|
|
#11 (permalink) |
|
Re: IE7 neden IE6'dan daha kötü
Tekrar söylüyorum IE genel olarak berbat bir tarayıcı. Ellerine yüzlerine bulaştırarak yeni özellikler eklemeye çalışıp hantal ve kullanışsız bir tarayıcı yapmışlar evet. Ama seçme şansım olsa sadece standartlara çok daha uyumlu olduğundan IE7'yi tercih ederim. Bir de buradaki asıl tepki web tarayıcılarındaki yeni standartlara bu kadar ön yargılı yaklaşılması. Bir de merak ettim Firefox'tan neden nefret ediyorsun? Eğer bellek tüketimi gibi konularsa Firefox 1.5 bu konuda çok daha tutumluydu ki Firefox 3 JavaScript hızı konusunda mevcut tüm tarayıcılardan iyi durumda. Bellek tüketimi konusunda ise bir çok testte yine mevcut tüm tarayıcılardan iyi durumda ki kendisi henüz beta. Ha yine de Firefox sevmiyorum diyorsanız eklentileri az bile olsa yerleşik özellikleri bir çok eklentiyi geride bırakcak kalitede olan oldukça da hızlı, hafif ve uyumlu bir tarayıcı olan Opera var. Neden IE ısrarı yani?
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: Londra
|
Alıntı:
Ebay aramalarını ebay sitesinde yaparken istediğim gibi yapabilmek için benim arama sayfam bile özelleştirilmiştir. Normal arama sayfasında olmayan arama kriterleri benim arama kriteklerim aramsında var. Ayrıca defaul olarak gösterilen arama sonuşlarında olmayan özellikler benim arama sonuçlarımda gösteriliyor. Ebay aramalarında 15 farklı seçeneği girip o şekilde arama yapabiliyorum ve 50 yerine sayfa başı 200 sonuç gösterip aynı zamanda sonuç sayfasında 4 kriter yerine 7 kriter görüntüleyebiliyorum. Ayrıca arama çubuğunda kodlanmış yazım, örneğin parantez içi virgül ile ayrılmış ifadeler kullanabiliyorum. Ebay'in kendine özgü kodlama sistemi var. Dolayısıyla hiç bir yardımcı araç bana ebay'de arama yaparken yaşadığım rahatlığı veremez. Hatta ebay'e kullanıcı girişi yapmadan arama yapmıyorum çünkü o zaman istediğim özellikler etkinleşmiyor. Benim önyargılı falan olduğum yok. Live search dışında başka arama motorlarının IE7'de almasının tek sebebi Aurupa'da Microsoft'un rekabet yasalarını ihlal etmekten kaçınması. Microsoft bu konularda Avrupada daha önce mahkum olmuş ve yüklü tazminatlar ödemesi gerekmiştir. Arama çubuğunun opsiyonel olmaması ve kolayca kaldırılabilir olmaması ise tam bir rezalet. Bunun nedeni de sadece Microsoft'un çaresizce bu şekilde Google ile rekabet edebileceğini sanması. Arama çubuğunu kullananlara bir şey diyemem. Ancak ben sağ köşede küçük bir alanda sıkışmış küçük bir kutu içinde bir şeyler arayacağım diye uğraşamam. Ebay'de veya Google'da nasıl arama yapacağımı, hangi gerekirse hangi kodları kullanacağımı çok iyi biliyorum. Ayrıca o arama çubuğu Google'ın rahatlığını da vermez. Bütün mesele Microsoft'un dayatma yapmaya çalışması. Bir arkadaş demiş ki, Erdinç tab sistemine karşı olduğunu söylememiş ki falan demiş. Onu da söyleyeyim. Bence bu tab sistemi hiç işe yaramaz. Nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum. Daracık alanlarda oraya tıklayacağım, buraya tıklayacağım diye uğraşmak zor olmuyor mu? Ben tab sistemi fareyi yeterince hızlı kullanamayanlara göre. Kesinlikle benim kullandığım hızda tab falan kullanılmaz. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Önyargılı olduğun akdar kibirlisin de anladığım kadarıyla. Amacın insanlardan öneri almak değil de söylenenlere karşı suçlama/savunma yapmaksa devam edebilirsin.
