|
|
#1 (permalink) |
|
PassPack - Çevrimiçi Parola Yönetimi
Merhabalar, Zoque ahalisini güzel bir servisle tanıştırmak istedim. Burada bulunan kişilerin çoğunun bir çok yerde çeşitli e-posta, blog, web sitesi vs. hesapları var ve her birinin de doğal olarak parolaları var. İnternet hayatımıza girdiğinden beri hayatımızdaki parolaların sayısı, çeşidi ve zorluk seviyesi kademe kademe arttı. İnsanlar bir noktadan sonra her yerde aynı şifreyi kullanmak(ki her zaman yapılamayabiliyor), şifreleri kağıda ya da bir txt dosyasına yazmak gibi oldukça güvensiz parola yönetim sistemleri geliştirdiler. Bazı daha "geek" ya da paranoyak olanlar bu işi bilgisayarda KeePass gibi daha güvenli ve pratik yazılımlarla yapmaya başladılar ki bir süre için bu gerçekten sorunları çözdü. Uygun fiyatlı taşınabilir sabit diskler ve flash diskler piaysada yaygınlaşmaya başladığıktan sonra bir gün "taşınabilirlik" kavramı yazılımlar için de konuşulmaya başlandı. KeePass kendini bu konuya da ayak uydurdu ancak parolalarını bu tarz yazılımlara emanet edenler ya taşınabilir ortamlarıyla simbiyotik ilişkiye girerek onları hiç yanlarından ayırmamak zorundalardı ya da zaman zaman istedikleri halde bazı sitelere girememeyi göze almak zorundalardı. İşte bu buhranlı zamanlarda PassPack adlı beyaz atlı bir prens çıkageldi. İstemci tarafı şifrelemesiyle sunucularında bilgilerinizin sadece şifrelenmiş halini tutması, şifrelenmemiş verinin hiç bir şekilde sunucuya gönderilmemesi, şifreli verilerinizi açmak için kullandığınız şifrenin de yine asla sunucularında tutulmaması gibi ince özellikleriyle benim gibi bir çok paranoyağı etkilemeyi başaran bu site yemleme(phising) saldırılarına karşı aldığı yenilikçi önlemler ve kullananı kendine hayran bırakan öğrenebilir tek tıklamayla sakladığı parolaları uyugn sitede uygun şekilde ve güvenli olarak kullanma özelliğiyle gönüllere taht kurdu. İşte şimdi BYK adlı Zoque okur-yazarı bir kişi bunları anlatıp sitenin/servisin daha çok yaralı gönüle ulaşmasını istiyor. Tanışmak isterseniz adresi www.passpack.com , adresi benim verdiğimi söylemeyin, bozulmasın
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Re: PassPack - Çevrimiçi Parola Yönetimi
Birde yağmurlu günler için ( internet kesintisi olan günler için
) offline versiyonu varmış ben yine de güvenmem bu siteye diyenler için kendi bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz . İndirdim offline versiyonu sanırım PHP falan da değil JavaScript ile çalışıyor yanılmıyorsam yine de çok bakmadım daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa daha iyi olur . Benim aklıma ilk gelen offline versiyonu usb diskle senkronize bir şekilde kullanmak oldu . Başka bir yere gider de bu zımbırtıyı kullanmak istersek internete girebilirsiniz veyahut usb diskinize attığınız offline versiyonu kullanabilirsiniz . Yalnız Google Gears gerekiyor . Google Gears da Firefox 3 beta 3 de çalışmıyor . Operayı desteklemiyor bile . internet Explorer da kullanmak istemiyorum . Varmı çözümü olan ?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Evet, bende kullanıyorum bu siteyi. Import için CSV dosyası seçebilmek, hızlı bir başlangıç yapmak için ideal bir yol hele benim gibi Password Depot gibi programları kullanıyorsanız.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Google Gears çok yakında Firefox 3'le de uyumlu olacaktır, bu konuda sıkıntın olmasın.
Bir de offline kullanmaktaki ısrarın neden? Yani kötü niyetle sormuyorum, ancak benim orada sakladığım şifrelerin tamamı internetle ilgili olduğundan internete giremiyorsam o sitelerle de böylece PassPack'le de işim olmuyor
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Şifreleriniz ASLA şifrelenmemiş şekilde gitmiyor sunucuya. En beğendiğim özellikleri bu zaten. Packing Key dedikleri şifreleme anahtarı da asla sunucuda tutulmuyor. Siz bu anahtarı girdiğinizde suncuudan şifrelenmiş veri indirilip istemci tarafında JavaScript ile çözülüyor ve kontrol toplamında bakarak şifreyi doğru girip girmediğini kontrol ediliyor. Kaydederken de yine istemci tarafında JavaScript tarafından şifrelenip sunucuya öyle gönderiliyor.
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |