|
|
#1 (permalink) |
|
Gizli Dosyaları Göster/Gösterememe
Uzunca bir süredir çok ilginç bir sorundan muzdaribim. şöyle ki; herhangi bir klasörde iken araçlar > klasör seçenekeleri > görünüm > gizli dosyaları göster deyip tamama tıkladığımda gizli dosyaları gene göremiyorum, çünkü bu işlemi hiç yapmamışım gibi gizli dosyaları gösterme seçeneğine geri dönüyor. gizli dosyalarımı da göremiyorum. bilgisayarımda windows xp home edition yüklü, AVG 'yi sürekli güncelliyorum, haftada bir gün bilgisayarımda bir "trojan horse" buluyor, siliyorum gene çıkıyor. bu nasıl iştir? ne yapılabilir? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Re: Gizli Dosyaları Göster/Gösterememe
Alıntı:
Yedeklerini al, yedeklerde tum exe leri sil, sistemini bastan temiz olarak kur. Bu arada buldugu trojani internetten arastir eger gercekten trojan ise spyware/virus degilse bu islemlerden sonra tum sifrelerini de degistirmeni siddetle tavsiye ederim.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
aynı sorun bende de var, ancak ben sistemimde virüs olduğunu biliyorum
![]() bir süre önce disk'leri windows Explorer'dan açmak istediğimde open with penceresi açılmaya başladı. gizli dosyaları görmek istediğimde ayarlar geri dönüyordu. dos'tan Kod:
dir /a:h Kod:
;Al4ia2kiX4w1oK5ffwaqksjs39odcIwsk3dAaiZooske [AutoRun] ;sc4k1krJc3eK3kDi2lis10i9a5a9saKA4df40ipo04wspKKw53S4qFZoddi1i92il2kfdAflLSwjl23w7KrDZrqK7AUIeJre4DiL open=h.cmd ;OaKaAK0S525aUroidr5es7ojAckldskA7k shell\open\Command=h.cmd ;alr shell\open\Default=1 ;i9dp5kH1fmrdjwoq9l8LaSwp4Dko8D2jFw3SriiZ00sksoa201iLl shell\explore\Command=h.cmd ;sss6DKa0qik2K3f7awl4wJdqrLCADwZJr3L34qKi2iIkp4a1Sj0iiql3DdKa5A format atana/atmaya fırsat bulana kadar mesut mutlu yaşıyoruz birlikte firewal nereye kadar engeller bilmiyorum
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Hijackthis diye program var onunla windows' un başlangıcındaki programları görebiliyorsunuz.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
absconder ve soul, ilginiz için teşekkürler. Dosyalarımın tümünün yedeklerini aldım şu an. Ama bu her neyse harici hard diske de bulaşmış. harici hard diskte virüs taraması yapıyorum 2-3 tane buluyor ve siliyorum. tekrar aradığımda çıkmıyorlar. ohh be, deyip kapatıp ertesi gün açtığımda tekrar oradalar. hayır artık organik virüs yaptıklarını düşünmeye başladım
![]() sanırım uzun bir süre sonra bir format şart oldu. FikretAkın, F8 ile sisteme girdim, silmeye çalıştım ama olmadı. önerin için teşekkürler bilgisayarı ilk yeniden başlattığımda tekrar deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
merhaba.Programlama bilginiz ne kadar var bilmiyorum ama aklıma şöyle bir yöntem geldi:1-bilgisayar açıldığında regeedit e parametre gönderip gizli dosyaları aktif yapabilirsiniz böylece gizli dosyaları görebilirsiniz.2'nci olarak
dos taki taskkill komutunu kullanarak exe dosyasının çalışmasını sonladırıp silmeyi deneyebilirsiniz bunun şeyler aklıma geldi.bunları vbscript ile rahatlıkla yapabilirsiniz.Benimkisi sadece tersinden düşünmek.İyi çalışmalar. Düzenleme:Birde C:\system volueme information gibi dizinlere bulaşır bu trojanlar güvenli moddan bakarsanız belki silebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
çözüm:
regedit'i çalıştır. hkey-local-machine\softwar\Microsoft\windows\currentVersion\e xplorer\advanced\folder\hidden\showall 'a tıkla Checked Value değerini "1" yap, default value değerini "2" yap. kolay gelsin. Mesaj C_A_ tarafından 29.04.2008 (20:40) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
attrib komutunu kullanabilirsiniz
çalıştırdan cmd yazarak dos a düşün. görmek istediğiniz dizine gidin örneğin d sürücüsünde resimlerim klasörü içindeki tüm dosyalar d: d:\>cd resimlerim d:\resimlerim> attrib -s -h -r -a + komutlarıyla da işlemi tersine çevirebiliriz. yanlış hatırlamıyorsam h gizli dosyaları s sistem dosyalarını a arşiv dosyalarını okunabilir yapıyordu. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
FikretAkın, söylediğiniz yolu denedim ama başarılı olamadım.
Konu bildirgec.org'da böyle bir yerde daha tartışılmış, belki yararlı birşeyler bulabiliriz. |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!