|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
Video üzerine yazı bindirme
video kameramla konferans salonunun tümünün rahat görebilmesi için çektiğim görüntüyü aynı anda (gerçek zamanlı) olarak notebook uma giriş yapmak ve projeksiyonla büyük perde ekrana yansıtmak istiyorum. Ve o anda konuşan konuşMacı veya panelistin adını, ünvanını mavi bir şeritte yazmak istiyorum. Yani iki katman(layer) olacak ve bu işlem hardware siz, video kartsız, basit bir notebook ve USB ve IEEE1394 bağlantısı olan bir video kamera ile olacak.bu iş için kullanılan bir program muhakkak vardır. Yerel TV lerde çalışan arkadaşlarıma sordum.o şekilde birşey mümkün değil dediler. bana saçma geldi. Nihayetinde en basitinde bile manual yapmak istersen biraz uğraşıp içi boş altında bir satır olacak şekilde içi boşaltılmış bir kare oluşturup bunu video layeri ile mask etmek gibi bişey. hatta asus a3 serisi veya daha sonraki serilerde görenler bilirler beraberinde gelen ekran koruyucuda bile bu tip bir sistem var. hatta bazın webcam lerde ayıcıklı, bebekli, balonlu manzaralı resimler mask edilmiş altında video görünüyor. en basitinde bile her konuşMacının ismini bu şekilde içi boş bir mask resimin üstüne yazılıp kaydedilir. sırası gelenin resimi ile mask lenir ve projeksiyona verilir. ordada şöyle bir durum var sadece video ekranını verebilmek için de ayrı bir yazılım gerekiyor. şimdi bu durumda 2-3 yazılımla ve ilkel yöntemlerle uğraşmadan bu görüntüyü verecek program muhakkak vardır. bu konuda bilenlerden yardım istiyoruz. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!