Bu şekilde tepkiler vereceksen ben -en azındaın sana cevap niteliğinde- bu konuya cevap yazmayacağım. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ayrıca tab sistemi, mouse değil klavye odaklı bir kullanım rahatlığı sunmayı hedefler... Tabi biz senin kadar hızlı mouse kullanamıyoruz, ama klavye ile mouse olmadan da işimizi görebiliyoruz ![]() Bence seni memnun edecek bir tarayıcı yok şu anda piyasada, neden kendin yazmıyorsun bir tane? Saygılar.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Arama çubuğunun pek çok kişi tarafından gereksiz kabul edileceği ortadayken Microsoft'un onu opsiyonel hale getirmemesi kabul edilebilir bir şey değil. Bir de bileşenlerin yerlerini IE6'da değiştirebiliyorken IE7'de değiştiremiyoruz. Bu dayatma anlayışına biraz kafam bozuldu. Yoksa kimseyle atışmak için falan yazmıyorum.
Standartlar konusunda yazanlara katılıyorum. CSS öğrenirken IE5.5 ve IE6'nın ne kadar sorunlara neden olduğunu fark ettim. Neyse ki 5.5 artık çok az kullanılıyor ama 6 hala en çok kullanılan tarayıcı. Özellikle IE6 web standartlarına uygun olmayan bir tarayıcı olduğu için IE7'nin çok başarılı olması gerekirdi ki IE6 kullananlar bile seve seve 7'ye geçmek istesinler. Ne var ki Microsoft IE7'de çuvallamış. Keşke çuvallamasalardı da IE6 kullanımı iyice azalsaydı. Yakında IE8 çıkacak. Şu an beta sürümü çıktı. Hala IE6 en çok kullanılan tarayıcı. Bu da gösteriyor ki bir yerlerde büyük bir yanlış yapılmış. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ayrıca bir müşteriye verdiğniiz hakkı/özelliği vs. geri almak o kadar kolay ve düşünmeden yapılacak bir iş değildir. Bu sebeple de önceden oyuncak gibi oynayabildiğimiz araç çubuklarının özelleştirilebilirliğinin bu kadar kısıtlanması da yine kabul edilebilir bir şey değil. Keşke IE8 rakipleriyle hem standartlar hem de kullanım kolaylığı konusunda rekabet edebilecek kapasitede gelse de hem ortalık biraz daha kızışsa hem de tüm tarayıcılar artık standartlara uyumlu olup biz web gekiştiricileri bu çilelerden kurtarsa. |
||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
BYK,
Önceki mesajına biraz yakından baktım. Ben XP kullanıyorum ve başlat menüsünde gruplandırma özelliği bende devre dışı. Dolayısıyla aynı windows 98 günlerimdeki gibi huzurlu ve mutluyum. Tab sistemini sen de Oky de önermişsiniz ancak ben tab sistemini bir türlü benimseyemedim. Bende Firefox da kurulu. Firefox bile IE6 kadar hoşuma gitmiyor. (Bu arada Firefox'ta veya IE7'de acaba IE6 teması kullanmak mümkün mü diye merak ettim. Böyle bir şey bilen varsa yazarsa sevinirim.) Firefox'ta arama çubuğunu kaldırdım. (bu arada onu kaldırmak için costumize penceresini açıp sonra arama çubuğunu tutup o pencerenin içine sürükleyip bırakıyorsunuz). Ayrıca tab özelliğini de kaldırdım. Onun için de tab killer diye bir addon var onu yüklüyorsun. Ne var ki Firefox'un tepki hızı yeterince iyi değil. Bir şeye tıklayınca anında tepki vermiyor. Tab konusuna dönersek, dediğim gibi o konuyu bir türlü anlayamadım. Belki de eski kafalı olduğum için veya kafam basmadığı için anlamıyorum ancak tab sistemi gerçekten ne işe yarıyor? Ben İnternette gezinirken genellikle şu şekilde bir durumla karşılaşıyorum: Diyelim ki bir sayfa var ve o sayfada ilgilendiğim bir içerik var. Ayrıca o sayfada birkaç tane link verilmiş. Şimdi benim yapmak istediğim şey şu: Söz konusu sayfa önümde açılı kalsın istiyorum ancak linklerin hepsini teker teker dolaşıp orada ilgilendiğim başka bir şey var mı diye kontrol etmek ve ilgilendiklerimi bırakmak, ilgilenmediklerimi ise kapatmak istiyorum. Dolayısıyla bir elim shift tuşunda bütün linklere teker teker tıklayıp hepsini kendi sayfasında açıyorum. Sonra o açılan sayfaların bir kısmı kapanıyor bir kısmı ise kalıyor ve onlardan da yeni dallar açılıyor. Yani benim kendime göre böyle sistematik bir yöntemim var. Bütün dalları ve kolları teker teker açıp sonra işi bitenleri kapatmak diyebiliriz. Tab sistemin benim rahatımı nasıl kaçırıyor bir benzetme ile açıklayayım. XP ve ondan önceki Microsoft işletim sistemlerinde dosyalama sistemi apaçık. Yani klasörlerin içinde başka klasörler veya dosyalar var. Dolayısıyla gerçek dünyadakine benzeyen, anlaşılır bir dosyalama sistemi var. Vista'da bunun farklı olduğunu okumuştum. Şu ana kadar hiç vista kullanmadım ve 3D çocukça efektleri yüzünden kullanmaya da niyetim yok ancak dosyalama sitemi XP'deki gibi değilse, insanın ayağının altındaki zeminin kaymaya başlaması gibi denge bozucu ve kafa karıştırıcı bir durum olur. Tab sistemi de bana bu kadar olmasa bile kafa karıştırıcı ve denge bozucu geliyor. Mesaj erdinç tarafından 04.04.2008 (17:19) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Arama kutusunun ozellestirilememesi sacmaymis hakikaten.
