bu konuda sıkıntın olmasın.

Bir de offline kullanmaktaki ısrarın neden? Yani kötü niyetle sormuyorum, ancak benim orada sakladığım şifrelerin tamamı internetle ilgili olduğundan internete giremiyorsam o sitelerle de böylece PassPack'le de işim olmuyor

BYK şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2008   #5 (permalink)

Yer: Eskişehir

Alıntı:
BYK tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Google Gears çok yakında Firefox 3'le de uyumlu olacaktır, bu konuda sıkıntın olmasın.

Bir de offline kullanmaktaki ısrarın neden? Yani kötü niyetle sormuyorum, ancak benim orada sakladığım şifrelerin tamamı internetle ilgili olduğundan internete giremiyorsam o sitelerle de böylece PassPack'le de işim olmuyor
Ne yalan söyleyim ben güvenemiyorum . Sonuçta bütün şifreleri koyacağım yerin kendi bilgisayarım olmasını tercih ederim ben .
myrmidon şu an çevrimdışı  
Old 10.03.2008   #6 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Şifreleriniz ASLA şifrelenmemiş şekilde gitmiyor sunucuya. En beğendiğim özellikleri bu zaten. Packing Key dedikleri şifreleme anahtarı da asla sunucuda tutulmuyor. Siz bu anahtarı girdiğinizde suncuudan şifrelenmiş veri indirilip istemci tarafında JavaScript ile çözülüyor ve kontrol toplamında bakarak şifreyi doğru girip girmediğini kontrol ediliyor. Kaydederken de yine istemci tarafında JavaScript tarafından şifrelenip sunucuya öyle gönderiliyor.

BYK şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

cevrimici , management , online , parola , passpack , password , yonetim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:13.