|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
IE7 neden IE6'dan daha kötü
Selamlar, IE7'yi ilk çıktıktan kısa süre sonra yükleyip denemiş ve hiç beğenmemiştim. Yeniliklere açık olmak gerektiği için ve belki de ben haksızlık ediyorumdur diyerek bir kez daha yükledim. Bu sefer geçen seferki gibi birkaç dakika sonra kaldırmadım. İki gün boyunca sürekli kullandım. Ama olmuyor. IE7, IE6'dan çok daha kötü bir tarayıcı. Nedenlerine gelince: 1. Microsoft, Google ile rekabet edeceğim diye sağ üst köşeye gereksiz bir arama çubuğu (search bar) koymuş. Benim tarayıcımın zaten ana sayfası Google. Arama çubuğundan bana ne. Menüleri biraz kurcalayıp kaldırmaya çalıştım ancak böyle bir seçenek yok. Kullanıcıyı bir şey kullanmaya zorlayan anlayış benim her zaman canımı sıkmıştır. Arama çubuğunda da aynı anlayış var. Hem IE6'da hiç olmayan ve aslında gereksiz bir özellik ekliyorsun hem de onu zorla kabul ettirmeye çalışıyorsun. Arama çubuğu zaten epey hevesimi kaçırdı. İnternette araştırıp nasıl kaldırabilir diye baktım. Registry'de değişiklik yapınca oluyormuş ancak bende o da çalışmadı çünkü registry'de değiştirmem gereken adres bende mevcut değil. Sonuçta kaldıramadım arama çubuğunu. 2. IE7 pencereleri kapatırken takılma ve gecikme yapıyor. Diyelim ki birkaç pencere açtım. Sonra ilkini kapattım. Normalde IE6'da pencereyi kapatınca anında kapanır ancak IE7'de kapatılan pencerelerin bir bölümü anında kapanıyor; bir bölümü bir saniyede kapanıyor, bir bölümü ise 2 saniyede kapanıyor. Ben 15 tane pencere açtığım zaman onları arka arkaya kapatmam IE6'da 9 saniye sürüyor. Oysa IE7'de 20 saniyeyi geçiyor. Anti phishing korumasını devre dışı bıraktım fayda etmedi. Addon'ların hepsini kapattım yine fayda etmedi. Pencereyi kapatırken kapatılan pencerelerin bir kısmı tam kapanma sırasında önce beyaz boş bir sayfa şeklinde gözüküyor ve IE7 tam o sırada benim anlamadığım bir işlem yapıyor. Sayfayı kayıt mi ediyor, başka bir şey mi yapıyor, ne yapıyor anlamadım ancak şu var ki pencereler hemen kapanmıyor. Hatta bazen 4 saniye asılı kalan pencereler oluyor. 3. True type denilen bir olay var. Sözde yazıların kolay okunmasına yardımcı oluyormuş. Halbuki tam tersine, yazıların daha kirli gözükmesine neden oluyor. Yazılar keskin ve okunaklı olmaktan çıkıp, daha bulanık, daha kalın, daha zor okunur oluyor. Sanki yazı karakterlerine gölge efekti verilmiş gibi gözüküyor. 4. Bileşenler yanlış yerde. IE6'da ve IE7'de üst tarafta 3 bölüm var: a. adres çubuğu b. menü başlıkları (file, edit vb.) c. ikonlar IE6'da bunların hepsi olması gereken yerde. Oysa IE7'de hiçbiri olması gereken yerde değil. Mesela ikonlar en altta, menü başlıkları en üstte vb. IE6'da bu üç öğeyi istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Üst tarafta boş bir alana sağ tıklayıp "lock the toolbars" seçeneğini kaldırınca noktalı şeritler görünüyor. Onlardan tutup sürükleme yapabiliyorsun. Dolayısıyla IE6'da bu öğeleri istediğin yer değiştirebilirsin. IE7 zaten kötü sıralanmış. Bari şunu düzelteyim diye bakınca bu sefer şunu fark ediyorsun ki yerlerini değiştirmek de mümkün değil. Dolayısıyla bu da IE6 da olan ama IE7 de olmayan bir başka özellik. Sonuçta acronis sayesinde bilgisayarı sorunsuzca aynen eski haline geri götürdüm. Bunu söylüyorum çünkü IE7'yi kurup kaldırınca artık IE6 bile eskisi gibi hızlı çalışmıyor. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: IE7 neden IE6'dan daha kötü