@BYK FF diyorsun ama FF ile IE yi hiz konusunda baska insanlar nasil karsilastirmis bilmiyorum ama gozle cok bariz gorulecek bir hzi farki var. FF 3 beta guzel FF 2 hiz acisindan saka gibi, cok kotu. FF 2 muhtemelen populer tarayicilar arasinda en yavas tarayicidir. Tab konusunda Ctrl + 1, Ctrl + Scrool. Ctrl + Tab bunlarin hepsi kisayol ile tablari yonetir gayet te pratiktir. Ayni sekilde Ctrl + F4 vs. Yani konu mouse / klavye degil. Ama herseyden sonra bu kisisel bir secim tabii ki. Vista nin dosya sistemi ayni ama stacking denen yeni bir ozellik var, mesela 100 alt klasor ve icerisindeki tum dosyalari tek dosyadaymis gibi listeleyebiliyorsun falan, biraz daha detayli tabii ki ama onun harici genelde eskisi gibi. Efektrlere gelince hepsi opsiyonel ama hardware olarak cok yuksek gereksinimleri var 2 GB ve Cift cekirdekli islemci yoksa tamamen anlamsiz bir isletim sistemi oluyor. Cok iyi sistemlerde bile de performans sorunu var.
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Arama çubuğuna bir şeyler yazdıında sonuç o küçük alanda gelmiyor ki..? Ne demeye çalıştığını anlayamıyorum. Bende farklı bir program mı var acaba? Alt tarafı oraya bir kelime yazılacak ve normal ekranda sonuçlar gelecek; ondan sonrası zaten her zamanki işleyiş. Sanki Google'ın sayfasında çok büyük bir alana mı yazıyorsun kelimeyi ..? Bu kadar nefret uyandıracak ne var ortada anlamadım. Tab sistemi veya başka bir şey; bunların nasıl ve neden kullanıldığını biri anlatsa, gerçekten anlamak için okuyacağın konusunda şüphem var... ama bu benim problemim tabi ki Sırf böyle kıl bir laf ettiğim için anlamaya karar da verebilirsin ![]() Hız konusunda kimsenin bir şey söyleyecek durumu olamaz bence, çünkü sen 20 pencereyi, 20 tab'in kapatılmasından daha hızlı kapatabiliyor olabilirsin... mesela ben tablerin hepsini kapatırken tek tuşa basıyorum anında yokoluyorlar... mucize gibi Ayrıca şunu da eklemem lazım; bazen farklı bir pencere açmam gerekiyor detayları kafamda tutabilmem için. Yani ben de sürekli tab kullanmıyorum. Bir kaç yıl önce IE ve FF'ten önce tabli sisteme sahip bir tarayıcı vardı, adını hatırlamıyorum, onu kurduğumda içim daralmıştı. Sanki bilgiler küçücük bir alana sıkışmış gibi gelmişti. Bu sebepten dolayı kullanamadığım için silmiştim. Ben eski kafalı olduğunu değil alışkanlıklarına çok bağlı olduğunu düşnüyorum. E bu da suç değil tabi ki
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
IE 7 Güzel ancak şuan ben IE8 kullanıyorum ve gayet yeni yenilikler var ve oldukça hızlı çalışıyor. Bazen eklentilerden olan sorunlar oluyor ona da bişey demiyorum.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!