Zoque.Forum
»
firefox interneti yavaşlatıyor mu?
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
firefox interneti yavaşlatıyor mu?
son 2 gündür internet hızım yerlerde sürünüyor. istisnalar hariç yabancı kaynaklı sitelerde böyle olması sorunun telekomla alakalı olabileceğini düşündürttü önce. sonra dns kullandığım aklıma geldi onu kapadım ama durum değişmedi. neden sonra Explorer denedim ve onunla normal hızda olduğunu gördüm. safari ile de normal. ama Firefox ile durum berbat. acaba bu benle alakalı bir şey mi, yoksa sizde de durum aynı mı?
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: firefox interneti yavaşlatıyor mu?
Safari dediginden dolayi MacOS kullandigini varsayiyorum ve Firefox MacOS uzerinde sacmalik derecesinde yavas. MacOS de VmWare veya Parallels ile windows kur onun uzerinden Firefox calistir daha hizli calisiyor
![]() Eger alternatif bir browser ararsan http://caminobrowser.org/ yu da deneyebilirsin. Bir de cok fazla add-on varsa onlari da tek tek disable etmeyi deneyebilirsin. Bazi addonlar ciddi derecede yavaslamaya neden olabiliyor. Ek olarak omniweb ve Shiira - http://shiira.jp/en.php da guzel. Son olarak eger Windows ta isen Firefox un o kadar sorun cikarmamasi gerekiyor, en son yuklegin addon lar ya da ayar degisiklikleri ile ilgili olabilir. Bir de Firefox 3 Beta yi denemek istersin belki, perfromansi daha yuksek diyorlar, ben denemedim.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
yok yok windows kullanıyorum. Firefox 3 ü yükledim ama durum değişmedi. hatta şöyle bir örnek vereyim; Firefox 3 ü yüklemek için Firefox u kullandığımda 7 kb ile indiriyordu, iptal edip safari ile yükledim 70 kb gibi bir hızla indirdi
![]() bugün durum daha iyi gibi. dün birkaç kişiye msnden sordum onlar da yabancı sitelerde sorun yaşadıklarını söylediler böylece durumun biraz da telekomla ilgisi olabileceğini düşündüm. yalnız dikkat ettiğim, Firefox ilk etapta siteye baplanırken zorluk çekiyor. yani adresi yazıp tıkladığımda 1 dakiakaya yakın bir süre cebelleniyor sonra şak diye açıyor. youtube sayesinde anladım. çünkü video sayfasının yüklenmesi 30 sn sürüyor, sayfa açıldıktan sonra video oynarken takılmıyor bile. dikkat çektiğin add-on'larla bir ilgisi olabilir belki. ben bugün biraz daha kurcaliyim bakalım.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Etkisi oldugunu sanmiyorum ama FF te about:config ten asagidaki degeri bir kontrol etmeyi dene istersen.
nglayout.initialpaint.delay Degirinin 50-250 arasi olmasi verimli ama senin sorunun daha baska bir sey gibi. Son olarak pratik bir test icin bilgisayarinda yeni bir kullanici olustur, o kullanici ile FF i ac. Bu sayede tum addonlar gitmis olacak eger hala yavassa sorun genel eger hizlanma varsa ayarlardan biri ya da addon lardan birinde sorun var demek.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Aynı sorunu yaşayan biri olarak tüm gün telekomla ağız dalaşı içine girdim. Hız testi yaptırdık ve hızımın çok iyi olduğunu söylediler. Sorunun yabancı sitelerden olduğuna karar verdik ve yabancı sitelerin serverlarını esefle kınadık. Santrali arattılar benim girmek istediğim siteleri tek tek telefondan kodlayarak girdik. Ben mashable dedim onlar maffolaya girdiler. malatya adana diye kodlamama rağmen. Daha sonra deviantartta girelim dedik devarta girdik. Son olarak şansımı facebookta denedim. İsmini söyler söylemez cevap; "Ben oradayım zaten" oldu.
Sonuç olarak türk Telekom'a aylık bayıldığım paranın kuruşu kuruşuna helal olduğunu. Yazık ki bana bilgisayarıma virüs bulaştırmışım. (Santraldaki arkadaşın iddiası) Not: Sıkıntı hala devam ediyor... |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
Birde sanırım Telekom yine bir işler karıştırıyor, evdeki internet hızımda yerlerde sürünüyor :/
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
An itibari ile sorunum kalmamıştır. Firex gümbür gümbür çalışmaktadır. Turk Telekomdan var bi sorun telefonu geldi, öptüm onları
![]() Ayrıca Fikret Akın geçenlerde firefoxda flash player'ın sorun çıkarttığını söylemişti. Sizde de flash uygulamalarda sorun oluyor mu? Bende bazen hata veriyor ve kapanıyor. Ardından oturumu kurtar dememe rağmen flash olan sayfayı açmıyor. Acaba girdiğim sayfalardan kaynaklanan problem mi yoksa genel mi? |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| explorer , firefox , internet yavasligi , safari , telekom , yavaslik |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php |