Benim gibi düşünen birileri yok sanıyordum
![]() Aynen ben de ie7 yi yeni kurdum (iki üç hafta oldu). Kurduğum ilk bir kaç gün çok zorlandım ve yavaşlığı bariz hissettim. Fakat web programcı olduğum için ie7 yi silmek istemedim bunun yerine maxthon kurdum (ie motorunu kullanıyor). Sanırım cahce falan bazı ozellikleri var ve ie 6 kadar iyi olmasa da ie7 ye göre gayet iyi. Firefox'dan da ayrıca nefret ediyorum. oh be rahatladım.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Ben senin belirttiğin fikirleri şöyle algılıyorum maalesef: hiç incelemeden zaten önyargın olduğu için "aman bu da ne be" diyip hiç incelememiş olmamak için de yarım yamalak şöyle bir bakıp silmişsin. IE'yi sadece uygunluk testi için kullandığımdan dolayı çok da umurumda değil açıkçası güzel olup olmaması; o da ayrı bir durum tabi.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
merhaba erdinç,
ie6 yı hatırlamıyorum bile ancak maddelerin hakkında fikir yürütmek isterim; 1. arama kutusunu senin aksine çok önemli buluyorum. Firefox ta hatırladığım kadarıyla bu default gelmiyordu ve ben eklemiştim. açılış sayfasının Google olması çok bir şey ifade etmez çünkü dediğin türlü 2 iş yapmış oluyorsun. bunda ise o an bulunduğun yerden arama kutusuna kelime yazıp enter la Google sonuçlarını şak diye listelemek mümkün. belki de demek istediğini yanlış anladım? 2. yazdıklarından tab li sörf yapmadığını çıkarıyorum ve kafadan internette geçirdiğin vaktin yarısına yakınını bu yüzden kaybettiğini iddia edebilirim. mesela pencereleri kapatırken 9, 20 saniyeler gibi ne kadar vakit aldığını yazmışsın. 15 tane tab i kapatmak ise 1 saniye alıyor ve ie7 ile bu mümkün? vaktinin yarısı boşa gidiyor derken bunu pencere kapatmak gibi süreler olarak algılama. dolaylı yoldan. kafa karışıklığı falan gibi şeyler.. 3. true type hakkında net bir fikrim olduğunu söylenemez ancak bu sanırım Photoshop taki metin seçenekleri gibi bir şey. hani sharp, crisp, strong gibi. o zaman ie6 yı none olarak gösteriyor diyebiliriz. kırıklı kırıklı. öteki türlü ise grafik etkisi veriyor. safari de bu çok daha belirgin. bence grafik etkisi vermesi daha şık ama tabi bu zevke göre değişir. 4. dediğim gibi ie6 yı hatırlamadığım için bu madde hakkında da ancak mantık olarak fikir yürütücem. bence "her şey olması gerektiği yerde" diye tarif ederken kendi alışkanlıklarından bahsediyorsun? çünkü mesela tab li sörf yapmamakta senin bir alışkanlığın ama tab li sörf yapmanın daha olması gerektiği gibi olduğu su götürmez bir gerçek. sanıyorum ki biraz daha şans tanıyıp adaptasyon sürecini geçersen daha pratik olduğu yönler yavaş yavaş açığa çıkmaya başlayacaktır. sonuçta yerleşimlerde değişiklik yapılırken üzerinde uzun uzun düşünüldüğünü ve her şey göz önüne alınarak böyle kararlar verildiğini tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bilecik
|
IE6'da olmayan RSS desteği yüzünden takipçilerimiz yerlerde sürünüyor. Bir de güvenlik sorunları var, şahsen ben IE6'yı kullanırken sokakta çıplak geziyormuşum gibi geliyor
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Klasik, "adamlar yapmışsa bir sebebi vardır" yaklaşımına giremyeceğim ama oldukça önyargılı olduğunu söyleyebilirim erdinç. Yalnız ön yargın IE7'den çok web tarayacılardaki yeniliklere karşı.
