Zoque.Forum
»
Gizli Dosyaları Göster/Gösterememe
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Gizli Dosyaları Göster/Gösterememe
bildirgeç'teki yöntem bende işe yaradı
![]() @matasoy tarafından eklenen http://rapidshare.com/files/111382168/Temizle.rar.html dosyasını indirdim, içerisindeki .bat dosyasını her partition için çalıştırdım, şu anda sorun yok.
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ben o şekildeki autorun.inf ve desktop.ini dosyalarıyla bulaşan virüsleri yukarıda da tarif edildiği üzere regeditten gizli ve süpergizli dosyaları gösterme ayarlarını değiştirerek kök sürücülerde autorun.inf gibi yabancı veya alakasız dosya olup olmadığını kontrol ediyorum ve varsa siliyorum.
Ama silmeden önce bu dosyaların içine bakıyorum. Çalıştırma komutu verdiği uygulamanın ismini (RavMon.exe, WinFile.exe gibi) veya başka anahtar kelimeleri kopyalıyorum ve bunları regeditte aratıyorum. Gerekirse siliyorum. (virüs sistem dosyasına bulaşmışsa sistem dosyasının adı görükebilir bakılan yerde ve bunun silinmesi de bilgisayarın hiç açılmamasına da sebep olabilir.) Dosya kullanıldığı için silme hatası verdiğinde veya regeditte herhangi bir nedenden dolayı değişiklik yapamadığım takdirde bilgisayarı yeniden başlatıyorum. bilgisayarı kapatmadan önce de msconfigden başlangıç programlarının bu otomatik başlama özelliğini kapatıyorum. bilgisayar yeniden başladığında kaldığım yerden devam ediyorum. Windows'u açmadan temizlik, yedekleme ve veri kurtarma yapmak içinse CDyi takıp PuppyLinux kullanıyorum. Boyutu 90MB civarı olan bu harika işletim sistemini buradan indirip CDye yazarak hiçbir kurulum işlemi gerçekleştirmeksizin kullanabilirsiniz. Ve en kötü virüs problemimi bile çözüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Efenim aslında bütün arkadaşların dedikleri doğru bir tür zararlı kod bu "autorun.inf". Sadece gizli dosyaların görünmesini engellemekle kalmaz, ayrıca yerel disklere girmeye çalıştığınızda da "birlikte aç" penceresi çıkar. Çözüm aslında basit ama sadece autorun.inf'i silmeniz yetmiyor. Bu kod bilgisayara genellikle flash belleklerden bulaşıyor. O yüzden ben pek takmaya yanaşmıyorum. Yapıcaklarınıza gelince;
- Görev yöneticisini açıp varsa filekan.exe scvhsot.exe sss.exe bunları sağ tıklayıp görevi sonlandır, - \windows\system32 altında filekan.exe scvhsot.exe ( bu dosya svchost.exe değil dikkat edin zaten onu silemezsiniz ) sss.exe bu dosyaları bulup silin, - Total commander programını indirin deneme sürümü yeterli olucaktır, programı açıp bütün sürücüleri tek tek gezip gizli dosyalar olan autorun.inf ve türevi dosyaları silin. Birde restart üstüne... Bu kadar... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!