Arama çubuğunu sevmeme ya da kullanmamana bir şey diyememekle beraber sekmeli taramayı neden kullanmadığın ya da niye sevmediğin hakkında önyargıdan başka aklıma gelen ufacık bir sebep yok. Windows XP ya da daha üzerini kullanıyorsan o zaten fazlaca program düğmelerini başlat menüsünde grupluyor, sekmeli tarama bu açıdan hem daha hızlı hem daha pratik ve kullanıcılar tarafından üreticilere kabul ettirilen bir şey. Düğme ve menü yerleşimleri konusunda eski alışkanlıklarının etkisinden yeniyi sevmemiş olabilirsin, keza ben de ilk başta alışamamıştım ancak şu an Firefox'ta IE7 teması kullanıyorum. Sebebi de derli toplu ve rahat kullanılır olması. Burada da önyargın var gibi düşünüyorum malesef. ClearType, Windows XP işletim sistemin ile standart olarak etkin gelen bir özellik ve açıkçası monitöründe bir bulanıklık ya da o tarz sorun yoksa yazıları gerçekten daha okunaklı kılıyor. Hani bu "bana göre kılmıyor arkadaşım" denilebilecek subjektif bir yargı değil. Gerçekten donanımınla ilgili bir sıkıntı yoksa yazı karakterleri algılaması daha kolay ve zarif bir hale getiriliyor. Herşeyden öte sırf uyumluluk sorunları ve korkunç eksikleri yüzünden IE6'dan uzak durabilirim. IE6 açılma konusunda hızlıyken sayfa oluşturma gösterme konusunda Firefox'tan sonra çok yavaş geliyor, Opera'ya alışanlarsa muhtemelen tahammül edemiyorlardır Bu demek değil ki IE7 güzel bir tarayıcı, kesinlikle uyumluluk dışında yüzüne bakmayacağım bir tarayıcı ama bunun sebebi kullanım zorluklarından öte web'e iş yapanlara çektirdiği eziyetler.Scud ve sana tavsiyem önyargılarınızı kırıp Opera ya da Firefox'a bir şans vermeniz. SAyfaların gerçekte çok daha iyi göründklerini ve çok daha hızlı yüklendiklerini gördüğünüzde bir süre sonra IE ile geçirdiğiniz zamana acıyıp üzülebilirsiniz
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
Firefox'taki arama motorunun cok önemli bir görevi var: Bu arama motoru üzerinden yapilan aramalarin yayinlandigi Google sayfalarinda, sponsor baglantilari üzerinden gerceklestirilen tiklamalar, FF'a belli bir komisyon olarak geri dönüyor. 2005 senesi icin FF'nin 72 milyon dolar aldigi tahmin ediliyor. link1 - link2 - link3 Apple'inda seneler sonra Safari icin Windows uyumlu bir tarayici gelistirmesinin en büyük sebebi de, bu pastadan kendisine bir dilim kapma istegi. Cünkü benzer bir komisyon Apple'a da ödenmekte. Google ise bu sayede kullanilma orani yükseltmis oluyor. Kisacasi herkes bu sayede birseyler kazaniyor. Tüm bu gelismelere Microsoft'un sessiz kalamayacagi gerceginden yola cikarak, tarayicilarina bu özelligi eklemesini normal degerledirmek gerek.
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Ama arama kutusu sadece bu acidan degil kullanislilik icin de onemli bence. Bir sayfada dolasirken hemen Ctrl + K yapip aradigini yaz Enter'a a bas ve karsinda Google sonuclari gelsin. Bence super. Arama kutusu olmayan bir tarayici dusunemiyorum, hatta bende bir arama kutusu var bir de ayri bir kutuda farkli arama bolgeleri var : IMDB, Gametrailer, metacritic gibi. IE7 benim genel olarak hosuma gitti ama acikcasi ne IE6 kullanicisiyim ne de IE7, maalesef FF' a talim ediyorum. Maalesef diyorum cunku FF IE7 gore neredeyse %30 yavas ama addon lar bagimlik yapti maalesef. Arama kutusu olayinda registry key yok demissin, genelde registry key yoksa senin yeni olusturman gerekiyor, bunu dene belki calisir. Tab kullanma konusunda da kesinlikle Oky ye katiliyorum, bir dene ne kadar kullanisli oldugunu goreceksin. Son olarak CRT mi kullaniyorsun TFT mi? True Type sanirim Clear Type olacakti ki Clear Type TFT monitorlerde inanilmaz derecede kaliteli bence. Ama gene de istemezsen suradan iptal edebiliyormussun : http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/02/03/524367.aspx
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
oky ve BYK arkadaşlar
Dikkat etmemişsiniz ama Erdinc arkadaşımız "bu ie7 de neden tab sistemi var, ne kötü bir özellikmiş bu" dememiş. IE7'nin sayfaları kapatma hızından bahsediyorsunuz ama biz de sayfaların açılma yavaşlığından bahsediyoruz. Tab özelliğine gelince ie motoru kullandığı için ne kadar browser gözüyle bakamasam da maxthon da ilk zamanlarından beri (my2ie) bu özellik var. Ki o zamanlar Firefox bile yoktu eğer sıralamayı karıştırmıyorsam. Bu tab özelliğini ie6 varken bile kullanabiliyorsunuz. kim ne derse desin ie7 çok yavaş. belki core2duo bilgisayarda çalışıyorsunuz ve bu farkı hissetmiyor olabilirsiniz ama benim bilgisayarım çok eski ve en ufak bir farkı bile bariz hissediyorum. ie7 kurulu bir makineye maxthon kurarak kendi çözümümü buldum. Azami hız için önerim ie6+maxthon kullanmanız. Hem Firefox gibi addonlarınız olmuş olur hem de tab özelliği. bu arada eklemek istedim. hadi ben maxthon ile kıyasladım ve ie7 yi kötü, yavaş buldum. erdinc arkadaş ie6 dan ie7 teknolojisine(!) geçmiş ve onca özelliğine rağmen ie7 yi kötü bulmuş. Avantajları dezavantajlarını geçememiş. Bu bile bir şeyleri yanlış yaptıklarını gösterir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel |